Miért kell vissza menni NST-CTG-re ha a baba nem mocorog eleget? Más is járt már igy?
Szia!
Nálam is ez volt. És én el is ájultam vizsgálat közben. Erre elküldtek flowmetriás ultrahangra mert arra gyanakodtak, hogy azért nem mocorog a baba mert rátekeredett a köldökzsinór a nyakára. Persze nem volt semmi baj, de jól megijesztettek az biztos :( sajnos ök nem hiszik el, hogy lusta, pedig az enyém is az volt.
az én környezetemben legalább 3 anyukát ismerek, akiknek elhalt a babájuk a 36 hét után. Teljesen rendben lévő terhesség végén. Úgyhogy nem játék ez és nem viccből csinálják. Még a vizsgálatok ellenére is becsúszhat baki. És ha meg is indul a szülés, akkor is világra jöhet súlyosan sérült baba.
Az NST azt mutatja milyen állapotban van a magzat. És a lényege, hogy ha mocorog, akkor megugrik a szívverés. Nyilván ha nem jut már elegendő oxigénhez, nem mocorog illetve a szívhangja is leesik inkább. De ha mocorog és magas a szívhang, akkor teljesen biztos, hogy jól van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!