Milyen gyógynövény teákat nem szabad inni terhesség alatt?
Én nagyon sok gyógyteát ittam terhesség előtt, de én sem tudtam, hogy mit lehet inni terhesen. Így mindig mielőtt megfőztem volna, az adott növényre rákerestem a neten. De nem mindig találtam választ. Így azt iszok, amit biztosan szabad.
Hátha neked is segítség, amit találtam:
Egyes teák (főként a vízhajtók) tilalmi listán vannak a várandósság alatt, másokat meg kifejezetten ajánlott fogyasztani. Az alábbiakat lehet inni terhesen is:
Málnalevél tea: vajúdás könnyítésére, a 36. héttől napi 2 csésze fogyasztása ajánlott
Hársfatea: a terhesség során gyakran előforduló álmatlanság ellen, lefekvés előtt ajánlott fogyasztani
Komló tea: csökkenti a terhességgel összefüggő reggeli hányingert
Borsmenta és fodormenta tea: hányinger ellen, segíti az emésztést, magas ásványi anyag és vitamin tartalmuk van
Csalántea: enyhíti a terhesség során kialakuló vashiányt (de rendszeresen nem fogyasztható, csak 1-1 alkalommal, mert vízhajtó hatása van)
Csipkebogyó tea: magas C-vitamin tartalma miatt növeli az immunrendszer ellenálló képességét
Vízhajtó hatásút semmiképp, mert az elhajthatja a magzatvizet is.
És én úgy tudom, hogy a terhesség elején a cickafark sem ajánlott, mivel vetélést is okozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!