Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Érdemes beadatni a H1N1...

Érdemes beadatni a H1N1 oltást? Ti beadatjátok?

Figyelt kérdés
Én 14 hetes terhes vagyok és most mondta a védőnő hogy ingyenesen be lehet adatni.Én félek ettől az oltástól,nem azért mert fáj hanem azért hogy épp az oltástól lesz valami bajom.
2011. jan. 12. 19:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Jó tudom kérdezni nem lehet, de a fiad másfél éves korától kezdve minden évben adatsz kombinált oltást+ az újonnan megjelenő influenza vírusok ellen (mert volt madárinfluenza, sertésinfluenza vagy mi ez és van még állatfaj bőven), úgyhogy kétségem nincs lesz még új és új vírus a régiek mellett. És ez nem fog ártani, mondjuk tíz év múlva vagy 20 évig minden évben oltás és oltás és oltás. Mert nekem ez a legnagyobb viszzatartó erő. Hogy a végén már majd 20 oltás évente, mert annyi vírus.

és 20 év múlva a most 1 éves fiad, mégcsak 20 éves. És telenyomták jó nem ólommal, de higannyal biztosan, és még ki tudja mivel.

Mert oké most nem árt, de garantálják, ha 70 éven keresztül minden évben oltat, akkor sem lesz semmi baja?

2011. jan. 12. 21:13
 12/17 anonim ***** válasza:

A h1n1 ellenes oltasoknal nem vegeztek kutatasokat, hogy hosszutavon okoznak-e barmit. Ezek az oltasok nem ilyen rovidtavon veszelyesek, tehat az egy dolog, hogy nem lett semmi baj 1,2,3 ev utan, de senki nem tudja, milyen hatasa lesz sok evvel kesobb. Ezt senku nem tudja megmondani.

A masik dolog pedig, hogy ezek az oltasok legyengitik az immunrendszert es az ember jobban ki van teve mas virusos es bakterialis fertozesnek.

A sajnalatos esetek pedig eleve mas betegseg/ekben szenvedo emberekkel tortentek. Egy sima influenzanak vagy egyeb virusos fertozesnek is lehetnek ilyen kovetkezmenyei.

2011. jan. 12. 21:30
 13/17 anonim ***** válasza:

Maximálisan egyetértek az előzővel.Én nem merem kockáztatni,hogy a gyerekem 5 éves korában legyen mondjuk ne adj ég,valami baj.

Egyébként az egész oltásmizéria eleve veszett fejsze nyele,semmi felvilágosítás ez ügyben "oltasd be magad oszt'kész" alapon és hagyom a francba.

2011. jan. 12. 21:41
 14/17 anonim ***** válasza:
Érdemes kockáztatni? Én beadattam, a férjem is, nem a kombináltat csak a H1N1 ellenit. Nem lett semmi bajunk. :)
2011. jan. 12. 23:10
 15/17 anonim ***** válasza:
Elozonek irom, te igy gondolod. En meg ugy, hogy azzal kockaztatnek, ha beadatnam az oltast. Ahany ember, annyi velemeny.
2011. jan. 12. 23:19
 16/17 anonim ***** válasza:

Én beadatnám, de 9 hetes terhesen nem lehet, csak a 12. hét után adja be a doki! Így sajna meg kell probálnom kivédekezni! A gond az, hogy kb 70 ember között dolgozom, és reggel be is kell jönni, ami ugyebár tömegközlekedés!

Így marad a gyakori kéz mosás, vitamin!

2011. jan. 13. 09:04
 17/17 tilka válasza:

tavaly beadattam, idén még nem mert november eleje óta folyamatosan van valami légúti fertőzésem. Közben terhes lettem és azóta még jobban félek, mert mindent elkapok - összesen két hétig nem voltam beteg az utóbbi három hónapban. Már csak azért is beadatom mert ebben a parában már nem tudok meglenni, mindent elkapok úgyis aztán izgulok, hogy ne legyen komoly, ne kelljen antibogyót szedni stb.

Majd írok - ha meggyógyulok jövő héten oltatok.

2011. jan. 21. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!