Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen konkrét gondot okozhat...

Milyen konkrét gondot okozhat a szénsavas üdítőital terhesség alatt? (pl gyömbér)

Figyelt kérdés
2011. jan. 20. 15:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Az a fogak romlásán kivül semmit. esetleg csillapitja a hányást ha kikevered belőle a szénsavat.
2011. jan. 20. 15:31
 2/5 anonim ***** válasza:
én végig azt ittam az elsőnél, most meg rá sem tudok nézni, mármint a szénsavasra. semmi bajom nem lett tőle és a fiamnak sem, nem is azzal van a baj, hanem mondjuk valaki puffad tőle vagy sok lesz a gyomorsava és a cukor valóban nem túl jó sem a fogaknak sem a hízásnak, de ha te nem vagy ezekre hajlamos akkor egészségedre!
2011. jan. 20. 15:32
 3/5 anonim ***** válasza:
Azt hiszem vagy bontja a kálciumot, vagy nem engedi beépülni. Tehát a csontok gyengülésével és a fogak romlásával jár. A kálcium nagy része amúgy ilyenkor a gyereknek kell, ezért nem ajánlatos a mennyiséget negatív irányba befolyásolni terhesség alatt, mert a gyeremek ugyan valószínűleg megkapja, viszont a te fogaid trapagyra mehetnek.
2011. jan. 20. 15:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Konkrétan nem okoz nagy gondot. De a szénsav valóban nem jó sem a fogaknak, sem a gyomornak. Ezenkívül a gyömbér tele van cukorral és mindenféle mű adalékanyaggal, ami nem egészséges. Én nem a szénsav miatt nem iszom, hanem mert tele van ilyen mű dolgokkal és persze cukorral.

Sosem ittam ilyeneket, a terhesség előtt sem, mert nem egészséges, most 38 hetesen megkívántam a szénsavasat. Vettem diabetikus szörpöt, amiben csak gyümölcslé és gyümölcscukor van (emiatt egy vagyon volt 2500 forint egy üveg...) és csinálok majd limonádét is narancsból és citromból, szintén gyümölcscukorral vagy mézzel.

Egyébként nem lesz semmi konkrét bajod sem a gyömbértől, sem a fantától, igyál nyugodtan. Én csak azért nem iszom, mert próbálom kerülni a mű dolgokat, amennyire tudom, mert szinte mindenben van már tartosítószer, színezék, stb.

2011. jan. 20. 15:57
 5/5 anonim ***** válasza:

Semmi.

Max lesz egy kis gyomor savad.

Azt igyál ami jól esik nektek :-))

2011. jan. 21. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!