Ilyenkor hogy alakul a gyes, gyed, stb? (bővebben lent)
Eddig csak nyári munkáim voltak: 2 hónap + 3 hónap.
2009-ben érettségiztem, majd 2010-ben egy okj-s szakvizsgát tettem. Nem sikerült a felvételi jelentkezésem egyetemre, így munkanélkülin vagyok (és valószínű terhes vagyok), de a támogatás sajnos nem jár. Ilyenkor jár a gyes, gyed, stb.? Mennyi jár, ha egyáltalán kapok ilyet?
Szia!
Tgyás, gyed csak akkor járna, ha lenne bejelentett munkád. Akkor beleszámítanák a sulit 180 napig, de akkor is kéne még. A nyári munka mikor volt? Ha a szülés előtti két évben, akkor beleszámítják.
Jelen állapot szerint te csak gyesre leszel jogosult, ami havi 28500 Ft bruttó, ebből 10% nyugdíjjárulékot vonnak le.
Meg persze a családi pótlék (12200 v. egyedülállóként 13700/hó), egyszeri anyasági támogatás (64eFt körüli összeg), családi adókedvezmény (de ez csak ha van jövedelem, a magzat 91. napjától, havi 10eFt, ha van annyi szja).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!