Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szüleim még nem tudják, hogy...

Szüleim még nem tudják, hogy elvesztettem a szüzességem = Baba van belőle! Hogyan mondjam el nekik?

Figyelt kérdés
2011. jan. 24. 11:13
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
18 éves leszek hónapokon belül. Azért kérdezem, mert érdekel.
2011. jan. 24. 12:01
 12/43 anonim ***** válasza:
100%
ja jó, figyelj sztem vegyél egy nagy levegőt, és mond el nekik 1-2 napon belül,közösen kell megoldanotok és döntést hozni, és még az elején,Hajrá!
2011. jan. 24. 12:02
 13/43 anonim ***** válasza:
100%

És mik a további terveid? Ha nem szeretnéd megtartani a babát, akkor mielőbb állj eléjük, mert az ő engedélyük kell a terhesség megszakításhoz.

Ha tényleg mindjárt 18 vagy, akkor nem hiszem, hogy túlságosan kiakadnának a szüleid azon, hogy nem vagy már szűz. na azon már inkább, hogy miért nem volt eszed védekezni :S

De csak őszintén, és jobb minél előbb túl esni rajta.

2011. jan. 24. 12:23
 14/43 anonim ***** válasza:
100%
Így tényleg nem annyira gáz ha nem vagy szűz,azt hittem sokkal fiatalabb vagy! De akkor is minél hamarabb beszélned kell anyukáddal,meg kell beszélnetek a dolgokat,tisztába kell tenni a helyzetet,hogy mit szeretnél,ő mit szeretne,közös nevezőre kell jutnotok,és minél hamarabb!
2011. jan. 24. 12:27
 15/43 anonim ***** válasza:
84%

Kedves Kérdező!

11:24 vagyok. Ne haragudj, tényleg nem akarlak meghazudtolni, de kétségem merült fel azzal kapcsolatban, hogy tényleg nemsokára 18 leszel. Ha igazat írtál, ne is olvasd tovább, de ha nem, akkor tényleg figyelj rám! Nem biztos, hogy népszerű leszek a véleményemmel, de még mindig ez a jobbik megoldás:

14 év alattival létesített szexuális viszony valóban büntetendő. De ez nem szabad, hogy visszatartson attól, hogy beszélj a szüleiddel. Egy eltitkolt terhesség rád és a babára is beláthatatlan következményekkel járhat, ráadásul egyszer minden gyerek megszületik, és legkésőbb akkor kiderül a dolog. Nyilván az a fejedben sem fordul meg, hogy eltitkolod, aztán eltünteted a babát, mert abba simán bele is halhatsz. De még ha meg is úsznád, egy életen át kellene ezt a terhet cipelned. Szóval büntetendő a dolog, de arra senki sem kötelezhet téged, hogy megmondd, kitől van a gyerek. Nyugodt lehetsz, nem fogják az egész környezetedet DNS teszt alá vetni. Ha tudsz hallgatni erről, megússza a fiú.

Tartok tőle, hogy sokan etikátlannak tartják a javaslatomat, de azt hiszem csöndben maradni a fiú kilétéről még mindig jobb, mint feltenni az egészségedet, vagy akár az életedet egy eltitkolt terhességre.

A szüleid nyilván nem fognak örülni, de számukra is az a legjobb, ha minél hamarabb a segítségedre siethetnek.

Az egyik válaszoló azt írta, ha kiskorú vagy, a szüleidé a döntés a babát illetően. Ez nem így van, nem kötelezhetnek abortuszra, a jog nem engedi nekik. Ebben a józan észnek kell döntenie.

2011. jan. 24. 13:17
 16/43 anonim ***** válasza:
79%
El kell nekik mondanod nagyon sűrgősen. Az ilyesmit nem lehet eltitkolni.
2011. jan. 24. 13:52
 17/43 anonim ***** válasza:
78%

Ó irtam egy csomot és eltünt mert megszakadt a netem.

Megprobálom röviditve leirni.

:)

Biztos hogy terhes vagy?Mer tha csak késik vagy kimarad nem rögtön a terhességet jelentheti. Szerintem mond el annak aszülönek akivel közelebb érzed magad hogy lefeküdtél egy fiuval és jó lenne ha elmennétek egy nőgyógyászhoz.(ált. anyaval beszélik meg a lányok) ÉS ez a mondat után már le fog neki esni. Igy elkerülöd a mondatot amit nem akarsz kimondani. HOgy terhes vagyok. Le fog neki esni vagyi tuti tovvab kerdez hogy miért nem jött meg? vagy késik? Lehet hirtelen mérgesek lesznek de meg fognak érteni nem vagy már kicsi én ha tényleg 18 vagy csak pár ével vagyok nálad idösebb. Pont a héten megyek anyukámmal orvoshoz. Bár soha nem voltunk olyan viszonyba hogy a sexröl beszélgessunk de az orvoshoz sokszor elmegyunk együtt. Ő nincs bent velem kint van a vároban addig és én is megvárom öt. Neki sem árt a vizsgálat néha. Igy ő nem is tudja mi zajlik bent. Nem azt mondom hogy titkold el, de kitalálhatsz valamit hogy csak a fogamzasgatlasrol akarsz beszelgetni, vagy bármiről hogy azóta viszket lent és hogy megkene hogy nezze, mert lehet hogy fertőzés. és amikor bemész az orvosnak elmondod hogy mi van. Bizhatsz benne, mondhatod neki hogy a szüleidnek nem akartad elmondani ha nem biztos. Kiskoru vagy de azt kérheted hogy az orvosnal egyedul legyel bent.Annyira már nem vagy kicsi.És ha aztmondja az orvos hogy nem vagy terhs akkor nem is kell erről beszélni, ha igen akkor komolyan ülj le és mond el nekik. Én pl igaz már külön élek (félig meddig) és a barátommal lakok.Ugy néz ki leht terhes vagyok. A héten kiderül de nem mondtam el anyukamnak. ha biztos majd akkor. Nem kell feleslegesen sokkolni.:) Bár sejti mert nőtt már a pocim, de csesztet is hogy hiztam, Ő se tudja eldönteni h hizas vagy més van a dologban. Na de térjünk visza rád. Ha a fiu tényleg olyan fiatal akkor jobb ha nem tud semmiről nem kell emlegetni hogy amssal nem voltál és hiheti hogy mástól van a gyerek. Ha sürün talalkoztok lehet erekelni fogja akkor talalj valamit ki. Persze nem elkerülhetetle mert vervizsgalat meg stb kideriti, ha a szülei is tudomast szereznek rola ök kekekckedhetnek h kicsi fiuk meg minden, ha olyan háborgosak. Szerintem ha tényleg van az abortuszt felejtsd el. Látod azt hogy eltudnatok e tartani. Ha a szüleid most mergesek is lesznek biztosan melleted állnak. A szülök szülök, és mindig szeretni fognak. Az hogy a gyereknek jobb ha elvetetem hülyeség. Dehogy jobb ha egeszseges eletet elhetne, az meg hogy neked? Egesz eletedben kisérteni fog és ha ezedbe jut sirsz. Meg hogy mi lenne vele? Hany éves lenne? hogy nezne ki? fiu lenne e vagy lány?stb... örökre benned lenne, ha megtartod bármikor ranezel mosolyogni fogsz. Persz ha külsöleg vitáitok is lennenek és harag lenne belülröl mosolyogsz mert a gyereked, büszke vagy rá/szereted/akármit is tesz a te gyereked és szereted.Ugyanigy éreznek a szüleid is irntad biztosan. Szóval mindnképp mond el vagy igy vagy ugy. Ha 100% a terhesség még ma mond el ha csak 5-10% lehet jobb előtte egy nőgyógyász. Akihez amugy ha van elég erőd egyeül is elmehetsz.Kitartás és máskor kordbelivel:D Nem bántani akarlak , de ebből bajod is lehet ha tenyleg 12 13 eves. (DE Nem tudom lehet csak en ertettem felre az elözö kommentekbol.)

2011. jan. 24. 14:20
 18/43 anonim ***** válasza:
100%
Ja és még annyit 14.20 as vagyok. Kihagytam hogy aztán hogy kiderül hogy 100% hogy van majd együtt a szülőkkel eldöntitek hogy mi legyen az apjával. Lehet családi ismerősök a szülei lehet h még a sulidból van és ha leértetségizel elmesz fősuli egyetem többet nem látod, lehet a szomszédba lakik. Ez a helyzettől függ. Ha csak buliből ismerted és tuti nem fog gyanakodni sem meg érdekelni sem nem is kell hogy tudja. Ha közelebbi és a szüleit is ismeritek lehet meg kell velük beszlni a fiu is elmondja hogy ö is akarta igy nem nagy baj lehet belöle persze lehet de ha a szülök nem perelnek be kiskoru zaklatas...stb miatt akkor nem lesz és akkor tudnak róla és nem lesz belöle problema. lehet az ö szülei ugy döntenek a fiuknak jobb ha nem tud rola és el se mondjak neki ti meg kerületiek egymast. Az hogy akkor mi lesz már sok minden lehet de az 100%hogy a szüleiddel együt kell eldontened.Ezt azert hangsulyozom mert az elöbb irtam hogy feleslegesen nem kell sokkolni. De ezt arra értettem hogy mivel mar nagy vagy elmehetsz egy delutan egy nögyógyaszhoz egyedül is és ha 100% akkor mondod el.Az egyeb temarol fogamzasgatlas stb.. meg akkor beszelsz velük ha ugy erzed h kell vagy akarsz. ha nem akarsz a neten is sokmindent talalsz de orvostol is batran kerdezheted.
2011. jan. 24. 14:32
 19/43 anonim ***** válasza:
100%
Ja mégegy amit kihagytam. Volt a sulimba anno egy lány érettségi előtt terhes lett. Halasztott egy évet, magántanulóként fejezte be és az érettségit csak egy év mulva csinalta meg mikor minden 12.es targya megvolt.Amire tudott még bejárt és amire nem azt köv évbe. Az osztálya is és a suliban is elfogadták. Nem volt belőle problémája.Egyéni döntés hogy ki mit vállal és büszke is lehetett magára hogy megtartotta.Sokan nem ezt tették volna.Emlékszem még volt hogy nagy pocakkal is bejött időnként a suliba.Ő azóta is boldog a babával, már van élettársa a gyereke 4 éves. És közös babát várnak. szerencsés volt.De a legfontosabb hogy jól döntött. A gyerek apjáról nem tudtuk ki, de annyira nem is volt téma. Nyilta vállalta hogy az apja nem akarta, és vállalni sem. Nem kellett senkinek sem tudni hogy ki. Nem titkolozott egy kapcsolat amiből ez lett és kész. Nem szégyellte hogy az apa nincs ott. Lehet ő sem akarta hogy ott legyen, lehet nál sokkal idősebb volt, lehet fiatalabb. Senki nem tudta, de mivel nem elzárkózott hanem élt. A rosszindulatú pletykakat is elkerülte.
2011. jan. 24. 14:41
 20/43 A kérdező kommentje:
Hálás vagyok a válaszokért! Az apuka korombeli! Tényleg elgondolkodtatóak, amiket írtatok! :)
2011. jan. 24. 16:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!