Mit tennetek? Ma voltam down syndrome szuresen (2 hete vervetel, ma ultrahang), meg is kaptam az eredmenyeket Nyugtassatok meg legyszi!
Figyelt kérdés
. Az orvos azt mondta h surolja mas riziko hatarokat, es igazandibol a vizsgalat nem deritett ki semmit mert annyi a riziko mint amennyi % a koromhoz van rendelve. vagyis a koromhoz a riziko faktor 8 a 274-hez, az eredmeny meg 8 a 297-hez. holnap megyek a valasztott nodokimhoz meg reszletesebb magyaraztokhoz, de most aggodom, h kene csinaltatni-e magazatvizvizsgalatot, de annak meg a veszelye a veteles. ti mit tennetek?2009. febr. 10. 12:35
1/8 anonim válasza:
Azt hiszem, megkockáztatnám a magzatvízvizsgálatot, ha a doki válasza nem nyugtat meg. De mindenképp kikérném az orvos véleményét!
2/8 anonim válasza:
Ne aggodj a vetélés kockázata nem több mint bárkinek.Én is csináltattam magzatvízvizsgálatot,és megkérdeztem, hogy miből fakad a vetélés,azt mondta hogy általában 80 százalékban a kismamák miatt van, mert szigorú hihenést,fekvésr ir ki utána amit be kell tartani,és általába ezt nem tartják be a kismamák.csináltasd meg a vizsgálatot és teljesen megnyugszol legalább, hogy minden rendben van.én legalábbbis ezt tenném.de a döntés a tied.
3/8 anonim válasza:
Ha nem szeretnéd a babát betegen vállalni akkor mindenképpen csináltasd meg. Ha úgy döntesz hogy akkor is megtartod ha esetleg beteg lesz, akkor meg nincs értelme szerintem a magzatvíz vételnek. Én a helyedben megcsináltatnám és az eredmény alapján döntenék.
4/8 anonim válasza:
Harmadik válaszoló vok. A magzatvízvétel után nagyobb százalékban mindig az derült ki, hogy nincs baj! Próbálj meg erre gondolni.
5/8 anonim válasza:
Egyébként mi a neve ennek a szűrésnek?
8:297-hez az eredmény? Integrált teszt vagy kombinált vagy mi a neve?
Nem lehet megismételni vagy másfajtát is csináltatni?
6/8 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. A pontos nevet magyarul nem tudom csak angolul mert kulfoldon lakom. Itt first semester screening test-nek hivjak. Ami all egy komplett vervetelbol ez kb a 10-ik heten tortenik angol neve MSS - maternal serum screening es a PAPP-A and beta hCG-t hivatott merni az anyuka vereben. Majd ezt koveti egy ultrahangos vizsgalat a 11 het 3 nap es 13 het 6 nap kozott. itt megnezik a folyadek mennyiseget a borben a baba nyakanal es a hatanal. azt mondjak ha nagyobb a folyadek mennyisege az utalhat down syndrome-ra vagy mas abnormalis fejlodesre. a ket adatot vetik ossze plussz megnezik az eletkort a mamanak. azt hiszem ezt hivjak otthon kombinalt tesztnek. ha a mama nagy rizikonak van kiteve akkor megcsinaljak a magzatvizvizeletvizsgalatot. nekem azt mondtak h surolja a hatart es a riziko annyi mint amennyi factor az eletkoromhoz van rendelve. es a tobbi az en dontesem. Ma megyek a dokimhoz reszletes kielemzesre. de nagyon elkeseredtem es megijedtem tegnap mikor az ultrahangos orvos mondta az eredmenyt. mert fel kellett utana hivnom oket kb masfel ora mulva a vizsgalat utan es nem az asszisztens mondta az adatokat hanem az orvos kulon beszelni akart velem. Meg megvarom mit mond az orvosom mama h mennyire feljek vagy ne feljek, mekkora valojaban a riziko. szeretnem megtartani a babat, csak nem tudom ha netan esetleg beteg akkor jo e az neki... egyenlore varok es remenykedek h azert semmi baj nincs. Koszonom megegyszer mindenkinek a valaszt!
2009. febr. 10. 23:44
7/8 A kérdező kommentje:
nemreg jottem az orvostol. az ultrahang eredmenyei jok es a baba meretei jok. a vervizsgalat miatt lett a riziko um moderate, aminel azt vizsgaljak h a kijott eredmeny mennyire ter el az atlagtol. az enyem jobban elter az atlagtol de meg nem magas riziko. az en eredmenyem 1:297 hez fentebb rosszul irtam a magas riziko a 200-as erteknel kezdodik... az orvos a magzatvizvizsgalatra annyit mondott h a veteles kockazata nagyobb mint a baby-nek down syndrome-ja van. meg azt mondta h megnezi a babat 16ik heten 3 het mulva h meg a meretei jok e es 19 heten es ha minden jo a merettel akkor nem kell magzatvizvizsgalat ha a meret abnormalissa valik akkor meg a 19-ik heten is elvegzik a vizsgalatot. igy emellett a verzio mellett dontottem. nincs szivem rizikozni a baby eletet feleslegesen. Koszonom azert a valaszokat.
2009. febr. 11. 10:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!