Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 19 eves vagyok, es teherbeeste...

19 eves vagyok, es teherbeestem nem tudom mit tegyek. Megtartsam v vetessem el? Az abortusz milyen? Az a baj h megtartanam de meg iskolazom, munkahelyem nincs! Es a szuleim a nevelesben nem tamogatnanak!

Figyelt kérdés
2011. jan. 30. 15:34
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
az apuka nem tud donteni,meg fiatalok vagyunk egy gyerekhez azt mondja de en szeretnem megtartani es a szuleim lehet tamogatnanak csak most duhosek ram... de a testverem o biztos segitene es a sulibol meg 4 honap van es befejeztem... az apuka o dolgozik ugy hogy lenne mibol nevelgetni de lehet nem tudnank neki mindent megadni de ami szukseges azt megadnank biztos
2011. jan. 31. 16:48
 12/17 anonim ***** válasza:
Szia! Először is ha nem biztosak a támogatások akkor inkább a semmibe ne szüld meg a gyereket mert annak nincs értelme hogy megszülöd utána meg nem tudod felnevelni én nagyon abortuszellenes vagyok de a te helyzetedbe átgondolnám hogy megtartsam e szakma illetve támogatás nélkül lehetetlen mi már megvettünk szinte mindent ami kell a babának de gondold át hogy ha használtan is veszel neki babakocsit babahordozót kiságyat légzésfigyelőt azt kölcsönözni is tudod de én inkább abból újat vettem fő a biztonság akkor hely kell a babának ruhák pelenka krémek fürdetők amikor már nem szopizik akkor enni kell neki adni babakád bármikor szóbajöhet hogy megfázik a gyerkőc akkor orvoshoz kell vinned gyógyszerek kellenek neki és ha mind a 2en fiatalok vagytok akkor nem biztos hogy neked meg kéne szülnöd ezt a kisgyereket főleg ha apuka is fiatal lehet hogy nem is vele fogod leélni az életed tudom pont nekem nem kéne erről beszélni hisz majdnem egykorúak vagyunk de én átgondolnám hogy megtartom e. Ne vedd kioktatásnak járj utána mindennek hogy milyen támogatásokat kapnál számold ki hogy mennyit kéne rá költened és hogy fel vagy e készülve hogy egy gyereket nevelj! Remélem jó döntést hozol és nagyon remélem azt is hogy ha megtartod a babát akkor meg tudsz neki adni mindent 20 hkm
2011. jan. 31. 17:40
 13/17 anonim ***** válasza:

én is remélem, hogy ha úgy döntesz, hogy megtartod, akkor mindenetek meglesz, de azért gondold át még egyszer, mivel jár ez.

nem jó ennyire másokra támaszkodni, szülők, testvér, mert mi van, ha egy idő után már nem tudnak/szeretnének támogatni, inkább magukra költenék a pénzt?

lehet, hogy a kezdetekben támogatnának, hogy meglegyen minden, mire megszületik, de a pici ott lesz/lenne neked akkor is, amikor már 2 éves, 4, 6 éves, és így tovább.

akkor pedig nem biztos, hogy tudnak majd segíteni a családtagok.

pláne a testvéred?? és ha neki is lesz saját csalája? egy testvértől nem is lenne szabad elfogadni a támogatást, más az, ha nagyon jól megy neki, de ha nem, neki is van mire gyűjtenie gondolom, neki nem a testvére gyerekére kell áldoznia a pénzét.

mellesleg sajnos nagy családi viszályokat, gyűlölködést tud okozni, ha egyik rokonnak a másikat "kell" eltartania, az ilyen mindig megbosszulj önmagát.

olvashatod te is a család kategóriában a történeteket, hogy ahol nem saját lakásba érkezett a baba, ott állandó veszekedések mennek néhol, és ehhez nem is kell anyós sem, sok helyen a lányok anyja is beleköt mindenbe.

főleg ha még segíteni is kell anyagilag a gyerekét.

mérlegeld a helyzetet ebből a szempontból is, milyen típusú az édesanyád, a szüleid, mennyire hagynák meg az önállóságodat, vagy inkább mindig csak megaláznának, kioktatnának, ha velük maradnál a picivel?

2011. jan. 31. 19:57
 14/17 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Hogy döntöttetek a babát illetően? Megtartjátok, esetleg örökbe adjátok?

2011. ápr. 7. 22:10
 15/17 anonim ***** válasza:
biztos vagyok benne, hogy megtartotta...
2011. ápr. 8. 23:22
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Dehogy nem fognak támogatni mégis csak az unokájukról van szó. Az iskolát levelezőin is betudod fejezni vannak olcsó cuccok amik simán kijönek a családi pótlékból és a gyesből. Később meg majd alakul valahogy.
2011. nov. 8. 12:28
 17/17 anonim ***** válasza:
Mi lett veletek, Kérdező?
2011. nov. 20. 03:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!