Nem korai 32 hetesen összepakolni a kórházi csomagot? Ti mikor pakoltatok össze?
Már úgy összepakolnék,de ha frissen mosott ruhákat,törölközőt,stb-t bepakolom a bőröndbe,majd esetleg vissza a szekrénybe,h ne legyen útban,akkor nem fog bepálni???
Második terhesség,de a fiammal nem emlékszem,h mikor pakoltam össze...
Ti a pici baba hazahozós ruháit is vittétek magatokkal?
Kiságyat mikor rakjam rendbe,mikor érdemes?
Köszi
Mondjuk tényleg csak a kórházi motyót tudnám összerakni,mert a fiamról a kisruhákat levittük anyósomékhoz (náluk rengeteg hely van tárolni az ilyesmiket),lent van a babakocsi,a hordozó is.Ők vidéken laknak,ahova csak febr.elején megyünk,akkor hozzuk fel a cuccokat....
Csak már annyira pakolnék,rendberaknám a kiságyat (még áll,mert nemrég szokott ki belőle a gyerek,nem szedtük szét),hogy tudjak benne gyönyörködni... De még várat magára akkor. :)
Szia!
Pénteken leszek 32 hetes, de én is pont úgy vagyok mint Te! Holnap veszek pár dolgot, ami hiányzik. A válaszok meggyőztek és elkezdem összerakni a csomagot!
Szerintem énis nekiállok. Olyan izgatott vagyok már... :)
Köszi mindenkinek!
Én 30 hetesen készítettem össze. Így ezen nem kellett izgulnom.
Táskába tettem, teteje nyitva, csak letakartam egy használaton kívüli lepedővel mindet, amitől úgy nézett ki, mintha egy óriási kísértet szunyálna a sarokban :-)
Volt szülőszobás, kórházas táskám, össze volt készítve minden a gyereknek (több is, mert pl. body-ból tettem 56-osat és 62-t is), sőt ami nem fért a táskámba(betét pótlás, cseretörölközők, stb), azokat is bezsákoltam, mindent felcímkéztem, hogy a páromnak ne a keresgéléssel menjen el az idő.
Most, 32 hetesen készítettem össze. Ha zavar a törölköző és egyéb ruhaneműk gyűrődése v. hogy nem lesz jó illatú, akkor valahol a táska mellett (táskán) hagyd kint. Levegőn is elveszít minden illatot... ha táskában van, akkor a holmik tetejére kell pakolni és nyitva hagyni.
10 évvel ezelőtt 2 héttel előbb jött a kisfiam, semmim nem volt összekészítve. Most erre odafigyeltem. Sok kellemetlenséget el lehet kerülni. Bármikor bármi adódhat. Senki nem kivétel. Akkor bizony már nem számít, hogy milyen illatúak a holmik, netán gyűröttebbek. Ne is törődj vele! Bátran!
Jó régi a kérdés, de én most pont ebben a helyzetben vagyok, ezért kerestem rá, hogy más hogy csinálja, mert már én is pakolok a 31. hét vége felé. Szerintem nem korai. Inkább olyan megható, ahogy csak nők, anyukák tudnak ilyenekre előre gondolni, gondoskodni. Férfi erre nem képes, vagy csak nagyon ritkán. Ez a fészekrakás tipikus női dolog.
Én is úgy jártam, mint az egyik válaszoló. 8 éve a 31. héten kórházba kerültem váratlanul. Sem a babának, sem nekem nem volt semmim se összerakva, előkészítve. Azt gondoltam, hogy ráérek még...visszagondolva szörnyen naiv voltam. Szerencsére a testvérem nagyon sokat segített, mire hazaértünk, minden megvolt, és a kórházba is hozott fontos dolgokat (pl mellszívó). A lányom a 35. héten született meg, egy hónapig sikerült visszatartani a kórházi tartózkodás alatt.
A kiságy kivételével majdnem minden megvan. Azt a jövő héten akarom megrendelni. A babaruhák nagyrészét az elkövetkezendő 1-2 hétben kapom meg, gyorsan kimosom majd gyenge illatú öko mosószerrel, mert most a kisfiammal való várandósságom alatt ki nem állhatom az illatokat.
A kórházi csomagot elkezdtem összerakni egy ruhás dobozba, tehát tud szellőzni. A hordozó és a babakocsi le van takarva. Nem akarom kerülgetni a bőröndöt. Majd a férjem előkapja a bőröndöt, ha majd kell, csak a cuccok vannak összerakva. Még kell vennem pár dolgot. Plusz a papucsot és köntöst kell majd betenni, amit addig is használok. A lista már kész. A 35. hétig mindent el akarok végezni, beszerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!