Mennyibe kerül az a bizonyos 9 hónap?
Szeretnénk félretenni pénzt, mielőtt babát vállalunk.
Az első babánkról lenne szó. Mennyibe kerültek nektek az orvosi vizsgálatok, a kötelező új ruhák, a szülés körüli kiadások kb.
Tudom, hogy a baba születése utáni időre elég nehéz bármit mondani. Így egyenlőre csak az első 9 hónapra tervezek.
Nincsenek nagy igényeim (nem zavar, ha a ruhák turiból vannak és nem akarom a város legdrágább orvosát, csak annyit ami szükséges, hogy a pici egészséges legyen)
Nektek ez kb. mennyibe került?
Mi is szerettünk volna félretenni mielőtt teherbe esem,de becsúszott a baba hamarabb.Meg kellett oldjuk a helyzetet így is.
Én nem járok magán dokinál csak sztk alapon,a kombinált teszt is ingyenes volt.
Eddig kb. 175.000 forintba került és talán megvan mindenünk.
Ebben benne vagyok én+a baba+ a kórházi cuccom is.
Rengeteg ruhánk van már és újonnan vettem jó néhány dolgot.pl:babkocsi,hordozó,pólya,cumisüvegek,tejtároló doboz,ruhák,ágynemű,mellszívó stb... amik nem olcsók pedig.
Ki lehet jönni ha az ember apránként gyűjtögeti össze a dolgokat.
Ha nincsenek nagy igényeid max 200 ezer forint elég szerintem.
Igen, az utolsóval értek egyet, mi 200ezerből jöttünk ki. Első baba, de sok ruhát, babakádat,állványt használtan kaptunk. Sok kis body-t, tipegőt, kis nadrágot, kardigánt vettem a turiban. Bizományiból vettünk babakocsit, hordozót (össz.42ezer). Újonnan vettünk kiságyat, babaágyneműt (felesleges volt), matracot, átmeneti plüss overált, kis plédeket. A babaszoba bútort a férjem csinálta,(beépített szekrény, pelenkázó komód), a bútorlap és a szerelvényeket vettük meg ehhez, ami 50ezer volt. Terhesgondozásra az sztk-ba jártam, fogadott szülésznőm volt, neki 30ezret adtunk, az épp ügyeletes szülésszel szültem, neki 10ezer értékben könyvutalványt adtunk.
Most második babám 6 hetes a pocakomban, úgy gondolom nem nagyon kell vennünk dolgokat, max ha kislány lesz, akkor pár kislányos tipegőt, mert amúgy elég uniszex színű cuccain vannak.
Szia!
Mi egy fillért sem tettünk félre, mégis mindenki lehurrogott, hogy miért kell a 17.héten kiságyat venni és a 19.-en babakocsit.Aztán a vége felé kiderült, hogy ez így volt jó, mert különben nagyon megterhelő lett volna anyagilag.Én a 26.hétig dolgoztam, utána táppénz, amiből elég nehéz kijönni és elég rendszertelen is, mint tudjuk.
Tehát mivel téli kismami voltam (elsején szültem), muszály volt vennem pár ruhát.Kaptam kölcsön is, de megoldottam a kérdést melegítőnadrágokkal és egy darab kismama nadrággal, amit turiban vettem 990 ft-ért.Ezt kb a 26.héten vettem és végig tudtam hordani.Vettem pár tunikát, ezekhez cicanadrágot húztam és hidegebb napokon hosszú pulcsit.Hatalmas pocakom volt, így a kabátjaim nem értek be, ezért szintén turiban vettem egy jó meleg kötött poncsót.Frankón alá lehetett öltözni és nem fáztam és nem is szorított sehol :) Viszont a cipővel vigyázz, ha neked is 2 méretet nő a lábad a víz miatt akkor be kell fektetni, de én csizmát is kaptam egy nagylábú ismerőstől:D Pár darab sima bugyit vettem 150, 200 forintokért, de muszály volt, mert amúgy tanga párti vagyok és ilyen nem volt egy darab se.Kaptam kismama melltartót is, de kínaiban lehet kapni 5-600 forintért, egyet vettem is.
Ez eddig kb 7-8000 forint.
Orvost nem fogadtam, itt nem lenne értelme, de a saját dokim volt ügyeletben így pont nála szültem.A terhesgondozás meg ugye sztk alapon ingyen van.Csak egy 4D-s ultrahangot számolok a 25. héten, ez 9000 ft volt.
Terhesvitamint nem szedtem mert feleslegesnek tartottam (lehet lepontozni), inkább figyeltem a kiegyensúlyozott táplálkozásra ls vitaminbevitelre.Csak folsavat szedtem a 13. hétig, az kb 1500 ft volt.A 20. héttől max dózis magnézium, kb havi 3000 ft.
A babának:
babakocsi 20.000 használtan, de fullextrás (ki kell fogni)
kiságy 16.000 matraccal pici szépséghibával(teszveszen 38.000-ért volt fent ugyanez)
pelenkázó 7000, saját gyártmány, de nagyon jó szolgálatot tesz
nekünk volt már egy komódunk amni most a bébié,de amúgy az is csak 11.000 volt és szintén saját gyártmány.
Babaruhát rengeteget kaptunk, de nagyon sokat vettem én is, főleg turiban (volt amin rajta volt a címke is és tüneményes, nagyon jó minőségű, márkás cuccokat tudtam venni)kb 20.000 forintot hagytam ott értük.
Mikor meglett a bébi akkor gyógyszereket kellett venni, na meg pelust (figyeld a dm kedvezményeit, én mindig kiváltom az 50 pontos kuponfüzetet és így 25%-os kedvezménnyel veszem a pelust).
Gyógyszerek kb 4.000 ft,
a tápszer más kérdés, attól függ milyen és mennyire támogatott, kb 3000 ft egy hétre (nálunk ez a max, most
olcsóbbat kap, az csak egy ezres hetente.
Ez így kb 125 ezer forint és csak azt számoltam amit mindenképp meg kell venni.Erre jön még a pelus, a tápszer, a cumi és cumiosüveg és társaik.(Körömvágó olló, orrszívó stb.Nálunk ez olyan 150 ezernél megállt.
Ez nem kevés, de kibírható, látod mi 3 hónap táppénz mellett is összehoztuk és nem csúcskategóriásat vásároltunk mindenből.
Még sosem számoltam ezt így ki, nem gondoltam volna, hogy ennyi:D
3 hetes kiscsaj anyuja :)
Köszönöm a leírásokat, nagyon hasznosnak találtam őket!
Jó babázást mindenkinek, remélem nemsokára én is részese lehetek ennek az örömnek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!