Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennél abortuszra harmadik...

Mennél abortuszra harmadik terhességgel csak azért, mert albérletben laksz, kevés a pénzed és semmi segítséged nincs a férjeden kívül?

Figyelt kérdés
2011. jan. 24. 20:39
1 2
 11/14 porcukormókus ***** válasza:
47%

Igen, sajnos. Csak abban az esetben tartanám meg, ha a párom nagyon szeretné és lenne esélyünk kikeverdni az albérletből valami sajátba.

Albérletben, 2kisgyerek mellé én nem merném bevállalni. A lelkiismeretemmel nehezen számolnék el (bár látom, ti mindent megtettetek, hogy ne foganjon meg a baba), de nem kockáztatnám a másik két gyermek normális ellátását. Persze szokták mondani, hogy ahol van hely kettőnek, ott lesz hely háromnak is,de ahogy telik az idő, egyre több költséggel jár felnevelni őket tisztességesen. Gondolok itt majd a beiskolázásra, oszt.kirándulásokra, korrepetálásra, a hobbijukra (sport, néptánc, bármi). Nem beszélve a váratlan kiadásokról, amikre nem is számít az ember.

Sajnálom, nekem ez a véleményem.

Akárhogy is fogtok dönteni, sok erőt kívánok hozzá! És jó egészséget, mert az a legfontosabb!

2011. jan. 25. 10:59
 12/14 A kérdező kommentje:

Igen, az egészség, mert ha egy beteg, jön a dominó effektus és mindenki kidől. 2 és fél hónap alatt a gyógyszerek és vitaminok és gyógyteák 60ezret tettek ki....

De a lelkiismeretem megsínylené és a férjemé is. Én úgy nem tudnám tovább boldogan nevelni a kettőt, hogy jaj de jó, Nektek kettőtöknek több jut, mert a tesótokat nem vállaltuk...nem tudna egy falat sem jóérzéssel lecsúszni a torkomon, mert az jutna eszembe, hogy ezt adhatnám az új édes kis kincsemnek is...ha kell, két műszakot is vállalok egy nap!

Megértem azt is, hogy ha más máshogy gondolkodik, de én így. Köszönöm, hogy megosztjátok Velem!

2011. jan. 25. 11:30
 13/14 anonim ***** válasza:

Nem.

Ebben az esetben az anyagi helyzet miatti abortusz a legrosszabb kifogás. Anyagi szempontból egy 3 gyerekes család sokkal több segítséget kap az államtól mint egy kétgyerekes mert már nagy családnak számít.

2011. jan. 30. 16:00
 14/14 anonim ***** válasza:
37%
Én most mégis abortuszra készülök a harmadikkal, aki spirál mellett fogant meg. Mi ugyan saját lakásban lakunk, igaz van még hitelünk bőven, -de a kicsi még csak 1 éves és a nagy is csak most kezdte az ovit. Persze a 3 gyerekeseknek az oviban is ingyen van a kaja, stb, de nehogy már csak ezért szüljek harmadikat... Már 5éve itthon vagyok táppénzen, gyesen, gyeden és már nagyon hiányzik a meló. Mindkét terhességem veszélyeztetett volt biztos ez is az lenne. Ey járni még nem tudó 1 éves mellett nem tudom hogy oldanám meg.
2011. febr. 2. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!