Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyibe kerül az a bizonyos...

Mennyibe kerül az a bizonyos 9 hónap?

Figyelt kérdés

Szeretnénk félretenni pénzt, mielőtt babát vállalunk.

Az első babánkról lenne szó. Mennyibe kerültek nektek az orvosi vizsgálatok, a kötelező új ruhák, a szülés körüli kiadások kb.

Tudom, hogy a baba születése utáni időre elég nehéz bármit mondani. Így egyenlőre csak az első 9 hónapra tervezek.

Nincsenek nagy igényeim (nem zavar, ha a ruhák turiból vannak és nem akarom a város legdrágább orvosát, csak annyit ami szükséges, hogy a pici egészséges legyen)

Nektek ez kb. mennyibe került?

2011. jan. 24. 12:29
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Mi is szerettünk volna félretenni mielőtt teherbe esem,de becsúszott a baba hamarabb.Meg kellett oldjuk a helyzetet így is.

Én nem járok magán dokinál csak sztk alapon,a kombinált teszt is ingyenes volt.

Eddig kb. 175.000 forintba került és talán megvan mindenünk.

Ebben benne vagyok én+a baba+ a kórházi cuccom is.

Rengeteg ruhánk van már és újonnan vettem jó néhány dolgot.pl:babkocsi,hordozó,pólya,cumisüvegek,tejtároló doboz,ruhák,ágynemű,mellszívó stb... amik nem olcsók pedig.

Ki lehet jönni ha az ember apránként gyűjtögeti össze a dolgokat.

Ha nincsenek nagy igényeid max 200 ezer forint elég szerintem.

2011. jan. 24. 16:04
 22/24 anonim ***** válasza:

Igen, az utolsóval értek egyet, mi 200ezerből jöttünk ki. Első baba, de sok ruhát, babakádat,állványt használtan kaptunk. Sok kis body-t, tipegőt, kis nadrágot, kardigánt vettem a turiban. Bizományiból vettünk babakocsit, hordozót (össz.42ezer). Újonnan vettünk kiságyat, babaágyneműt (felesleges volt), matracot, átmeneti plüss overált, kis plédeket. A babaszoba bútort a férjem csinálta,(beépített szekrény, pelenkázó komód), a bútorlap és a szerelvényeket vettük meg ehhez, ami 50ezer volt. Terhesgondozásra az sztk-ba jártam, fogadott szülésznőm volt, neki 30ezret adtunk, az épp ügyeletes szülésszel szültem, neki 10ezer értékben könyvutalványt adtunk.

Most második babám 6 hetes a pocakomban, úgy gondolom nem nagyon kell vennünk dolgokat, max ha kislány lesz, akkor pár kislányos tipegőt, mert amúgy elég uniszex színű cuccain vannak.

2011. jan. 24. 16:48
 23/24 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi egy fillért sem tettünk félre, mégis mindenki lehurrogott, hogy miért kell a 17.héten kiságyat venni és a 19.-en babakocsit.Aztán a vége felé kiderült, hogy ez így volt jó, mert különben nagyon megterhelő lett volna anyagilag.Én a 26.hétig dolgoztam, utána táppénz, amiből elég nehéz kijönni és elég rendszertelen is, mint tudjuk.

Tehát mivel téli kismami voltam (elsején szültem), muszály volt vennem pár ruhát.Kaptam kölcsön is, de megoldottam a kérdést melegítőnadrágokkal és egy darab kismama nadrággal, amit turiban vettem 990 ft-ért.Ezt kb a 26.héten vettem és végig tudtam hordani.Vettem pár tunikát, ezekhez cicanadrágot húztam és hidegebb napokon hosszú pulcsit.Hatalmas pocakom volt, így a kabátjaim nem értek be, ezért szintén turiban vettem egy jó meleg kötött poncsót.Frankón alá lehetett öltözni és nem fáztam és nem is szorított sehol :) Viszont a cipővel vigyázz, ha neked is 2 méretet nő a lábad a víz miatt akkor be kell fektetni, de én csizmát is kaptam egy nagylábú ismerőstől:D Pár darab sima bugyit vettem 150, 200 forintokért, de muszály volt, mert amúgy tanga párti vagyok és ilyen nem volt egy darab se.Kaptam kismama melltartót is, de kínaiban lehet kapni 5-600 forintért, egyet vettem is.

Ez eddig kb 7-8000 forint.

Orvost nem fogadtam, itt nem lenne értelme, de a saját dokim volt ügyeletben így pont nála szültem.A terhesgondozás meg ugye sztk alapon ingyen van.Csak egy 4D-s ultrahangot számolok a 25. héten, ez 9000 ft volt.

Terhesvitamint nem szedtem mert feleslegesnek tartottam (lehet lepontozni), inkább figyeltem a kiegyensúlyozott táplálkozásra ls vitaminbevitelre.Csak folsavat szedtem a 13. hétig, az kb 1500 ft volt.A 20. héttől max dózis magnézium, kb havi 3000 ft.

A babának:

babakocsi 20.000 használtan, de fullextrás (ki kell fogni)

kiságy 16.000 matraccal pici szépséghibával(teszveszen 38.000-ért volt fent ugyanez)

pelenkázó 7000, saját gyártmány, de nagyon jó szolgálatot tesz

nekünk volt már egy komódunk amni most a bébié,de amúgy az is csak 11.000 volt és szintén saját gyártmány.

Babaruhát rengeteget kaptunk, de nagyon sokat vettem én is, főleg turiban (volt amin rajta volt a címke is és tüneményes, nagyon jó minőségű, márkás cuccokat tudtam venni)kb 20.000 forintot hagytam ott értük.

Mikor meglett a bébi akkor gyógyszereket kellett venni, na meg pelust (figyeld a dm kedvezményeit, én mindig kiváltom az 50 pontos kuponfüzetet és így 25%-os kedvezménnyel veszem a pelust).

Gyógyszerek kb 4.000 ft,

a tápszer más kérdés, attól függ milyen és mennyire támogatott, kb 3000 ft egy hétre (nálunk ez a max, most

olcsóbbat kap, az csak egy ezres hetente.

Ez így kb 125 ezer forint és csak azt számoltam amit mindenképp meg kell venni.Erre jön még a pelus, a tápszer, a cumi és cumiosüveg és társaik.(Körömvágó olló, orrszívó stb.Nálunk ez olyan 150 ezernél megállt.

Ez nem kevés, de kibírható, látod mi 3 hónap táppénz mellett is összehoztuk és nem csúcskategóriásat vásároltunk mindenből.

Még sosem számoltam ezt így ki, nem gondoltam volna, hogy ennyi:D

3 hetes kiscsaj anyuja :)

2011. jan. 24. 17:43
 24/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a leírásokat, nagyon hasznosnak találtam őket!

Jó babázást mindenkinek, remélem nemsokára én is részese lehetek ennek az örömnek:)

2011. jan. 24. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!