Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Másnak is megy a hasa a...

Másnak is megy a hasa a magnéziumtól?

Figyelt kérdés
Napi 3X1 Béres Magne B6-ot szedek koraszülés megelőzésére. Mostanában észrevettem, hogy többször is megy a hasam tőle. Persze előtte meg a vastól volt székrekedésem, talán a hasmenés egy fokkal jobb, csak attól félek, így meg egyszerűen nem szívódik fel a szükséges mennyiség. Ti milyen magnéziumot szedtek, hogy ne menjen a hasatok?
2009. jan. 31. 10:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nekem is ment tőle.
2009. jan. 31. 11:13
 2/14 anonim ***** válasza:

Bocsi, hogy nem válaszolok, hanem kérdezek.

Nekem állandó székrekedésem van. Szerintetek segítene a terhesség elején is ezen? Még csak a 6. hétben vagyok, de már ott tartok, hogy örülök, ha hetente egyszer megy.

2009. jan. 31. 11:18
 3/14 anonim ***** válasza:

Szia,

A magnézium túladagolás egyik jele a hasmenés, ami nem azt jelenti, hogy túladagoltad most a magnéziumot, csak annyit, hogy "elég" van a szervezetedben, és így ürül, ami nem kell. Nyugodj meg, semmi baj nem lesz.

2009. jan. 31. 11:18
 4/14 A kérdező kommentje:
A terhességem elején is szedtem a magnéziumot ( igaz, nem ekkora dózisban ) de akkor nekem is székrekedésem volt. Amikor megemeltük az adagot, akkor sem rögtön lett tőle hasmenésem, hanem amikortól telítődött a szervezetem. Úgyhogy szerintem így, ebben a formában, hogy konkrétan hashajtónak használd, nem biztos, hogy célravezető. Próbálkozz inkább szerintem hashajtó lekvárral, Duphalac-kal, ilyesmivel.
2009. jan. 31. 11:21
 5/14 A kérdező kommentje:
3-ik válaszolónak: köszönöm a megnyugtató válszt, én is így gondoltam, csak megerősítés kellett. Tudom, hogy bajom nem lesz tőle, mivel az első babával 10 grammos (!) infúzióban kaptam többször is ( 1000 a váltószám, lehet osztani szorozni :-) csak picit kellemetlen. Igaz, hascsikarás nem társul hozzá, csak gyorsan kell menni... Inkább attól féltem, hogy így nem ürül-e ki a szükséges mennyiség. De ha csak a felesleg távozik, akkor nincs gond. Mindenképp szednem kell, nem akarok még egyszer "koraszülni"
2009. jan. 31. 11:25
 6/14 anonim ***** válasza:
43%
Nálam is ugyanez van. Én 3-szor 2-t szedek, vetélés megelőzésére, mert véreztem! Minden nap egyszer-kétszer, amikor megyek, az hasmenéses, de görcs nekem sincs hozzá.
2009. jan. 31. 11:44
 7/14 anonim ***** válasza:
A házi orvossal írassál magnesi citricit, s abból szedjél 3x1-et, hátha nem hajt meg, s sokkkal olcsóbb mint a béres magne b6.
2009. jan. 31. 12:28
 8/14 A kérdező kommentje:
A magnesium citrátról már hallottam, kérdeztem is a nőgyógyásztól, de azt mondta, azért nem javasolja, mert rosszabb a felszívódása, mint a Magne B6-nak ( tök mindegy, hogy a hagyományosról vagy a béresről beszélünk, bár a hagyományos az ráadásul magnézium laktát, laktózérzékenyeknél pláne kiváltja a hasmenést ) De lehet, ha szednék a magnézium citráthoz pl B6-ot külön, akkor ugyanolyan hatékony? Na, majd ennek utánajárok, van gyógyszerész is a családban. Akit érdekel, majd megírom. Mivel a magnézium citrátból egy 10 szemes 141 Ft, és 500 mg magnéziumot tartalmaz, azért az se mindegy, mennyit költünk rá, főleg, akinek ennyit kell szedni, nem?
2009. jan. 31. 12:39
 9/14 anonim ***** válasza:

Én Magnerot-ot szedek, napi 3x1. Az utóbbi napokban nekem is megy a hasam. Kicsit én is aggódni kezdtem, nehogy baj legyen. Bár a jövő héten megyek a dokihoz és rákérdezek, addig is igyekszem többet inni, hogy ne százradjak ki, de akkor tényleg ez lehet nálam is? ja és a kis haskeményedés is ettől lehet? Nem akarok idő előtt megszűlni. :(

22 hetes vagyok

2009. jan. 31. 12:43
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

A MAgneB6-nak benne is van a leírásában, hogy azért ilyen jó kombi, mert a Mg felszívódása sokkal hatékonyabb a B6-tal!!

Úgyhogy ha külön beszeded, kb azzal is ezt éred el.

És tényleg olcsóbb. Én is elképedtem, h 50 db, aztán mennyi... És 3-szor 2 naponta... Nem elég, csak pár napra...

2009. jan. 31. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!