Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan aki spirál...

Van itt olyan aki spirál mellett lett terhes? Ilyenkor meg lehet tartani a babát vagy elveszik?

Figyelt kérdés

Először is nem estem így teherbe csak azért kérdeztem mert ha megyek a 6 hetes kontrollra arra gondoltunk a párommal hogy e mellett a védekezési mód mellett maradnánk.Mennyire biztonságos?Fáj a felhelyezése?És mennyibe kerül?

És ha valóban terhes marad valaki így akkor is megszülheti a babát vagy jobb elvetetni?Már van két fiúnk és nem igazán terveznénk harmadikat.Segítségeteket előre is köszönöm.

2011. jan. 18. 13:59
 1/5 anonim ***** válasza:

Alacsony százalékban spirál mellet előfordul terhesség.Ezt ultrahang vizsgálattal lehet kimutatni.A spirál melletti terhesség kihordását csak akkor tanácsolják nyugodt szívvel ha a spirál kilökődött,vagy annyira lecsúszott a méhnyakba, hogy nem is érintkezik a petével.

A felhelyezése nem jár fájdalommal(nekem nem volt,de ezt olvastam)

2011. jan. 18. 14:07
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem a második babám spirál és szoptatás mellett lett. Amikor kiderült, hogy ő van (nagyon hullámzott a kedélyem, anyukám viccből mondta, hogy terhes vagyok, másnap + lett a teszt), rohantam a dokihoz, de akkor még nem látszódott. Két hetet várni kellett, hogy látszódjon, hogy a spirálhoz képest hol van a baba. Szerencsére nálunk jó messze voltak egymástól, így le tudták szedni a spirált. Ha kapcsolat lett volna, akkor meg kell szakítani a terhességet (anno anyósom így járt), illetve van olyan eset is, amikor nem tudják leszedni, de nem is okoz gondot, akkor a szüléssel együtt távozik a spirál is.

A felhelyezése nem fáj, kicsit kellemetlen, pár óráig utána görcsöltem, pár csepp vér volt, de nagyjából ennyi.

Az ára attól függ, hogy milyen a spirál. Ha sima, akkor olyan 6eFt körül van (ha jól emlékszem, régen volt) a goldlily. Van hormonos is, a spirál nem csak önmagában véd, hanem helyileg hormonokat bocsát ki. Ez 40eFt.

Azt tudnod kell, hogy vannak olyan gombák, bacik, amik kifejezetten szeretik a spirált. A barátnőm egy évig szenvedett egy ilyentől (túl azon, hogy neki rosszul rakták fel, csak műtéti úton tudták eltávolítani, mert beleállt a méhébe).

Meg azt is tudnod kell, hogy fél évente ellenőriztetni kell orvossal, meg magadnak is a jelzőfonal segítségével. És itt a másik bibije a spirálnak: ha hosszúra hagyják a jelzőfonalat, könnyen összeszedsz mindent, plusz apát is bánthatja. Ha viszont rövidre, akkor nem tudod magadnak ellenőrizni, plusz csak műtéti úton lehet leszedni.

A menstruációd erősödhet tőle (ez csak a simára igaz, a hormonostól gyakorlatilag nem menstruálsz, vagy nagyon-nagyon minimálisan).

2011. jan. 18. 15:51
 3/5 anonim ***** válasza:
nekem a hormonos van 1 éve 45e ft került a doki azt mondta majdnem egyenlő az elkötéssel csak könnyebben visszafordítható!nem fájt a felhelyezés a 6 hetes kontrollon rakta fel és igy még egy picit jobban nyitva volt a méhszáj!évente kell kontrollálni!5 év mulva csere!
2011. jan. 18. 17:12
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem sajna van egy olyan ismerősöm, aki spirál mellett lett terhes, neki nem lehetett leszedni a spirált, és sajnos a baba is beteg lett. :( Most három éves a kislány de kb. egy másfél éves gyereknek felel meg a testi adottságai, se beszélni se önállóan járni nem tud stb.
2011. jan. 18. 22:12
 5/5 anonim ***** válasza:
nekem is van 2 imerősöm aki spirál mellet lett terhes.az egyiknek sikerült a másiknak nem.az egyiknél abortuszt kellett csinálni.a másiknál semmi gond nem volt.de van olyan ismerősőm is aki már 16 éve szülte a 3.-dik gyerekét.azóta spirálja van.és semmi gond vele.szerintem elég biztonságos.nem gyakori a terhesség ez mellett.
2011. jan. 19. 00:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!