Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A császáros szülésről mi a...

A császáros szülésről mi a véleményetek? Milyen tapasztalatok vannak róla?

Figyelt kérdés
2011. jan. 23. 20:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Én mindig is rettegtem tőle...ahogy megtudtam, hogy terhes vagyok, az első perctől kezdve csak természetesen szerettem volna szülni. Viszont attól nem féltem.

De a sors úgy hozta, hogy muszáj volt császározni, mert a kislányomnak esett a szívhangja minden fájásnál, és nem volt választásom, a lányom egészsége volt a legfontosabb.

Meg kell mondjam, kellemesen csalódtam benne. Érzéstelenítéssel csinálták, és bár másnap a felkelés pokoli rossz volt, mégsincs róla rossz emlékem.

2011. jan. 23. 20:53
 2/5 anonim ***** válasza:

Nálam 1 hetes túlhordás volt, indított szülés -burokrepesztés- , "gyenge" fájások, romló szívhang. Az osztályvezető orvos döntésére császár lett. Nem altatással, érzéstelenítéssel. Nekem nem voltak fájdalmaim, nem volt semmi komplikáció.

Nem vágytam császármetszésre, szerettem volna relative egyedül világra hozni a gyerekemet, de különösebben nem rázott meg, hogy nem éltem át a természetes szülést. A lényeg számomra az volt, hogy a gyerekem egészségesen jöjjön a világra.

2011. jan. 23. 20:57
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem eddig kettő volt. Az első maga a pokol. A lényeg annyi, hogy belül iszonyat gyulladás, a hemoglobinom kritikus szinten alul. Sürgősségi császár volt. Rengeteg vért vesztettem. A felkelés? Bár ne kellett volna. Összeestem az ágy mellett. Napokig alig tudtam magamról.

Nem volt konkrét betegség, csak furcsa laboreredmények! Kaptam vért, gyógyszereket, fájdalomcsillapítót. A fejem úgy fájt, mint soha azelőtt. Sokszor majdnem elájultam. Mikor a nővér vagy a szülésznő látta, hogy fehéredek, elkapott, leültetett. Szörnyű volt. Allergiás lettem a ragasztóra, amit a vágásra raktak..... A legnagyobb ellenségemnek sem kívánom.

A második.... előtte nap befektettek, minden laboreredményem oké volt. Reggel bekötötték az infúziót, felrakták a katétert, érzéstelenítés, és pár perc múlva megláttam a lányom. 6órával később egyedül pattantam ki az ágyból, lezuhanyoztam, és szaladgáltam. Szuperül voltam, minden oké volt!

Szóval minden szülés másmilyen!

Én leginkább az érzéstelenítéstől félek nagyon!

2011. jan. 23. 21:04
 4/5 anonim ***** válasza:
2 császárom volt, hát nagyon fájdalmas. A műtét után rögtön kiment az érzéstelenítő, a friss hasi seb pedig pokolian fájt mindkétszer. A felállás 30 perces mutatvány, az elsőnél majdnem elájultam, elkaptak, visszafektettek. Az első 2 nap űberrossz, az első 1 hét rossz, de utána gyógyul és múlik, a baba pedig úgyis megéri.
2011. jan. 23. 21:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia!Nekem rossz tapasztalatom van a császármetszésről.A dokim reggel 7re már be rendelt a szülőszobára és délután 2kor kezdte el.Egyébként is ideges voltam.Aztán lement jó sok infúzió.Bevittek a műtőbe.Jól szét szúrkálták a gerincemet,és hetedszerre találták meg a megfelelő pontot.Senkinek nem kívánom azt a fájdalmat.Ráadásul utána olyan rosszul lettem,hogy oxigén maszkot tettek rám.A műtétet nem éreztem.Olyan volt,mintha nyomkodták,húzták volna a hasamat.De az érzéstelenítő hatása hamar elmúlt.Nagyon fájt a vágás.Rengeteg fájdalom csillapítót kértem.Az első felkelés maga volt a pokol.Én nem hagytam el magam,ezért gyorsan gyógyultam.2-3nap után már nem éreztem olyan nagy fájdalmat és a varratszedést meg se éreztem.Otthon 1cm-re szétnyílt a hegem az egyik oldalon,akkor megijedtem.Jártam kezelésre vele.Úgyhogy a császáros szülés nem egy leányálom,de ha szülnék még akkor csakis császárral.
2011. jan. 24. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!