Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Keményedés, fájás, jóslófájás,...

Keményedés, fájás, jóslófájás, görcs. Mi a különbség?

Figyelt kérdés

Második terhességem, de nem jöttem még rá. Nekem az első babával is 16 hetesen már szednem kellett a magne b-t, mert görcsféléket éreztem, de nagyon gyengén, nem úgy mint a mensit pl. Aztán mikor lett már nagy pocakom, az is rendesen bekeményedett közben. De mindenhol azt olvasom, hogy a "keményedés" nem fájdalmas, az nem görcs, nem is isgazi fájás, csak készül a méh a szülésre. "jósló", hát ez megint nem tudom mi, mert nekem végig csak ezek voltak amit leírtam, a szülés magzatvízzel indult, így a fájásról se sok fogalmam volt. Kaptam is oxitocint, mert a gép sem mutatta erősnek amiket a méhem produkált, a papíromra rá is írták, hogy "fájásgyengeség". Az oxitocintól úgy görcsöltem, mint aki mensizik, mellé szorulása van, iszonyú derékfájása és pluszban az ismerős pocakkeménység. A végén pedig ehhez jött a nyomáskényszer, ezek nyilván tolófájások.

De mégis: mikor kérdezi a doki, hogy szoktam-e "görcsölgetni", nem tudom mit mondjak. A védőnő beírta a kiskönyvbe, hogy "rendszertelen keményedés" mikor mondtam neki a tüneteimet.

Most 30 hetes vagyok, naponta kb 4-5x érzem a pocikeménységet, pici fájdalommal és lent feszítő érzéssel (lehet, hogy tágulok??) Pár hete még ezt a lenti dolgot nem éreztem, csak a keménységet mellé egy kis fájdalmat.

2011. jan. 31. 06:52
 1/2 anonim ***** válasza:

Én csak magamból tudok kiindulni, most vagyok 37 hetes:

- Keményedés nekem nem szokott fájni, max. kicsit kellemetlen, ha a bébi is úgy fekszik közben. Ez előfordul sokszor, mondjuk ha hirtelen állok fel, vagy szex közben.

- Jósló fájás: eddig még nem sokszor volt, de olyankor az egész derekam fáj, bekeményedik a pocim, és fáj. De az egész fáj, nem csak egy ponton.

- Görcs: nekem az olyan menstruációs fájdalom. Olyankor csak belül fáj, valahol a méhszájam környékén. De nekem olyankor nem kemény a hasam, meg máshol nem is fáj. Csak ott, az az egy pont.

- Rendes fájásról meg nem tudok nyilatkozni, mert első baba. :)

2011. jan. 31. 07:22
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia! Nagyon örülök, hogy feltetted ezeket a kérdéseket, ugyanezekkel a kérdésekkel küzdök én is, fogalmam sincs, hogy mit kellene éreznem görcsöléskor (szerintem én még sosem görcsöltem, mensikor sem szoktam), keményedéskor, jóslófájáskor. Én is a második babámat várom, most vagyok a 16.hétben.

BOCSIIII, hogy a kérdéseidre nem válaszoltam, de én is kíváncsi vagyok a válaszokra.

2011. jan. 31. 07:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!