Az normális, ha eddig nem nézték meg a méhszájamat?
36 hetesen mar ne szedjel a kemenyedo hasra Magne B6-ot, mert fajasgyengeseget okozhat. Pont emiatt csak a 36. hetig szoktak javasolni.
Amugy nekem sem vizsgaltak egeszen a 38.hetig (bar en kulfoldon vagyok, itt nem is szokas, csak ha panasz van.)
Ne aggodj miatta, ilyenkor mar lehetnek joslofajasaid, de az nem jelenti azt, hogy nyilik is a mehszajad.
Szia! Bár én is külföldön élek, mint egy másik hozzászóló, de itt minden hónapban nézik a méhszájat. Szerintem így lenne odahaza is normális. De most már annyira a finis-ben vagy, hogy nem érdemes ezen rágódni. Magnéziumot szedni sem. A babád már elég fejlett, a tüdö is teljesen kifejlödött, akármikor is megindulhat a szülés. Minden jót!
Egy 33 hetes kismama
Szia!
Nekem sem nézte eddig a doki és én rá is kérdeztem, hogy sokaknak folyamatosan nézik, nekem nem kell-e és ha nem miért.Ő azt mondta, hogy ez egy régimódi szokás, manapság az a modern álláspont, hogy nincs értelme.Mert akármennyire is van nyitva igyse-úgyse csinálnak semmit.Hiszen a 36. hét után ha meg is indul a szülés, akkor sincs semmi baj.Viszont ha vkinek meg kell indítani a szülést valamiért, akkor fontos megnézni, hogy hogy áll a méhszáj mert abból fogják eldönteni, hogy milyen módon és hogyan indítják meg.Tehát ha semmi probléma akkor teljesen felesleges a nézegetés.Ma már csak az idősebb dokik ragaszkodnak ehhez!
38 hetes kismama
Szia!
Nekem sem nézegette, csak a legvégén 38 hetesen. (Meg bevéreztem 18 hetesen, akkor megnézte, de amúgy nem tette volna). Nekem azt mondta orvos ismerősöm, hogy a jó UH-s ultrahanggal is látja! De már tényleg nem tennének semmit, hiszen célegyenesben vagy!
8hós manó anyukája
Boldog babázást!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!