Reggel csináltam terhességi tesztet ami pozitív lett. Segitesz?
Hát, azért ez kemény.
Orvoshoz akkor menj, ha már 2 hete késik, akkor már ultrahangon látja a kicsit, és hogy ver-e a szíve. A barátod börtönbe nem kerül ha elmúltál 14 éves. Mivel ő nagykorú, így ő lesz a gyerek gyámja ha aláírja az apaságit. El nem vetethetik akaratod ellenére.
Ettől függetlenül: gondolom a pároddal el tudjátok majd tartani a kicsit, és keres olyan jól 19 évesen, hogy be tudjatok neki szerezni mindent, és van lakása is, mert eszembe se jut, hogy a szüleitek nyakára szültök babát...
Szerintem 100 e ft elég, ha NEM KELL rezsit fizetnetek és albérletet.
Ha van segítség, akkor nem lesz gond.
De senkitől nem várhatjátok el, hogy ők tartsanak el titeket.
Az, hogy neked nincs végzettséged, az majd később lesz iszonyú nagy baj, arra törekedj, hogy leérettségizzél, szakmát szerezzél.
16 évesen még nem tudsz reálisan dönteni az a baj.
Így van, ahogy előttem is írták, 60ezer, GYES + családi, babának, neked, és a párodnak. Úgy képzeld el, hogy ilyenkor nem úgy lesz, hogy odamész anyukádhoz vagy apukádhoz, és kérsz pénzt, mint az átlagos 16 évesek. Ha külön fogtok élni, akkor számolnotok kell a rezsivel, kajával.. tudod, a havi szintű kiadások....;) Egy kisbaba érkezéséhez nagyon sok dolog kell (ha nem kaptok valakitől).
Ruhák, kiságy, pelenkázó, babakocsi, fürdetéshez a kellékek..PELENKA..és még sorolhatnám...Nagyon át kell gondolni, hogy tudnátok megoldani. Azt tudod, hogy így mi lesz majd a tanulmányaiddal? Hisz neked nincs munkád.. de végzettséged se.
Szörnyű dolog az abortusz,de azt hiszem ilyen esetekben "van értelme".De ott az örökbeadás is.Rengeteg olyan pár van,aki évek óta szeretne babát,és nem lehet.Olyanok, akik saját házba viszik haza,szakmályuk,munkahelyük van,mindent meg tudnak adni egy babának,amire csak szüksége lehet.
Egy 16 éves lány is lehet jó anya,de ahhoz kell pénz is. Oké,ott az a felső szint,ott a sok segítség,de ez is csak ideig óráig tartana,mert leheta szülők is beleunnának egyszer.Lehet,hogy a párod majd 20 évesen esetleg még bulizna,mikor te be leszel zárva egy babával.Sok olyan dolog jönne elő,amvel most nem is számoltok.És ha elhagy a barátod(bár nem akarok látatlanban rosszat feltételezni senkiről),akkor kihez mész? aszüleidhez,akik nem akarták a gyerekedet?
Szerintem elég lenne megnézned egy részt a tinimamikból.Látnád min mennek át 16 évesen,és szinte mindegyik másképp döntött volna.
Utólag is bocs, nem akartam durva lenni,csak sok mindent hozott ki belőlem ez a dolog.
Majd írd meg,hogy alakultak a dolgok.
Sokféle választ kaptál, remélem jól átgondolod a döntésed, mielőtt végleg döntetnétek. Mindenesetre várj tényleg legalább 2 hetet, hogy tuti legyen, mert lehet, hogy csak "vakriasztás". (Nekem is volt már pozi tesztem, aztán megjött.)
Én csak egyre szeretnélek megkérni:
Ha tényleg úton a baba, és úgy döntenétek, hogy megtartjátok, kérlek titeket vigyázzatok rá, bánjatok vele jól, és NE BÁNSTSÁTOK! Annak nincs értelme.
Sajnálom, ez kijött, de gondolom mindenki néz híradót, és ismeri Daniella esetét. (Szintén nagyon fiatal szülők). Én azóta sem térek napirendre...
Hát, gratulálok kedves kismama. Te aztán szép vagy, mondhatom. Ha már arra van eszed, hogy szexelj, akkor arra is lehetne, hogy védekezz. És ez vonatkozik az újdonsült apukára is.
Na, de lépjünk tovább. 60ezer+GYES... Hát ez marhára nem lesz elég hármótok fennmaradásához. Na igen, párod szüleinél fogtok lakni, mert a felső szint csak az övé... Ez ám a kényelmes megoldás.
Én eléggé abortuszellenes vagyok, de ebben az esetben azt kell, hogy mondjam, fiatal vagy még ahhoz, hogy gyereket szülj, inkább vetesd el... Mert ezt nem ti fogjátok felnevelni, hanem a szüleid/párod nagyszülei...
16 évesen még nem is szexeltem, nem hogy gyerekvállaláson gondolkodjak!?
Nekünk tesómék nagyon sok mindent adtak (nem mintha nem vehettünk volna újat, de tök újszerű dolgokat kaptunk), kiságy, fürdőkád, rengeteg kisruha, és még így is sikerült 130 ezret elköltenünk a kezdő dolgokra, pedig igyekeztem a legolcsóbb bababoltokat összevadászni. Oké, kaptok segítséget, meg a barátod is "sokat" keres, lesz tető a fejetek felett, de havi 100-ból megélni 3 embernek rezsi és társai mellett...
Mi lesz, ha nem tudsz szoptatni? Akkor tápszer is kell, ami szintén nem 10 forint.
Jól gondold meg, hogy miként döntesz, mert egy kisbaba nem csak csupa móka és kacagás. Iszonyatos nagy felelősséggel jár, nem véletlen, hogy a szüleid ellenzik.
Ha mindenképpen meg akarod tartani, akkor várj még 2 hetet legalább, és menj el dokihoz, ha netalán nem tartanád meg, akkor viszont minél előbb keresd fel a dokidat.
-Szia! Én 6 hetesen mentem először dokihoz.
-A párod már nem kerül börtönbe.
-A szüleid nem vehetik el.
- A barátod lehet a gyámja.
- A védőnő mindenkinél nézi a körülményeket.( ha jól tudom olyanokat néz, hogy milyen fűtés van, hol fog aludni a gyerek,anyagi körülmények,stb)Csak nagyon rossz körülmények közt veszik el a babát.
-az utolsó kérdésedre nem tudom a választ.
Nagyon fiatal vagy, ezért tényleg érdemes meggondolni, hogy megtartjátok e.
Én 46e GYED-et+ 12e családit kapok, a férjem 70-80e ft-t keres. Saját házunk van (nincs rajta hitel), kocsink (ezen van hitel), és egy 16 hós lányunk. Sokszor nagyon spórolni kell, hogy meg tudjuk venni az alapvető dolgokat.
Nagyon sokba van egy gyerek: pelenka, ruha (főleg egy éves korig nőnek mint a gomba), tápszer, nem is beszélve a betegségről.
Nem lebeszélni akarlak, csak gondold át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!