Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A Ferro-Folgamma kapszula...

A Ferro-Folgamma kapszula mellett kell szednem külön folsavat?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy valamit félreértettem a dokinál.

Mondta, hogy szedjek vasat és folsavat, de a recepten csak egyféle gyógyszer szerepelt és mivel tudtam, hogy a folsav nem receptköteles kértem a gyógyszertárba azt is. MIUTÁN FIZETTEM a gyógyszerész szólt, hogy a kapszulába van folsav is, úgyhogy kérdezzek rá a dokira. Most nem tudom elérni. Ja, és nem túl súlyos a vérszegénységem!

2008. jan. 28. 17:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
ebben a készítményben van vas, folsav és B vitamin, szerintem külön nem kell szedned. hány hetes vagy?
2008. jan. 28. 18:40
 2/5 A kérdező kommentje:
27hetes vagyok.
2008. jan. 28. 19:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia! A Ferro-Folgamma egy vitaminkomplex, ami a vasat, folsavat és a B 12 vitamint tartalmazza. Én is vérszegény vagyok, úgyhogy a doki még mindenképp javasolta, hogy továbbra is szedjem a szokásos magzatvédő vitamint is, így a Gravidát szedem még, de szerintem külön folsavra nincs szükséged. (26. hetes kismama)
2008. jan. 28. 20:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A folsav igazán az első 12 hétben fontos, hogy megakadályozza a velőcsőzáródási rendellenességeket (pl. nyitott gerinc). A 8. hét végére a gerincoszlop és a koponya már kialakult, ha ez nem megfelelően történt, akkor utána ezen már nem lehet segíteni (folsavval). Folsavat egyébként amúgyis szoktak adni vashoz (asszem a felszívódásban van szerepe). Amúgy a vas mellé érdemes C-vitamint szedni, mert segít a felszívódásában (ilyenkor télen tápanyagból nehéz fedezni).

2008. jan. 28. 21:33
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is vérszegény vagyok, nekem is kell szednem a Ferro-Folgammát, valamint a folsavat is, emellett még C-vitamint is szedek, a doki így mondta. Szerintem nem értetted félre:)

37.hetes kismama

2008. jan. 29. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!