Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyibe kerül az a bizonyos...

Mennyibe kerül az a bizonyos 9 hónap?

Figyelt kérdés

Szeretnénk félretenni pénzt, mielőtt babát vállalunk.

Az első babánkról lenne szó. Mennyibe kerültek nektek az orvosi vizsgálatok, a kötelező új ruhák, a szülés körüli kiadások kb.

Tudom, hogy a baba születése utáni időre elég nehéz bármit mondani. Így egyenlőre csak az első 9 hónapra tervezek.

Nincsenek nagy igényeim (nem zavar, ha a ruhák turiból vannak és nem akarom a város legdrágább orvosát, csak annyit ami szükséges, hogy a pici egészséges legyen)

Nektek ez kb. mennyibe került?

2011. jan. 24. 12:29
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem nincs fogadott dokim,nagyon sok kisruhát kaptam,ami unokahugomé volt,és mivel nekem is kiscsajom lesz így pont jó!kiságyat se kellett vennünk.De babakocsit,szekrényt,komódot,babakocsit(Bár ezzel nagyon jól jártunk,mert van hozzá hordozó ami a kocsiba is jó gyerekülésnek,mózeskosaras,sportra is át lehet alakítani,szóval ez kiszólgál minket addig ameddig kell babakocsi 70ezer vot!)és minden más dolgot újjonnan vettünk.És még mindíg hiányzik pár apróság 4D Uh-val együtt kb 150ezer ft-nél tartunk!

38hetes km

2011. jan. 24. 12:36
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, de nem sokba. A terhesvitamin árávl lehet számolni, ruhákat eleinte nem is kell puccos kismamagatyó, elég a férjed melegítője, vagy turi... az orvos se életbevágó, hogy magánorvos legyen, akkor a vizsgálatok is ingyenesek. Persze ami fontos neked, annak az árának utána kell nézni (magánorvos díjja, ilyesmi) és akkor azzal tudsz kalkulálni.
2011. jan. 24. 12:37
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Orvosra havi vagy inkább 3 hetente 8 ezret számolj kb .....

a kombinált teszt az egy 10 -es ...

Én 4 ezerért vettem neten 2 terhes gatyót, hibátlanok!Ha spórolni akarsz ruhával úgy tervezz h nyáron szűlj, így mire nagy hasad lesz és terhes ruci kellene hordhadsz sima kína gumis derekú gatyót, sima pólót...uh télen nem éri meg szűlni mert minden féle terhes ruci kell :) bár én szültem télen is és akkor sem költöttem sokat ruhára de ha nyári baba lesz a terhes gatyót is megspórolhatod.

Akkor terhes vitamin havi 4000 Ft.

(mielőtt megszületik a baba kell neki csomó minden

kiságy, kiskád, ágynemű, babakocsi, hordozó, kisruhák, törölköző, stb....

ezekre nem írok árat mert igénytől függően változik...

szerintem babakelengyére egy olyan 100 000-150 000-et takarítsatok meg, de ez alap szerintem...(ha neten, meg használtat vesztek)

2011. jan. 24. 12:40
 4/24 anonim ***** válasza:

Először ami nem feltétlenül szükséges:

Magándoki- nálunk 6000ft/alkalom volt, és kb. 10x voltam

Kombinált tesz - 12.000.-

Szülés - 70.000.-

vettem egy-két könyvet, újságot: kb. 12.000.-

Ami szükséges (szerintem)

Vitaminok, folsav, stb... ~5.000ft/hó

Babszobát 250.000 ft-ból csináltunk, ez is nagyon voltozó lehet. Ikeás kiságyat és pelenkázót vettem, kis komód, függöny, egy-két dekor.

Kiskád, baba egészségügyi csomag,(lázmérő, popsikendő, popsikrém, két csom. pelenka): 30.000.-

Első adag ruhák: 30.000ft (én mondjuk nem vettem, kaptam, de előtte nézegettem Tescoban pl., és ott nagyon jó minőségűeket lehet venni, kb. annyiból első pár hétre)

babakocsi: 50.000.ft-ért vettem(de nagyon szórt árak vannak)

bébihordozó: 30.000ft-ért vettem.

Hűűűha, ez majdnem 500.000ft, még sosem adtam össze :(

Biztos lehet ennél olcsóbban, és drágábban is...

2011. jan. 24. 12:41
 5/24 anonim ***** válasza:

3 hetente 8 ezer az irreális!

nálunk.

orvos: 35 ezer + 20E szülés

szülésznő: 10E

babkocsi+hordozó: 50E

kiságy: 12E

pelenkázó (készített) kb 8E

2011. jan. 24. 12:46
 6/24 anonim ***** válasza:
49%
Sok itt az irreális, 30 ezerért se láttam még babakádat... :D
2011. jan. 24. 12:48
 7/24 anonim ***** válasza:

előző

kombinált tesz, amnio. ingynenes

UH-ok szintén (kórházban)

terhesnadrágom 2 darab volt, abból egyet vettem, egyet csinált a hugom

vezsel vastag harisnyá, hosszó tunikákat, vagy ruhákat (Jeasn Club-ban tök jók vannak)

2011. jan. 24. 12:48
 8/24 anonim ***** válasza:
Tescóban kimondottam drágák a babcuccok!
2011. jan. 24. 12:50
 9/24 anonim ***** válasza:

Hát lehet h nálad irreális de én ennyiért járok és ez még olcsó mert van aki 10-et fizet...uh sem a kórházban van hanem a magán rendelőben :)))) Bocsi de csak tudom mennyiért járok ! És ez hidd el nem is a drágább változat!!!

Ha nem kell magán doki akkor ezt nem kell hozzá számolni...ennyi

2011. jan. 24. 12:51
 10/24 anonim ***** válasza:

12.48-as, én itt sem látok 30.000-ért babakádat. Ha arra gondolsz amit én írtam... Az babakád és első babaeü. csomag, összesen 30.000

Aki meg csak okoskodni tud, hogy jujj de irreális, inkább írja le ő mennyiért vásárolt. Nyilván mindenki tudja, hogy a mai világban nagyon szórt árak vannak. De ezzel a mások osztogatásával nem a kérdésre válaszolunk. Annyira bírom az ilyen "szakértőket"

2011. jan. 24. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!