Előfordul, hogy a baba szívhangja nagyon magas ha mozgolódik a baba?
Én is 34. hetes vagyok. Koraszülés gyanúval kerültem kórházba.
Lényeg: ctg-n csak akkor ment fel a baba pulzusa max 180-ig, amikor összehúzódásaim voltak, akkor nem,amikor mozgott a baba.
Nem tudom, hogy nálad ez természetes -e.
Védőnő mit mondott?
Az utolsó válaszolónak van igaza.
Ha mozogsz, neked is emelkedik a pulzus számod.
Ha a babának nem emelkedett volna a mocorgás közben, az azt jelentette volna, hogy a méhlepény elöregedett, tehát nincs jó oxigénellátás.
Amikor én szültem a kisfiamat, a doki beutalt a kórházba, mert az ultrahangon úgy látta, hogy valami nincs rendben a méhlepénnyel. Naponta kétszer ellenőrizték a babám szívhangját, vagyis azt, hogy mikor mocorog felgyorsul-e a szívhang... Ha nem gyorsult volna fel azonnal szülésindítás vagy császár lett volna... Szerencsére időközben meggondolta magát és önként a világra jött..
Én az első válaszolónak mondanám, hogy nem tudom, hogy hogy de nekem például a fájásoknál, összehúzódásoknál lejjebb megy a baba szívhangja, és ha mozgolódik akkor megy fel jó magasra... Ezért figyelik a szülésnél is a szívhangot, hogy közben nehogy nagyon leessen!!
És például te elmész futni neked a pulzusszámod csökken??? Nem, pont hogy nő, mert gyorsabban mozogsz...
39 hetes kismama
1. vagyok
Tegnap voltam ctg-n. Megfigyeltem. Igazatok van, feljebb ment, amikor a baba mozgott.
DE felment akkor is, amikor fájásokat jelzett a gép.
Orvos szerint tökéletes ez a ctg.
Háááát remélem lányok.
140-ről olyan 160-ra, fájásoknál volt, hogy 180 fölé. Azt mondták, hogy jó ez. Ne idegesítsetek, hogy rossz:S
34. hetes veszélyeztetett kismama vagyok
így normális.
gondolj arra, hogy a te pulzusod is megnő, ha mozogsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!