Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy lehet észrevenni, ha...

Hogy lehet észrevenni, ha hasfájós a baba? Mivel lehet a hasfájását megszüntetni?

Figyelt kérdés

Azt hiszem, hogy 4 hónapig nem lehet teát adni a babáknak. Milyen más módszer van még?

Csak érdeklődök, ha nálunk is ez lenne, mit csináljak akkor.

Üdv: 30 hetes pocis

2009. febr. 10. 11:03
 1/9 anonim ***** válasza:
71%

Mecsek babateát lehet ha elfogadja, az én babám kiköpte a cumisüveget.

Az espumisan nem jött be, a gripe water jó volt, az infacol-t nem próbáltam.

Segíthetsz, ha a pociját az órával megegyező irányba simogatod, feltologatod a lábát,magadra hasaltatod.

Én a tilalom ellenére 3 hetes kora óta hason altatom, de háton nem is tud, mert felriasztja magát, így melegen van a hasa és nem annyit fáj. Légzésfigyelő van és 6 kilo 8 hetes, nem gyenge baba, mert a kicsi babáknál azért jobb az orvosi tanács!

2009. febr. 10. 11:11
 2/9 anonim ***** válasza:
30%

ha ahsfájos a babád tuti észre veszed, mert úgy tud üvölteni, hogy még az utca túloldalán is hallják.

Etetés alatt után fog leginkább üvölteni, pedig éhes.

ha ilyen van akkor nagyon jó rá a meleg, lehet kapni olyan párnát ami meggymaggal vagy búzával van töltve és a mik´róba lehet felmelegíteni, a sima izmos ellazításához a meleg nagyon jó. még felnötteknél is.

2009. febr. 10. 11:12
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha hasfájós a baba akkor üvölt és erőteljesen húzgálja a lábát. Ilyenkor lehet neki maszírozni. De van egy csomó csodaszer erre. Infacol, espumisan, gripe water víz. De nyugodtan lehet adni neki a mecsek baby teát vagy a babamosoly édeskömény teát.
2009. febr. 10. 11:16
 4/9 anonim ***** válasza:
Úgy veszed észre,hogy felhúzza a lábait,rugdos,nyugtalan.Általában azonos időben jön a hasfájás.Van akinél estefelé,nálunk délután meg délelőtt is volt ilyen.Mi infacolt használtunk azt lehet adni már,igaz nekünk nem ért semmit.Meleg pelust is rakhatsz a hasára az oldja a görcsöket.Van gyógyszertári kanalas gyógyszer is amit a doki felír,sajnos ez sem jött be.Kivártuk az időt,az segített 3-hósan elmúlt neki.De én teát mecsek babyt adtam neki azt is lehet.Az espumisan cseppeket is lehet kicsi kortól adni.
2009. febr. 10. 11:20
 5/9 anonim ***** válasza:
A baba tényleg nagyon sír, nyugtalan, ha fáj a hasa, fel húzogatja a lábacskáit, hasa kemény, nem tud aludni. Lehet adni az orvos által felírt gyógyszertári görcsoldót, vagy vannak babáknak való görcsoldó szerek. Lehet néhány korty kamilla-, kömény-, vagy édeskömény teát adni neki.Meleg pelussal is lehet a pociját borogatni, a meleg hatására ellazul. Nagyon jó lehet a masszázy is, amit már előttem írtak.
2009. febr. 10. 11:21
 6/9 anonim ***** válasza:
Az barátnőm kisfia nagyon hasfájós volt, és adhatott teát a babának. Az orvosa javaslatára kamilla teát főzött neki kötelezően pici cukorral. Mert a doki szerint a kamilla nyugtatja a pociját, a cukor meg megmozgatja a beleit. Nekik bevált!
2009. febr. 10. 11:21
 7/9 anonim ***** válasza:

èn a második válaszoló vagyok, nem tudom miért pontoztatok le, de a meleg igen is jó.

néemtországabn élek és a barátnöm kisfiának a "védönö" ajánlotta és bejött nekik, csillapította a hasfájást.

mikor a védönö ismerösömnek mondtam otthon azt mondta hogy a smia izmot lazítja el a meleg, lehet azért. próbáljátok ki magatokon, ha gyomorégésetek vagy gyomor probléma tegyetek rá jó meleget.

2009. febr. 10. 12:34
 8/9 anonim ***** válasza:
Igazad van. A lepontozással meg ne törődj! Van aki mindent lepontoz...
2009. febr. 10. 16:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat sok jó tanácsot kaptam. Remélem nem lesz a babám hasfájós. A lepontozásokkal meg ne törődjetek szerintem valakik ezzel szórakoznak.
2009. febr. 10. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!