Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy néz ki manapság a terhelé...

Hogy néz ki manapság a terheléses cukorvizsgálat?

Figyelt kérdés

Régről még azt tudtam, hogy egy pohár cukrot annyira felhigítanak, hogy iható legyen és azt kell meginni.

Manapság is így van? Mit és mennyit kell meginni? Bennmarad? Nem émelyít nagyon?

2008. jan. 24. 15:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én pont tegnap voltam.Nálunk még mindig így csinálják,annyi külömbséggel,hogy raknak bele citromlevet és így iható.Nem jön ki.Két pohárral kell meginni,kb. összesen 2dl.Vigyél magaddal kis üvegben citromlevet és kérdezd meg,hogy belerakhatod-e,hátha ott nem tartanak.Az eredményen nem fog változtatni az biztos.Nekem a védőnő is javasolta,hogy vigyek.Először leveszik éhgyomorra a vért,utána megiszod a cukros vizet,onnantól számítva 1 óra múlva és 2 óra múlva vesznek vért.Közben nem ehetsz,de vizet ihatsz.Cukros vizet csak egyszer kell inni.Remélem segítettem.25 hetes kismama
2008. jan. 24. 15:36
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
nálunk is hasonló a helyzet. Megiszunk 1 pohár tömény glükózt (cukrot), teszünk bele egy kicsi citromlevet. Leveszik előtte a vért és nálunk utána 2 óra múlva vesznek újra 1x. Ennyi.
2008. jan. 24. 18:39
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az előzőhöz :tömény glükózt akartam írni VÍZZEL és citromlével.
2008. jan. 24. 18:40
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nálunk vinni kellett 1/2 liter teát, lehetett belecsavarni citromot is, de azt kérték, hogy ne legyen gyümölcstea, mert abban nem oldódik fel a szőlőcukor. Éhgyomorral kellett mennem, megszurták az ujjam végét és néztek egy azonnali vércukrot, majd 3 kémcső vért vettek és utána megittam a cukros lötyit. Aztán 2 óra múlva újabb 1 kémcsővel vettek vért. Mondták, hogy ne egyek és ne igyak míg le nem telik a 2 óra, közben max. ásványvizet, ha nagyon muszáj.
2008. jan. 24. 20:02
 5/5 anonim válasza:
100%
Reggel 7-re éhgyomorra kell menni a laborba, ott leveszik a vért. Utána meg kell innod az ott kevert cukros lötyit, majd 2 óra hosszára elmehetsz, de közben nem ihatsz és nem ehetsz semmit. 2 óra múlva ismét leveszik a vért, és kész.
2011. febr. 24. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!