Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magas kockázatú HPV terhesen?

Renbaba kérdése:

Magas kockázatú HPV terhesen?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 36 hetes kismama vagyok. A citológiám először p3-mas lett, aztán p2-es, és magas kockázatú HPv vírusom van (39,56). Ilyenkor indokolt a császármetszés? Lesz valami baja a babának. Annyi mindent olvasok a neten, a vélemények eltérőek. Az orvosommal hamarosan fogok beszélni, de addig szeretnék véleményt kapni, vagy esetleg tapasztalatokat! Előre is köszönöm a válaszokat!
2011. jan. 11. 18:13
 1/1 anonim ***** válasza:
Szia! Nehéz egyértelmű választ kapni erre, még a dokim is azt mondja, hogy orvos és orvos között is van vita ebből... Én 1 éve méhnyakműtéten estem át, 2 magas kockázatú, és egy alacsony kockázatú HPV fertőzésem volt... most 16 hetes kismama vagyok, bennem is sok a kérdés. Azt tudom, hogy természetes szülésnél a méhnyakon elváltozást okozó( vagyis magas kockázatú HPV fertőzés) nem jelent gondot, a szeméremtesten szemölcsöket okozó, alacsony kockázatú viszont veszélyes lehet a babára... nagy dilemmában vagyok én is, bár még csak a terhesség elején járok, ráadásul a legutóbbi tesztem elkeveredett, most meg már nem lehet levenni, szóval azt sem tudom, hogy meg vannak-e még a fertőzések...
2011. jan. 12. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!