A férjemnek elég rossz a szeme, de az én látásom tökéletes. Mennyi esélye van, hogy a baba az én szememet örökölje?
De lehet a kettő közötti átmenet is.Kiindulva abból,hogy édesanyám haja szög egyenes,édesapámé göndör az enyém meg hullámos.De a szemüket is felesbe kaptam.Nem örököltem anya szemtengelyferdülését,de a rövidlátóságát igen.
Ahoz,hogy a rossz szem kijöjjön tudni kell,hogy homo vagy heterozigóta a férjed rossz szeme,domináns vagy rejtőzködő gén.Ha heterozigóta rejtőzködő,akkor 0% az esélye,hogy rossz lesz a pici szeme.Ha homozigóta domináns,akkor 100%.Természetesen az sem mindegy,hogy a te génjeid milyenek.Lehet neked is van valami rejtőzködő géned,ami teljesen felborítja az összes eddigi számítást.Ezért szép a genetika!:)
De szerencsére a természetet nem lehet ennyire számokban leírni,hiába is próbáljuk:)
Szia!
Ez attól függ, mitől rossz a szeme, családi örökség-e stb.
Van olyan szembetegség, amikor pl. le lehet állítani a szem romlását (vagy legalábbis jelentősen csökkenteni).
A lényeg, hogy ezt genetikus, esetleg szemész tudja megmondani.
Szerintem egyébként, ez manapság kisebb probléma, mint 20-30 éve, mert a szemészet nagyon jól fejlődik, ha rossz is lesz a baba szeme, valószínűleg sokkal jobban tudnak majd rajta segíteni, mint a férjeden régebben/jelenleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!