Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hasonló eset? Krónikus hipertó...

Hasonló eset? Krónikus hipertónia.

Figyelt kérdés
Első terhességem során derült ki, hogy krónikusan magas a vérnyomásom, valószínűleg. Általában 140/100, ritkán van alatta. Végigbekkeltem a terhességet minden gond nélkül, még csak veszélyeztetett sem voltam, csak az utolsó 3-4 hetet töltöttem otthon a szülés előtt. Igaz, a 32. héttől a dokim vérnyomáscsökkentőre fogott, amit le sem sz..t a vérnyomásom amúgy, ezért hetente kétszer jártam UH-ra, NST-re és vizeletvizsgálatra a szülésig onnantól, de toxémia gyanús sem voltam szerencsére, nem vizesedtem, semmi egyéb gyanús jel nem volt a vérnyomáson kívül. Kislányom 4 nappal a kiírt dátum előtt született, minden gond nélkül, igaz, nem volt túl nagy (2700 gramm és 48 cm), de nem is nagyon picurka. Mára már egy cserfes 2 éves kis boszi lett belőle. Tervezzük a második babát. Előfordulhat, hogy az állandóan a magas vérnyomás értékét súroló vérnyomásom miatt a második terhességet nem úszom meg ilyen szerencsésen? Valaki hasonló cipőben már tapasztalattal? Előre is köszönöm a válaszokat.
2011. jan. 17. 23:01
 1/5 anonim ***** válasza:
okoz panaszt a vérnyomásod? mert ha nem, akkor esetedben ez lehet tökéletesen normális is. menj dokihoz, mondd el neki, hogy szeretnétek testvért a kislánynak és mennyiben esélyes, hogy a vérnyomásod miatt baj lesz... ha mást nem, akkor elküld kardiológiára és írnak neked vmi gyenge gyógyszert, ami sanszos, hogy nem lesz semmilyen hatással a babára... mindenhol jelezd, h gyereket tervezel, neh az esetleges gyógyszerelésből baj legyen. ismerősöm a második babáját császárral szülte, végig magas volt a vérnyomása, de más panasza nem volt.
2011. jan. 17. 23:07
 2/5 A kérdező kommentje:
Panaszt nem okoz a vérnyomásom, legalábbis semmi panaszom nincs, amit Én észrevehetek. Igazából, a terhesség miatti kötelező orvosi és védőnői vizsgálatok miatt derült ki. Mivel nem volt panaszom, a dokim is csak arra kért, hogy vezessek vérnyomásnaplót, és havonta ellenőrizte a mért értékeket, illetve a 32. héttől, mikor elkezdett velem vérnoymás csökkentőt szedetni, hetente kétszer ellenőrzött. Plusz, még a 32. hét előtt arra kért, hogy ha egymás után háromszor 150 feletti értéket mérek (napi háromszor kellett amúgy mérnem), akkor azonnal rohanás a kórházba. Ennyi a történet végülis. Szerencsére, egymás után 3szor soha nem mértem 150 feletti értéket, sőt, az átlag mindig 140/100 körül volt.
2011. jan. 17. 23:14
 3/5 A kérdező kommentje:
Ja, miután kislányom megszületett, abbahagytam a méricskélést, fogalmam sincs azóta, hogy mi a helyzet a vérnyomásommal. Most kíváncsiságból újra el fogom kezdeni a naplózást, most, hogy így ráálltunk a második babára.
2011. jan. 17. 23:16
 4/5 anonim ***** válasza:

szia!

nekem mind ket terhesegemnel,szedtem vernyomascsokkentot az elsonel nem kellet vnaploznom a vmasodiknal igen,mert magasabb volt de alapjaraton semmi gond nem volt amugy!!!a masodik gyerekemmel megcsaszaroztak 2 hettel hamarabb de nem a vernyomasom miatt hanem mert keresztbe fekudt bennem a fiam

2011. jan. 18. 03:13
 5/5 anonim ***** válasza:

Erre én is kíváncsi lennék, mert sajnos az első terhességemnél nekem is vérnyomásproblámáim voltak, és eléggé rosszul érintett mikor ezért kórházban is voltam három hetet.Most hogy megvan a kicsi fiam, nem tudnám itthon hagyni ha esetleg a második terhességnél is előjönne.Bár még nem tervezzük, de már ezen agyalok.

Bocsánat hogy nem tudtam választ adni.

2011. jan. 18. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!