Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem korai 32 hetesen összepako...

Nem korai 32 hetesen összepakolni a kórházi csomagot? Ti mikor pakoltatok össze?

Figyelt kérdés

Már úgy összepakolnék,de ha frissen mosott ruhákat,törölközőt,stb-t bepakolom a bőröndbe,majd esetleg vissza a szekrénybe,h ne legyen útban,akkor nem fog bepálni???

Második terhesség,de a fiammal nem emlékszem,h mikor pakoltam össze...

Ti a pici baba hazahozós ruháit is vittétek magatokkal?

Kiságyat mikor rakjam rendbe,mikor érdemes?

Köszi

2011. jan. 19. 16:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem korai. Legalább kész lesz ez is. Én lusta voltam, ezért a 36. héten pakoltam össze:) És bár 25 hetesen már szinte mindene meg volt a babának, be volt rendezve a szoba, stb., kb. a 37-38. héten végeztem a mosás-vasalással, addig húztam-halasztottam:)
2011. jan. 19. 17:50
 12/20 A kérdező kommentje:

Mondjuk tényleg csak a kórházi motyót tudnám összerakni,mert a fiamról a kisruhákat levittük anyósomékhoz (náluk rengeteg hely van tárolni az ilyesmiket),lent van a babakocsi,a hordozó is.Ők vidéken laknak,ahova csak febr.elején megyünk,akkor hozzuk fel a cuccokat....

Csak már annyira pakolnék,rendberaknám a kiságyat (még áll,mert nemrég szokott ki belőle a gyerek,nem szedtük szét),hogy tudjak benne gyönyörködni... De még várat magára akkor. :)

2011. jan. 19. 18:00
 13/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Pénteken leszek 32 hetes, de én is pont úgy vagyok mint Te! Holnap veszek pár dolgot, ami hiányzik. A válaszok meggyőztek és elkezdem összerakni a csomagot!

2011. jan. 19. 19:50
 14/20 A kérdező kommentje:

Szerintem énis nekiállok. Olyan izgatott vagyok már... :)

Köszi mindenkinek!

2011. jan. 19. 20:15
 15/20 anonim ***** válasza:

Én 30 hetesen készítettem össze. Így ezen nem kellett izgulnom.

Táskába tettem, teteje nyitva, csak letakartam egy használaton kívüli lepedővel mindet, amitől úgy nézett ki, mintha egy óriási kísértet szunyálna a sarokban :-)

Volt szülőszobás, kórházas táskám, össze volt készítve minden a gyereknek (több is, mert pl. body-ból tettem 56-osat és 62-t is), sőt ami nem fért a táskámba(betét pótlás, cseretörölközők, stb), azokat is bezsákoltam, mindent felcímkéztem, hogy a páromnak ne a keresgéléssel menjen el az idő.

2011. jan. 20. 06:44
 16/20 anonim ***** válasza:
Utolsó: a kiságyat is összeraktuk,valamikor ekkortájt. Letakartam egy nagy ágytakaróval, de azért 38 hetesen újramostam, mert fsz felújítás volt és jobbnak láttam.
2011. jan. 20. 06:46
 17/20 anonim ***** válasza:
Én sem vagyok jó példa, 39 hetesen és 2 naposan pakoltam össze este. Másnap reggel elfolyt a magzatvizem, mintha megéreztem volna....
2011. jan. 20. 07:39
 18/20 anonim ***** válasza:

Most, 32 hetesen készítettem össze. Ha zavar a törölköző és egyéb ruhaneműk gyűrődése v. hogy nem lesz jó illatú, akkor valahol a táska mellett (táskán) hagyd kint. Levegőn is elveszít minden illatot... ha táskában van, akkor a holmik tetejére kell pakolni és nyitva hagyni.

10 évvel ezelőtt 2 héttel előbb jött a kisfiam, semmim nem volt összekészítve. Most erre odafigyeltem. Sok kellemetlenséget el lehet kerülni. Bármikor bármi adódhat. Senki nem kivétel. Akkor bizony már nem számít, hogy milyen illatúak a holmik, netán gyűröttebbek. Ne is törődj vele! Bátran!

2011. jan. 20. 11:21
 19/20 anonim válasza:
Én az első babámmal 32 hetesen úgy gondoltam, hogy még ráérek, aztán meg hirtelen bekerültem a kórházba és mindent úgy kellet utánnam hozni. Most még csak a 16 hétbe vagyok,de időbe össze fogok készülődni.
2011. jan. 20. 17:27
 20/20 anonim ***** válasza:

Jó régi a kérdés, de én most pont ebben a helyzetben vagyok, ezért kerestem rá, hogy más hogy csinálja, mert már én is pakolok a 31. hét vége felé. Szerintem nem korai. Inkább olyan megható, ahogy csak nők, anyukák tudnak ilyenekre előre gondolni, gondoskodni. Férfi erre nem képes, vagy csak nagyon ritkán. Ez a fészekrakás tipikus női dolog.

Én is úgy jártam, mint az egyik válaszoló. 8 éve a 31. héten kórházba kerültem váratlanul. Sem a babának, sem nekem nem volt semmim se összerakva, előkészítve. Azt gondoltam, hogy ráérek még...visszagondolva szörnyen naiv voltam. Szerencsére a testvérem nagyon sokat segített, mire hazaértünk, minden megvolt, és a kórházba is hozott fontos dolgokat (pl mellszívó). A lányom a 35. héten született meg, egy hónapig sikerült visszatartani a kórházi tartózkodás alatt.

A kiságy kivételével majdnem minden megvan. Azt a jövő héten akarom megrendelni. A babaruhák nagyrészét az elkövetkezendő 1-2 hétben kapom meg, gyorsan kimosom majd gyenge illatú öko mosószerrel, mert most a kisfiammal való várandósságom alatt ki nem állhatom az illatokat.

A kórházi csomagot elkezdtem összerakni egy ruhás dobozba, tehát tud szellőzni. A hordozó és a babakocsi le van takarva. Nem akarom kerülgetni a bőröndöt. Majd a férjem előkapja a bőröndöt, ha majd kell, csak a cuccok vannak összerakva. Még kell vennem pár dolgot. Plusz a papucsot és köntöst kell majd betenni, amit addig is használok. A lista már kész. A 35. hétig mindent el akarok végezni, beszerezni.

2018. okt. 4. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!