8-9hét között voltam terhesgondozóba akkor voltam 54kg. Most 18héten vagyok 55,5? Az jo hizás szempontjából? Nem sok?
1,5 kiló az pont semmi :)
Ezt még hízásnak sem nevezném :)
Ugye nem komoly a kérdésed? :)
Alkattól, testsúlytól függően átlagban a 9-12 kg a "megengedett". Vannak, akik szerencsések és nem híznak és vannak kevésbé mázlisták és 15-20 kg-okat is felszednek. A várandósság időszaka nem kell, hogy arról szóljon, hogy húúú, felszedtem 1-2 kilót. A testünk megváltozik, raktározó üzemmódba is átáll, a megnövekedett cicik is plusz súlyt jelentenek... Inkább élvezd a babavárást, ne másfél kilón agyalj.
Ez a kérdés nekem is furcsa...
Én 49 kg-val kezdtem a terhességem, szintén most vagyok 18 hetes, és 51 kg. Egy deka sincs rajtam sehol, csak lett egy szép kis kerek pocim és óriási melleim. Te komolyan úgy gondolod hízol? Én csak azt, hogy terhes vagyok:)
Még ennyit:
A plusz kilók nagyjából
a következőkből állnak össze (terhesség vége):
a magzat súlya kb. 3400 gramm
a méhlepény súlya 500 gramm
a magzatvíz mennyisége körülbelül egy liter
a méh súlya 1500 gramm
a mellek súlynövekedése 500 gramm
A vérmennyiség nagyjából két literrel lesz több.
18.hét
A magzat súlya jelenleg 200 gramm
Sajnos nem találtam adatokat, hogy a többi, most mekkora súlyú lehet, de ha csak eljátszunk ezekkel (reálisan próbálva)
lepény 100 gramm
megnövekedett méh 600 gramm
magzatvíz 300 gramm
mellek + 200 gramm
vérmennyiség (12 héttől gyarapszik) + 600 gramm
össz. jelenleg: 2000 gramm - 2 kg.
Ez csak az én kis játékom, a mértékek kitaláltak, de nem hiszem, hogy annyira messze esnének a valóságtól!
Ne aggódj, mint írtam, minden ami rajtad van az a baba + cuccai. Lehet mióta terhes vagy kevesebbet mozogsz, és megereszkedett az izomzatod, ezért látod magad husisabbnak. Én itthon tornázom, amikor tudok, ez ha nem is biztosan testileg, de lelkileg helyrerak:)
Üdv. a másik 18 hetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!