10. hetesen bevehetem fejfájás ellen?
Már éjjel is éreztem,hogy fáj a fejem, de még most is és elég kellemetlen.Amúgy terhesség előtt is sokat fájt a fejem,de amióta babás vagyok már nem fáj annyit.Algoflexet bevehetek szerintetek???
10hetes kismami
Én is fejfájós voltam a terhességem előtt, de hál istennek terhesen egy db gyógyszer nem kellett.
Mindenesetre már a legelején kérdeztem a dokit mit vehetek be rá ha fájna, ő a panadolt mondta. Viszont itt talákoztam más gyógyszerekkel is, amiket mondtak a kismamák. Szerintem ahány orvos...
Szia
Gyorsba mesélek valamit,hátha segít:)
Sztem beveheted.Én péntek óta lázas vagyok,elmentem a dokihoz,mondtam neki,hogy 37.7 a lázam,de felmegy,38.9-ig is.Meg ha köhögök,ég a légcsövem,de nem fáj a torkom,viszont napok óta szétszakad a fejem.
Erre közölte,hogy lázcsillapítót nem szedhetek az első trimeszterbe(12 hetes vagyok),Algopyrint meg egyáltalán nem.Kaptam viszont Maripen extrát. A lényeg,hogy megnéztem a Rubophen tájékoztatót,és lehet szedni.Nekem specko nem vitte le a lázam,és a fejfájásom sem csillapította,de ízületi fájdalomra remek volt.4 óra múlva bevette,m újra egy szemet.Semmi hatás.
Ekkor felhívtam a nőgyógyászom,és Algoflex fortét javasolt.De4 hogy megnyugodjak,mert össze voltam zavarodva,felhívtam egy gyerekorvost is,és számára iis teljesen egyértelmű volt,hogy természetesen nem marokszámra,és nem kúraszerűen,de alkalmanként szedhetőek,hiszen többet ártunk a lázzal,ami magas,mint a gyógyszerrel,és nem kell kínozni magunkat fájdalmakkal,ha van rá gyógyszer.És elkezdte sorolni,hogy egy csomó minden átjut a babához,amiről nem beszélnek,de ezeket kötelező nekik odaírni,mert hacsak egy alkalommal is károsul valakinek a magzata,azok joggal lehetnek kártérítéssel,még ha nem is biztos az,hogy pont attól.
Úgyhogy sztem vegyél be nyugodtan.
Az Algopyrin az egyik olyan fájdalomcsillapító, amit szabad. Nekem pl. a nőgyógyászom és a védőnő is ezt javasolta... elég fejfájós vagyok. Egyébként ezt adják közvetlenül szülés után is, ha fájdalomcsillapítót kérsz... Ha néha-néha szeded, nem árt, csak hosszas szedését nem javasolják, ui. roncsolja a vörösvértesteket.
ez az a kérdés, amire mindenki mást fog mondani.
az én dokim szerint bármit be lehet venni egyszer-egyszer. a bármit értsd: algop., panadol, algoflex, nurofen stb., sőt még a cataflamot is ajánlotta.
amúgy a szülészeten is cataflamot adtak szülés előtt és szoptatás alatt is fájdalomra.
de, hogy segítsek valamit a döntésben: amit a legtöbbet olvastam, itt , máshol is az a panadol.
jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!