Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egy betegségemre szedek egy...

Egy betegségemre szedek egy Imuran és egy Medrol nevű gyógyszert. Sikerült teherbeesnem és aggódom hogy ezek árthatnak-e a babának?

Figyelt kérdés
2008. jan. 23. 09:45
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Nekem is gyógyszert kell szednem terhesség alatt.Szerintem nem kell aggódnód,mert Magyarországon csak 8 db. magzatkárosító gyógyszer van forgalomban,és ezek főleg szteroidok.Sokkal nagyobb a kár,ha az anyát nem kezelik a betegségével,úgyhogy nyugodj meg!
2008. jan. 23. 10:12
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, azért ez megnyugtatott egy kicsit. :)
2008. jan. 23. 10:20
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Szia! Először azt hittem, vicc ez a kérdés. Elolvastad egyáltalán a gyógyszereid betegtájékoztatóját? Megbeszélted az orvosoddal, aki felírta, hogy gyermeket szeretnétek vállani és nem fogtok védekezni? Voltál már a dokidnál, hogy tudjon a terhességről? Szerintem ne legyél nyugodt, csak holnap 8 óra 1 perckor, amikor a dokidnál vagy és ő nyugtat meg. Az előző válaszadó (ne haragudj) nem ismeri ezeket a gyógyszereket, ha jól sejtem. A betegtájékoztatók a gyártók honlapján is elolvashatóak talán, ha kidobtad volna a dobozzal együtt, de szerintem nem az első dobozt szeded vagy kapod. Légyszi, légyszi holnap a gyógyszert kiíró orvosnál kezdj, vagy hívd fel. Amiért megnyugodhatsz: az a baba igenis élni akar, azért fogant meg, mostmár csak egy kis odafigyelés kell és ripsz-ropsz a kezedben lesz a bébikétek.
2008. jan. 23. 18:24
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia én is az előttem szólóval értek egyet, egyáltalán ne nyugodj meg hanem siess az orvosodhoz ha azóta még nem tetted meg. Én is szedtem az imurant és a medrolt is elég nagy adagban a medrol viszont erős szteroid ugye tudod. Nekem a nagy adagtól feldagadt az arcom. Én már nem szedem csak vérhígítót de azt is lecserélte az orvosom és minden más gyógyszeremet leállított. Irány a doki és ő mindent elintéz.
2008. jan. 24. 07:52
 5/10 A kérdező kommentje:
Igen, megbeszéltem az orvosommal, hogy szeretnénk gyereket vállalni, és ő azt monta, hogy nem akadályoz meg ebben egyik gyógyszer sem. A továbbiakról viszont beszélni fogok vele mindenképp! Igenis nagyon aggodom, mert ezek nem hétköznapi gyógyszerek sajnos... :(
2008. jan. 24. 10:05
 6/10 anonim válasza:
100%

Szia!

Engem érdekelne hogy hogy sikerültek az eddigi ultrahangok! 15 éves vagyok, és 2-3 éve is szedtem medrolt 3 hónapig 32-16-8-4 mg-os dózisokban (folyamatosan csökkentették) nagyon felpuffadt az arcom is tőle. az imurant meg a medrollal kezdtem, és egészen 2008 decemberéig szedtem, akkor elkedztem kapni egy biológiai infúziós kezelést 2 havonta, mert a gyógyszertől rosszabb lett a bélgyulladásom egy idő után.

De viszont most megvonták ezt az infúziós kezelést, mert véraláfutásos trombosita vérlemezlecsökkenésem volt, elkaptam valami vírust(az infúzió amit kaptam, gyengíti az immunrendszeremet) és így már veszélyes hogy kapjam az infúziót, így a medrolt elkezdtem most, már 3 hete szedem, először 125 mg-ban, most jelenleg 32 mg-ot szedek, és még egy hónapig kell szednem kb, meg az imurant el kell kezdenem megint... :( pedig most a bélgyulladásom remisszióban van az in fúziós kezelésnek köszönhetően..

sokat segítenél, ha leírnád, mert egyszer én is szeretnék majd gyereket, és érdekelnek a tapasztalatok!

2009. júl. 31. 18:31
 7/10 A kérdező kommentje:
Szia! Ha kiderül majd a terhesség, az Imurant azonnal el kell majd hagyni, nekem is el kellett. A Medrolt továbbra is szednem kellett, terhesség és szoptatás alatt is. Elméletileg lehet, mást nem tudtak adni helyette, ez volt, ami a legkevésbé "káros"...Szerencsére a babám teljesen egészséges, 10 hónapos múlt. :) Egyszer volt csak rossz az ultrahang, akkor valami lyukat láttak a pici szívén, de szerencsére rendbe jött, de nem biztos hogy ehhez köze volt a Medrolnak. De több vizsgálatra és ultrahangra kellett mennem a gyógyszerszedés miatt. Remélem segítettem, sok sikert neked!
2009. aug. 2. 21:30
 8/10 anonim ***** válasza:
29%
Szia! Nem tudom voltál-e genetikai tanácsadáson, de én elmennék a helyedben. A párom és én most szeretnék kisbabát, de sajnos ez nekünk még nem fog olyan egyszerűen menni, ugyanis nálunk a párom (a férfi) szedi ugyanezeket a gyógyszereket! Neki azt javasolta, az orvosa, hogy negyed évvel vagy fél évvel előtte abba kell hagyni az Imuran-t mert sajnos a férfiakról nincs túl sok adat, akik Imurant szedtek és gyereket vállalnak, csak a nőkről. Hát elég szánalmasnak tartom, hogy végül még a páromnak kell majd spermavizsgálatra menni negyed év múlva (amit mi intézünk nem a doki) mert nem tudhatjuk biztosan, hogy minden rendben van neki. Én neked is azt tanácsolnám az orvos által elmondottak alapján, hogy egy genetikai tanácsadásra mindenképp menj el!!!!
2011. okt. 4. 10:22
 9/10 anonim ***** válasza:
31%

Kedves utolsó, látom a napokban írtál.

Én is szedtem most nyáron Medrolt és elkezdték beállítani az Imurant, autoimmun beteg vagyok. 2 héttel később derült ki hogy védekezés mellett de terhes lettem. Imurant abba kellett hagynom. Most azon tanakodnak az orvosok (nőgyógyász-neurológus-immunológus), hogy megtarthatjuk-e a babát a betegségem és a gyógyszerek miatt.

Türelmet és kitartást kívánok Nektek, és erőt, a Párodnak pedig pozitív gondolkodást. Inkább most várjatok pár hónapot, mint hogy a baba megfoganása után kelljen várakozni hogy megtartható-e a baba vagy nem.

2011. okt. 13. 15:22
 10/10 szacsiga válasza:
52%
A páromnak (férfi) kedden írták fel a medrolt, a gyomorvédővel és érdekes módon azzal kezdte az orvos, hogy hát gyereket most ne tervezzek. Nem részletezte tovább, pedig fél éven belül esedékes lenne a dolog...ha annyira kockázatmentes az egész, akkor nem mondott volna ilyet...mindkét gyógyszer tájékoztatóján az volt, hogy terhesség alatt nem ajánlott. Akinek van férfiaknál talapsztalata, hogy mennyit vártak a szedés abbahagyása után és milyen vizsgálatok kellettek, az megírná? Köszi
2012. okt. 11. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!