Hogyan fogadták a munkahelyeden, hogy babát vársz?
az én főnököm ott tett keresztbe ahol csak tudott.
írjatok rossz tapasztalatokat
Hajnalkának? Én úgy tudom, nem rúghatnak ki, ha egyszer terhes vagy. Pont ezért kell elvileg minél előbb bejelenteni. Ha mégis megteszik, akkor munkaügyi bírósághoz lehet fordulni, mert az ilyesmi törvénytelen.
Azért nézz utána, mert én nem otthon élek, nem akarok hülyeséget mondani...
Off:
Amíg terhes vagy nem rúghatnak ki rendes felmondással. Sőt, visszamenőleg él a fogantatás vélelmezett időpontjától ez a védelem, akkor is ha nem szóltál.
Csoda, hogy nem bukott meg:)
A jelenleg hatályos munkajogi törvény így szól:
90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:
a) a betegség miatti keresőképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év, továbbá az üzemi baleset vagy foglalkozási megbetegedés miatti keresőképtelenség alatt a táppénzre való jogosultság,
b) a beteg gyermek ápolására táppénzes állományba helyezés,
c) a közeli hozzátartozó otthoni ápolása vagy gondozása céljából kapott fizetés nélküli szabadság (139. §),
d) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés, A TERHESSÉG, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság [138. § (1) bekezdés].
Lehet ebből vizsgázott, de attól még ez nagy tévedés:)
Hú, hát jóba botlottam :)
....megmondtam hogy babát várok és hogy mondhatni végig szeretnék dolgozni. pár hétre rá új kolleganőt vet fel a főnököm. a főnököm elakart küldeni táppénzre,mivel nem tetszett neki hogy rendszeresen kell járnom terhesgondozásra. volt olyan hogy szabadságot akartam kivenni mert 9-re a fogdoki várt, 10-kor meg genetikai Uh, s hogy ne legyen gond a melóhelyen. na ekkor közölte az én drága jó főnököm hogy menjek táppénzre. (és elesek több prémimumól, azaz cirka 50ezerrel lett volna kevesebb a fizum. pont a fele let volna. ő azt mondta tudja ezt nagyon jól, de én "sosem" vagyok bent). nos, nem mentem táppénzre, s onnantól kezdve levegőnek nézett, még csak nem is köszönt. az új kolleganő lett a MINDEN, aki úgy tett alám ahogy csak tudott. mivel magasabb végzettségű volt ezért ugráltatott, s mikor bekerültem a kórházba, azt hazudta hogy én nem csináltam semmit, mindent rá hagytam. Érdekes én építettem fel a cég irodai hátterét, vadi új cég volt, és ha nem cisnáltam semmit, mégis minden flottul ment...ezt azért a kis kolleganőnek emailben "megmagyaráztam". nos végülis 2 hónappal hamarabb született a lányom és SOHA, SENKI fel nem hívot a cégtől hogy hogy vagyunk. iszonyat csalódtam a főnökömben, kollegákban egy kis pénzes hájpacni a főnököm, ...de azt mondják magas lóról lehet nagyot esni, s ki tudja 2 év múlva hová sikerül elhelyezkednem...talán egyszer valamelyik ügyben még egymásba boltunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!