Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Veletek is előfordul, hogy...

Veletek is előfordul, hogy rettegtek a szüléstől, főleg, hogy közeleg a nagy nap?

Figyelt kérdés
33 hetes kismama vagyok, néha azt gondolom, hogy "sima ügy", aztán van mikor letargiába esem és nem tudom, hogy én ezt meg tudom e csinálni. Veletek mi a helyzet?
2011. febr. 2. 12:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Előző terhességemnél 2 héttel előbb érkezett el a szülés ideje váratlanul. Nem volt időm félni, így amikor elkezdett szivárogni a magzatvíz, szó szerint a pánik szélén voltam. Annyit éreztem, hogy menjünk be azonnal a kórházba, no de amikor már figyelem közepe lettem, csillapodott minden fizikai és egyéb izgalmam. Mindig mondták, mit csináljak. Nyugodt, mosolygó emberek vettek körül és folyamatosan diagnosztizálták, hogy mi van velünk.

Most viszont van még másfél hetem (jobb/rosszabb esetben), agyon izgulom magam, teljesen lelkileg össze vagyok törve, magam alá kerültem, türelmetlen vagyok.

"Jobb félni, mint megijedni?" Nem is tudom...

2011. febr. 28. 15:12
 12/18 A kérdező kommentje:
De ez a te esetedben miért lehet? Hiszen te azért tudod, hogy mire számíts, vagy éppen ezért?
2011. febr. 28. 15:18
 13/18 anonim ***** válasza:

Én eddig 2x születem. 2 hét múlva hétfőre vagyok kiírva.

Jobban félek mint az első kettőnél :(

Én is próbálok nem figyelni rá, elterelni a gondolataimat... Nem megy. Valahol én is a "rettegek" szélén állok már :S

Egyébként valaki írta, hogy aki fél annak nehezebb.. Szerintem ebben tuti van valami-én is azért próbálok meg nem törődni ezzel az érzéssel.

Beszélgess valakivel a félelmeidről-sokat segíthet. Én senkinek nem mondtam, legszívesebben elmondanám a páromnak.... De aztán mégsem.

Egyébként az is igaz, ahogy eljön az idő elmúlik a félelmed--féltem a lányommal is (de nem ennyire), ahogy elfolyt itthon a víz mintha elvágták volna. Talán az izgalom váltotta fel, v. a várakozás-nem tudom.

Nagy kalappal a nagy napra :)

2011. febr. 28. 15:24
 14/18 anonim ***** válasza:

15:12 vagyok:

Nem is konkrétan a szüléstől félek. Ez egy érdekes dolog, persze beképzelek "hülyeségeket", hogy jaj csak ne így, ne úgy... legyen...

Agyilag beértem, hogy nincs visszaút, valahogy ki kell jönnie, ez nem tart vissza. Hanem mindinkább, hogy az utolsó pillanatig a babával ne legyen semmi gond. De velem sem, hiszen van már egy iskolás kisfiam, családom, ahol nem engedhetem meg magamnak, hogy problémák legyenek. 36. évemben vagyok, a terhességem előtt is kialakult egy miómám, sok problémám volt, koromnál fogva is sokat aggódtam, hogy ne legyen babuval semmi baj. Most a végén pedig szeretnék túl lenni rajta. Talán ennyi az egész. Kint lehet, hogy biztonságosabb...

2011. febr. 28. 15:30
 15/18 anonim ***** válasza:

Mi a 37 hétnél járunk, hát én néha annyira bepánikolok, hogy magam is meglepődöm rajta, nagyon nehéz nem pánikolni, nálunk első baba, remélem minden rendben lesz.

gyors és könnyű szülést nektek!

2011. febr. 28. 15:54
 16/18 anonim ***** válasza:
Én nem féltem a szüléstől,sőt úgy gondoltam hogy ha a nagyon erős menstruációs görcsöket kibírtam (volt hogy injekciót kaptam fájdalomcsillapítóként),akkor a szülés is biztos csak kicsivel lesz nehezebb.Háááát meglepődtem,hang nélkül szültem meg a babát és azt hittem sose fogok megszülni,nagyon megszenvedtem.Nem elrettentő példának írom,csak szerintem rosszabb ha egy hangot se adsz ki,mert elfojtod a fájásokat.A levegővétel nagyon sokat segít,a vége felé amikor ráéreztem hogyan kell helyesen venni a levegőt,enyhültek a fájások.A szülés előkészítő ezért nagyon jó,hogy megtanítsanak fájdalom mentesen szülni.Sajnálom hogy nem jártam a terhesség alatt.
2011. febr. 28. 20:46
 17/18 anonim ***** válasza:
Én a 41.hétben jártam mire beindult a szülés. Nagyon túl akartam lenni rajta,nem féltem,viszont felkészültem lelkiekben,hogy nem lesz egy sétagalopp. Most a második babát várom és hozzáteszem jobb volt amikor nem tudtam,hogy pontosan mire számítsak. De mivel 2 szülés nincs egyforma,így ez sem lesz ugyanaz. Amiben biztos vagyok,EDA-t kérek megint,és remélem időben beadják,mert először sokáig vacakoltak.
2011. márc. 1. 01:45
 18/18 anonim ***** válasza:
én is úgy vagyok, mint te, habár most jobb fázisba kerültem, kicsit optimistább vagyok. Nekem a 2. baba lesz, hallottam sokaktól, hogy az könnyebb, ebben bízom. Akkor már nem fogsz bepánikolni, ha már elkezdődik, nem lesz arra már időd, akkor már másra fogsz koncentrálni.
2011. márc. 1. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!