A Ferro-Folgamma kapszula mellett kell szednem külön folsavat?
Lehet, hogy valamit félreértettem a dokinál.
Mondta, hogy szedjek vasat és folsavat, de a recepten csak egyféle gyógyszer szerepelt és mivel tudtam, hogy a folsav nem receptköteles kértem a gyógyszertárba azt is. MIUTÁN FIZETTEM a gyógyszerész szólt, hogy a kapszulába van folsav is, úgyhogy kérdezzek rá a dokira. Most nem tudom elérni. Ja, és nem túl súlyos a vérszegénységem!
Szia!
A folsav igazán az első 12 hétben fontos, hogy megakadályozza a velőcsőzáródási rendellenességeket (pl. nyitott gerinc). A 8. hét végére a gerincoszlop és a koponya már kialakult, ha ez nem megfelelően történt, akkor utána ezen már nem lehet segíteni (folsavval). Folsavat egyébként amúgyis szoktak adni vashoz (asszem a felszívódásban van szerepe). Amúgy a vas mellé érdemes C-vitamint szedni, mert segít a felszívódásában (ilyenkor télen tápanyagból nehéz fedezni).
Szia!
Én is vérszegény vagyok, nekem is kell szednem a Ferro-Folgammát, valamint a folsavat is, emellett még C-vitamint is szedek, a doki így mondta. Szerintem nem értetted félre:)
37.hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!