Terhesen lehet enni francia kékpenészes sajtot? He nem, miért nem?
pasztőrizálatlan tejből készült terméket azért nem mert pasztőrizálatlan..vagyis nyerstejből készült.
ha meg pasrtőrőzött is a penészkultúra miatt nem javasolják.
biztos valahol le van írva tudományosabban.
Én nem tudom, hogy lehet-e enni, de én ettem mindent, kivéve a nyers húst.
Semmi bajunk.
Amit a terhesség alatt ne:
- lágy és penészes sajtokat, pástétomokat, előre elkészített salátákat. /Lisztériát tartalmazhatnak, ez a baci áthalad a méhlepényen és a terhesség korai szakaszában vetélést okozhat.
- félig főtt tojás és otthon készített majonéz. /szalmonellát tartalmazhat, ez szintén árt a magzatnak
- sok máj és nagy mennyiségű A-vitamint tartalmazó kozmetikumok. / Összefüggésbe hozták több születéskori rendellenességgel
- ne gyomláljunk / a földben sok kutya és macskaürülék lehet, aki nem esett át a toxoplazmózison, elkaphatja és a magzat súlyosan károsodhat.
Egykét infó az Anyák lapja 2010. szeptemberi számából, nem magamtól találtam ki.
Én kétszer is ettem rántott camambertet az elmúlt 1 hónapban. Remélem nem lesz semmi baj :-o
17 hkm
nehogy egy sajtot se ehessek? azért ez már vicc.
ok , nyers húst nem, de azért nem kell belehalni egy gyerekbe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!