Felelőségre vonható e egy 16 éves fiú aki teherbe ejtett egy 15 éves lányt?
Figyelt kérdés
2008. jan. 28. 19:45
1/8 anonim válasza:
én a lánnyal is elbeszélgetnék, hogy miért hagyta...
2/8 anonim válasza:
Ilyenkor már késo, korábban kellett volna veluk leulni beszélgetni!!!
3/8 A kérdező kommentje:
konkrétan a felelőségre vonás tényére ill:büntethetőségére lennék kíváncsi!
2008. jan. 28. 19:54
4/8 anonim válasza:
jogi értelemben, ha nem történt erőszakos közösülés, akkor nem vonható felelősségre, pláne mert még mindketten kiskorúnak számitanak, s nem büntethetőek. Mindenesetre a lánnyal is beszélni kellene, mert egy terhességhez mindig két ember kell.. szóval szerintem mindketten nagyon felelőtlenek voltak..
5/8 anonim válasza:
18 éven felüli felnőtt bűntethető, ha nemi aktust folytat 14 év alatti kiskorúval. Itt nem számít a gyereklány beleegyezése. Illetve az erőszakos közösülés, na ott nem tudom mennyi a korhatár, mert szerintem már 16-17 éves fiúk is bíróság elé kerülhetnek az erőszakolásért.
6/8 anonim válasza:
Persze, hogy felelősségre vonható, de csak ha volt erőszakos közösülés! Jelenleg ugyanis a büntethetőség alsó korhatára 14 év! Keress fel egy jó ügyvédet, ha biróság elé akarod vinni az ügyet de szerintem 16 éves lányt kitenni egy évekig húzodó eljárásnak. Szakmai tapasztalatból mondom..
7/8 anonim válasza:
Ha nem történt erőszak, akkor nem, hiszen a lány is elmúlt 14 éves, döntésképes, tehát mondhatott volna nemet.
8/8 anonim válasza:
Mindketten felelőtlenek voltak,és ez most lehet,hogy megdöbbentő kijelentés,de én a szülőket vonnám felelősségre!
Elvégre az ő dolguk nevelni a gyerekeiket 18 éves korukig,és még tovább is!!!
Manapság már nem csak a kamaszok kezelik magukat felnőttként,hanem sajnos nagyon sokszor már a szülők is nagyobb teret engednek nekik,na ilyenkor történnek az ilyen "balesetek"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!