Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A szülési fájdalom olyasmi,...

A szülési fájdalom olyasmi, mint amikor életedben először megjön?

Figyelt kérdés

Nekem 13 évesen jött meg először és iszonyatos görcseim voltak, annyira, hogy nem bírtam kiegyenesedni, felállni, de azért nem sírtam :-) és a mai napig nem felejtem azt a fájdalmat. Kb a szülési is ilyesmi?

31hkm

2011. jan. 17. 10:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én most a nyolcadik hétben járok, szval tapasztalataim még nincsenek de emlékszem, hogy amikor általános iskolában volt felvilágosító óránk amit a védőnő tartott Ő mesélt a szülésről és azt mondta, hogy akinek elviselhetetlen görcsei vannak a menstruáció ideje alatt az szorozza meg ezt az érzést körülbelül 30-al és megkapja azt a fájdalmat amit szülésnél érez az ember. Nem tudom ez mennyire igaz, ezt Ő mondta. De Édesanyám is rendesen megszenvedte ezt az időt mindhármónkkal, azt mondta rettenetes fájdalommal jár de azt is hozzátette, hogy amikor az Anya végre a karjába veheti a babáját abban a pillanatban megfeledkezik minden fájdalomról amit előtte átélt. :)
2011. jan. 17. 10:59
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem, annál erősebbek, főleg a végén. Nekem is nagyon erősek voltak a görcseim mensikor (pedig a fájdalmat jól bírom), szinte minden hónapban orvosnál kötöttem ki, görcsoldó-fájdalomcsillapító "koktélokat" kaptam. Viszont a vajúdás ennél jóval erősebb volt. Eleinte még tényleg hasonlított a mensis görcsre, de utána bedurvult... viszont ez szerencsére nem megszakítás nélkül fáj, mint a mensinél, hanem kb. 40 mp után elmúlik, mintha elvágták volna és csak néhány perc után tér vissza újra. Közben van idő pihenni, erőt gyűjteni.
2011. jan. 17. 10:59
 3/12 anonim ***** válasza:
Nekem nem voltak görcseim amikor először megjött!Menstruáció alatt nem is nagyon görcsöltem soha,max az első nap de annyira nem,hogy görcsoldót kellett volna bevennem! A szülési fájdalmat én is hasonlóképpen tudnám leírni,mintha nagyon erős menstruációs görcsök lettek volna! Elkezdődik,felerősödök,majd kezd elmúlni,elmúlik,ekkor van egy kis szünet(nálam egy perc volt) és kezdődik előröl!
2011. jan. 17. 11:13
 4/12 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondták régen, hogy akinek nagyon fáj a hasa amikor megjön, könnyen fog szülni. Lehet, hogy nem igaz, de én elhittem, és nálam bejött. A szülés beindulásakor (szivárgó magzatvíz) semmilyen fájdalmam nem volt, nem is tudtam, mire számítsak. A fájások valóban úgy kezdődtek

, mint amikor meg akar jönni. Utána viszont sokkal erősebbek lettek , de szerencsére -nálam- nem tartott sokáig, hamar meglett a lányom.

Viszont a vajúdóban volt olyan, akinek 3 percenként volt fél perces fájása, majdnem 24 órája. És csak ezután lett meg - burokrepesztést követően- a kisfia.

2011. jan. 17. 11:13
 5/12 anonim ***** válasza:
Sokkal erősebb, hidd el. Én nem tudom semmihez hasonlítani, halványan emlékeztet az erős menstruációs görcsökre, de mégis más. Szerintem ezt nem lehet leírni, csak átérezni.
2011. jan. 17. 11:14
 6/12 A kérdező kommentje:
Nekem, mikor először megjött, akkor voltak igazából mensis görcseim utána nem nagyon.
2011. jan. 17. 11:20
 7/12 anonim ***** válasza:

A szülési fájdalom megfogalmazhatatlan. Én soha nem éreztem hozzá hasonló, erős fájdalmat. Persze lehet hasonlítani a mensis fájdalomhoz is, csak hát valóban sokkal, de sokkal erősebb...

De lehet, hogy neked szerencséd lesz, és nem lesz annyira vészes. De hát a szülés fáj. Ez van.

A lényeg, hogy ne félj tőle, és ne stresszeld magad. Én nagyon féltem a szülés napján (addig nem) és így nem is sikerült jól a szülés, úgyhogy próbálj majd meg ellazulni, ne feszítsd az izmaidat majd!

2011. jan. 17. 11:34
 8/12 anonim ***** válasza:
Nekem mindig nagyon erős görcseim voltak, amikor megjött, mentő is jött értem anno a suliba, mindig injekciót kaptam. A szülés ehhez volt hasonló igen, és fájdalomcsillapító nélkül kibírtam. Felállni, mozdulni, szólni nem tudsz majd, de valahogy máshogy áll az ember ehhez a fájdalomhoz. Valaki azt írja, ezerszer erősebb, mint a mnesinél, de az tuti nem görcsölt úgy mint én, nekem max kétszer olyan durva volt.
2011. jan. 17. 12:09
 9/12 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy nagyon könnyen és gyorsan szültem, az orvosokat is megleptük. :)
2011. jan. 17. 12:10
 10/12 anonim válasza:

Szia!

Én oxitocinnal szültem, azt hittem meghalok, szó szerint.Nekem a derekam fájt nagyon olyan volt mintha szétfeszítenének.

Ez olyan fájdalom amire nem lehet felkészülni.

Persze vannak kivételek akiknek könnyű szülésük volt, ők szerencsések.

Nekem senki nem mondta.Már az elején elég nehéz volt elviselni és akkor még azt sem tudtam hol van a vége...

Nem akarlak elrémíteni de szerintem jobb lelkiekben felkészülni erre az eshetőségre is.

Azért én neked nagyon könnyű és gyors szülést kívánok!

2011. jan. 17. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!