Van itt olyan aki spirál mellett lett terhes? Ilyenkor meg lehet tartani a babát vagy elveszik?
Először is nem estem így teherbe csak azért kérdeztem mert ha megyek a 6 hetes kontrollra arra gondoltunk a párommal hogy e mellett a védekezési mód mellett maradnánk.Mennyire biztonságos?Fáj a felhelyezése?És mennyibe kerül?
És ha valóban terhes marad valaki így akkor is megszülheti a babát vagy jobb elvetetni?Már van két fiúnk és nem igazán terveznénk harmadikat.Segítségeteket előre is köszönöm.
Alacsony százalékban spirál mellet előfordul terhesség.Ezt ultrahang vizsgálattal lehet kimutatni.A spirál melletti terhesség kihordását csak akkor tanácsolják nyugodt szívvel ha a spirál kilökődött,vagy annyira lecsúszott a méhnyakba, hogy nem is érintkezik a petével.
A felhelyezése nem jár fájdalommal(nekem nem volt,de ezt olvastam)
Szia!
Nekem a második babám spirál és szoptatás mellett lett. Amikor kiderült, hogy ő van (nagyon hullámzott a kedélyem, anyukám viccből mondta, hogy terhes vagyok, másnap + lett a teszt), rohantam a dokihoz, de akkor még nem látszódott. Két hetet várni kellett, hogy látszódjon, hogy a spirálhoz képest hol van a baba. Szerencsére nálunk jó messze voltak egymástól, így le tudták szedni a spirált. Ha kapcsolat lett volna, akkor meg kell szakítani a terhességet (anno anyósom így járt), illetve van olyan eset is, amikor nem tudják leszedni, de nem is okoz gondot, akkor a szüléssel együtt távozik a spirál is.
A felhelyezése nem fáj, kicsit kellemetlen, pár óráig utána görcsöltem, pár csepp vér volt, de nagyjából ennyi.
Az ára attól függ, hogy milyen a spirál. Ha sima, akkor olyan 6eFt körül van (ha jól emlékszem, régen volt) a goldlily. Van hormonos is, a spirál nem csak önmagában véd, hanem helyileg hormonokat bocsát ki. Ez 40eFt.
Azt tudnod kell, hogy vannak olyan gombák, bacik, amik kifejezetten szeretik a spirált. A barátnőm egy évig szenvedett egy ilyentől (túl azon, hogy neki rosszul rakták fel, csak műtéti úton tudták eltávolítani, mert beleállt a méhébe).
Meg azt is tudnod kell, hogy fél évente ellenőriztetni kell orvossal, meg magadnak is a jelzőfonal segítségével. És itt a másik bibije a spirálnak: ha hosszúra hagyják a jelzőfonalat, könnyen összeszedsz mindent, plusz apát is bánthatja. Ha viszont rövidre, akkor nem tudod magadnak ellenőrizni, plusz csak műtéti úton lehet leszedni.
A menstruációd erősödhet tőle (ez csak a simára igaz, a hormonostól gyakorlatilag nem menstruálsz, vagy nagyon-nagyon minimálisan).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!