Kisbabát várok, de nem vagyok jogosult TB ellátásra. Milyen kötelezettségeim vannak ilyen esetben? Az Önkormányzat milyen esetekben vállalja át a TB fizetését helyettem?
Hát én egy roppant empatikus ember vagyok,de ilyenkor felmerül bennem,hogy mi a francnak tanultam,dolgoztam,fizetem hónapról-hónapra a csekkeket a férjemmel,a lehető legkevesebbet utazunk autóval,és próbálunk emellett megélni,illetve a születetndő gyermekünknek mindent megadni,míg más segélyért ácsingózik.Nem vagyok abortuszpárti,de felmerül bennem,hogy ha a tb-t nem tudod magad után fizetni,ami pedig a te érdeked,akkor hogy vállalhattad be ezt a gyereket?Miből veszel majd neki pelenkát,és ha ne adj Isten nem fog tudni szopizni,akkor tápszert?
Ez nagyon szomorú
1., ha a munkanélkülibe regisztrálnak, akkor ők fizetik a tb-d.
2., Ha mégsem vagy erre jogosult, akkor amikor a tb-be beért a papírod, akkor rájönnek, hogy Te x ideje nem fizeted, akkor azt visszamenőleg pótolni kell. Ezt nincs az az önkormányzat, aki fizetné...
3., az internet előfizetés helyett fizess tb-t
4., ha nincs tb-d, akkor marha drága ám a szülés...
Mi lenne ha előbb végigolvasnátok a kérdést?? A kérdező nem azt írta,hogy nincs havi 4-5000Ft-ja hanem,hogy ha valamilyen módon megoldható akkor azt az összeget inkább a babára költené!
Sajnos ez úgy van,hogy ha jogosult vagy akkor fizeti ugyan az önkorm. de csak az igénylést követő hónaptól, visszafelé viszont nem, azt neked kell kifizetni mindenképpen...
nem az előbbi vagyok, viszont hozzászólok.
ha nincsenek valami jó anyagi helyzetben, internetre telik de arra hogy fizesse a tb-t nem???
14:48-as!
szerintem sokan láttuk pontosan a kérdést, pont ezért bicskanyitogató... Mi az, hogy nem akar???
Ja, én holnaptól nem akarok dolgozni, de szeretném, ha járna a fizetésem, megoldható? :)
Hogy is mondták régen? Aki nem dolgozék, ne is egyék...
Ha igényled a TB-t, én úgy tudom, hogy visszamenőleg is ki kell fizetni minden egyes hónapot, amióta nincs bejelentett munkahelyed. Azért tudom, mert nekem is ki kellett fizetnem, nemrég voltam az Apehnél, hogy megérdeklődjem, van-e TB-m vagy miért nem küldik a csekkeket és akkor szembesítettek azzal, hogy a munkaviszony megszűnése után nekem kellett volna újra igényelni, amit meg is tettem és kifizetették velem visszamenőleg a több, mint egy évet. Nem volt húsz fillér.
Aztán a szülés után már nem kell fizetned pár évig úgy tudom, csak le kell mondani. Ha nem vagy jogosult TB-re és nem fizeted ki, akkor ki kell fizetni majd a szülést. Szerintem, ha csak 1 éve nincs munkaviszonyod, akkor jobban megéri a TB.
ma 14:48-AS
Én meg a hitelemet szeretném a gyerekemre költeni?És érdekel ez valakit?Szerintem senkit.
Jóhogynemmár...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!