Egy betegségemre szedek egy Imuran és egy Medrol nevű gyógyszert. Sikerült teherbeesnem és aggódom hogy ezek árthatnak-e a babának?
Szia!
Engem érdekelne hogy hogy sikerültek az eddigi ultrahangok! 15 éves vagyok, és 2-3 éve is szedtem medrolt 3 hónapig 32-16-8-4 mg-os dózisokban (folyamatosan csökkentették) nagyon felpuffadt az arcom is tőle. az imurant meg a medrollal kezdtem, és egészen 2008 decemberéig szedtem, akkor elkedztem kapni egy biológiai infúziós kezelést 2 havonta, mert a gyógyszertől rosszabb lett a bélgyulladásom egy idő után.
De viszont most megvonták ezt az infúziós kezelést, mert véraláfutásos trombosita vérlemezlecsökkenésem volt, elkaptam valami vírust(az infúzió amit kaptam, gyengíti az immunrendszeremet) és így már veszélyes hogy kapjam az infúziót, így a medrolt elkezdtem most, már 3 hete szedem, először 125 mg-ban, most jelenleg 32 mg-ot szedek, és még egy hónapig kell szednem kb, meg az imurant el kell kezdenem megint... :( pedig most a bélgyulladásom remisszióban van az in fúziós kezelésnek köszönhetően..
sokat segítenél, ha leírnád, mert egyszer én is szeretnék majd gyereket, és érdekelnek a tapasztalatok!
Kedves utolsó, látom a napokban írtál.
Én is szedtem most nyáron Medrolt és elkezdték beállítani az Imurant, autoimmun beteg vagyok. 2 héttel később derült ki hogy védekezés mellett de terhes lettem. Imurant abba kellett hagynom. Most azon tanakodnak az orvosok (nőgyógyász-neurológus-immunológus), hogy megtarthatjuk-e a babát a betegségem és a gyógyszerek miatt.
Türelmet és kitartást kívánok Nektek, és erőt, a Párodnak pedig pozitív gondolkodást. Inkább most várjatok pár hónapot, mint hogy a baba megfoganása után kelljen várakozni hogy megtartható-e a baba vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!