Az esetek hany szazalekaban szukseges es lehet-e tenni valamit a gatmetszes eselyenek csokkentese erdekeben?
Szia
Érdekes amit írtatok feljebb, szerintem orvosfüggő, hogy ki mit javasol.
Nekem ügyeletes doki+szülésznő volt benn, és mégsem vágtak. Próbáltuk a gátvédelmet, de végül abbahagyattam mert vacak érzés volt.
Így aztán gátvédelem és vágás nélkül szültem, két óra alatt megvolt a baba (pedig első), és nem is repedtem.
Szóval nem kötelező érvényű gyakorlat a vágás.
De bizonyára függ az alkati adottságoktól is.
Azt szokták javasolni, hogy megelőzésképpen otthon maszírozd agátadat megfelelő olajokkal, így csökken a vágás szükségességének az esélye, de szerintem erre nem létezhet statisztika, hogy ez hány %-ban sikeres.
Én úgy gondolom, hogy sok múlik azon, mennyire készültél fel lélekben a szülésre.
előző vagyok megint:
a szexnél sem okozott gondot, hogy nem vágtak, nem tágultam ki vagy ilyesmi.
mondjuk intimtorázom évek óta.
a protokoll nem teszi kötelezővé először szülőknél, de minden esetben mérlegeli az orvos, hogy a körülmények mit kívánnak.
százalékos kimutatás nincs.
fentebbi tanács az otthoni készülésre megszívlelendő.
Szia!
Én kértem, hogy ne legyen gátvédelem, inkább vágjanak, mert a repedés százszorta nagyobb kárt tud tenni, mint egy jól irányzott vágás.
A másik meg hogy utánna nem leszel olyan mint a harang :-) szegény férjed meg csak lötyög benned.
helló
nálam nem volt gátvédelem, nem is repedtem és egyáltalán nem lötyög a férjem
szerintem ez max azoknál fordulhat elő, akiknek amúgy is gyenge a szövet, az izomzat
initmtornázz sokat, nekem sokat segített a regenerálódásban - legalábbis én így gondolom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!