Mennyibe kerül az a bizonyos 9 hónap?
Szeretnénk félretenni pénzt, mielőtt babát vállalunk.
Az első babánkról lenne szó. Mennyibe kerültek nektek az orvosi vizsgálatok, a kötelező új ruhák, a szülés körüli kiadások kb.
Tudom, hogy a baba születése utáni időre elég nehéz bármit mondani. Így egyenlőre csak az első 9 hónapra tervezek.
Nincsenek nagy igényeim (nem zavar, ha a ruhák turiból vannak és nem akarom a város legdrágább orvosát, csak annyit ami szükséges, hogy a pici egészséges legyen)
Nektek ez kb. mennyibe került?
Szia!
Nekem nincs fogadott dokim,nagyon sok kisruhát kaptam,ami unokahugomé volt,és mivel nekem is kiscsajom lesz így pont jó!kiságyat se kellett vennünk.De babakocsit,szekrényt,komódot,babakocsit(Bár ezzel nagyon jól jártunk,mert van hozzá hordozó ami a kocsiba is jó gyerekülésnek,mózeskosaras,sportra is át lehet alakítani,szóval ez kiszólgál minket addig ameddig kell babakocsi 70ezer vot!)és minden más dolgot újjonnan vettünk.És még mindíg hiányzik pár apróság 4D Uh-val együtt kb 150ezer ft-nél tartunk!
38hetes km
Orvosra havi vagy inkább 3 hetente 8 ezret számolj kb .....
a kombinált teszt az egy 10 -es ...
Én 4 ezerért vettem neten 2 terhes gatyót, hibátlanok!Ha spórolni akarsz ruhával úgy tervezz h nyáron szűlj, így mire nagy hasad lesz és terhes ruci kellene hordhadsz sima kína gumis derekú gatyót, sima pólót...uh télen nem éri meg szűlni mert minden féle terhes ruci kell :) bár én szültem télen is és akkor sem költöttem sokat ruhára de ha nyári baba lesz a terhes gatyót is megspórolhatod.
Akkor terhes vitamin havi 4000 Ft.
(mielőtt megszületik a baba kell neki csomó minden
kiságy, kiskád, ágynemű, babakocsi, hordozó, kisruhák, törölköző, stb....
ezekre nem írok árat mert igénytől függően változik...
szerintem babakelengyére egy olyan 100 000-150 000-et takarítsatok meg, de ez alap szerintem...(ha neten, meg használtat vesztek)
Először ami nem feltétlenül szükséges:
Magándoki- nálunk 6000ft/alkalom volt, és kb. 10x voltam
Kombinált tesz - 12.000.-
Szülés - 70.000.-
vettem egy-két könyvet, újságot: kb. 12.000.-
Ami szükséges (szerintem)
Vitaminok, folsav, stb... ~5.000ft/hó
Babszobát 250.000 ft-ból csináltunk, ez is nagyon voltozó lehet. Ikeás kiságyat és pelenkázót vettem, kis komód, függöny, egy-két dekor.
Kiskád, baba egészségügyi csomag,(lázmérő, popsikendő, popsikrém, két csom. pelenka): 30.000.-
Első adag ruhák: 30.000ft (én mondjuk nem vettem, kaptam, de előtte nézegettem Tescoban pl., és ott nagyon jó minőségűeket lehet venni, kb. annyiból első pár hétre)
babakocsi: 50.000.ft-ért vettem(de nagyon szórt árak vannak)
bébihordozó: 30.000ft-ért vettem.
Hűűűha, ez majdnem 500.000ft, még sosem adtam össze :(
Biztos lehet ennél olcsóbban, és drágábban is...
3 hetente 8 ezer az irreális!
nálunk.
orvos: 35 ezer + 20E szülés
szülésznő: 10E
babkocsi+hordozó: 50E
kiságy: 12E
pelenkázó (készített) kb 8E
előző
kombinált tesz, amnio. ingynenes
UH-ok szintén (kórházban)
terhesnadrágom 2 darab volt, abból egyet vettem, egyet csinált a hugom
vezsel vastag harisnyá, hosszó tunikákat, vagy ruhákat (Jeasn Club-ban tök jók vannak)
Hát lehet h nálad irreális de én ennyiért járok és ez még olcsó mert van aki 10-et fizet...uh sem a kórházban van hanem a magán rendelőben :)))) Bocsi de csak tudom mennyiért járok ! És ez hidd el nem is a drágább változat!!!
Ha nem kell magán doki akkor ezt nem kell hozzá számolni...ennyi
12.48-as, én itt sem látok 30.000-ért babakádat. Ha arra gondolsz amit én írtam... Az babakád és első babaeü. csomag, összesen 30.000
Aki meg csak okoskodni tud, hogy jujj de irreális, inkább írja le ő mennyiért vásárolt. Nyilván mindenki tudja, hogy a mai világban nagyon szórt árak vannak. De ezzel a mások osztogatásával nem a kérdésre válaszolunk. Annyira bírom az ilyen "szakértőket"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!