Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Diétáznom kell, terhességi...

Diétáznom kell, terhességi toxémia?

Figyelt kérdés
37 hetes kismama
2009. jan. 30. 08:05
 1/10 A kérdező kommentje:
tegnap voltam az orvosnál azt mondta a vizesedésemre (bokám,lábam,ujjaim,arcom) hogy ödémás,és a terhességi toxémia előjele, szigorú diétára fogott, se cukor,se só,se kenyér,és persze semmi tészta,és egyéb szénhidrátos finomságok.Napi 5-ször kell vérnyomást mérnem, jövő hét pénteken vinnem kell a vérnyomásmérésem eredményét,vagyis írnom kell,plusz pisi mintát vinni amibe nézik hogy van-e benne fehérje...Ezt nem rémísztésnek szánom,de a doki azt mondta nagyon nagyon komolyan kell vennem,mert a babóm életével játszók ha nem tartóm be.Szóval lányok figyeljetek oda!!!
2009. jan. 30. 08:05
 2/10 A kérdező kommentje:
Mit egyek?? :-)
2009. jan. 30. 08:06
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is küszködtem ilyesmivel és a 28-dik héttöl diétán voltam!

SE,só,se cukor.Ha föztem magamnak,akkor mindent só nélkül csináltam.Egyébként jogurt,tej,gyümölcsök,fözelékek,főtt husi én ilyesmit kajáltam!

2009. jan. 30. 08:12
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem is sűrűn néztek vizeletet,szerencsére nem volt vele gond!

Vérnyomásat napi 3-szor mért a férjem(már néha kiakadt tőle)de azért végigcsináltuk.

Boldog babavárást,könnyű szülést kívánok neked!

(első v.)

2009. jan. 30. 08:16
 5/10 anonim ***** válasza:
Szia! Igazad van tényleg komolyan kell venni, de azért nagyon nagy baj nincs. A sót és a túlzott fűszerezést kell kerülni. A folyadék fogyasztást nem igazán célszerű visszafogni, mert attól nm szűnik meg a vizesedés. Húst, tejtermékeket, zöldségeket ehetsz. Én terhességtől függően is sokszor szoktam húst sütni sütőzacskóban. Nem kell alá plusz zsiradék és lehet mellé berakni valami zöldséget is. Ülve, de fekve is pócold fel a lábaidat.
2009. jan. 30. 08:32
 6/10 A kérdező kommentje:

zia! köszönöm a válaszodat! igen gyümölcsöt eszek tegnap óta..ma arra gondoltam vajon sütők halfilét, és hagymás párolt rizst mellé,ilyet lehet nem ? azért főt ételt ehetek,nem ? Bármit kibírok a kislányom egészsége érdekében, csak jó lenne pontosan tudni mi az amit ehetek,keresgéltem a net-en komplett diéta,ötletek után,de még nem találtam.

Neked is boldog babavárást és könnyű szülést kívánok!

( ha még kismama vagy..ezt nem írtad :-)

2009. jan. 30. 08:34
 7/10 A kérdező kommentje:

kedves második válaszoló kitaláltad a következő kérdésemet :-)) a dokitól elfelejtettem megkérdezni a folyadék bevitelt..egyébként rengeteg vizet iszom egész nap, de tegnap óta vissza szorítottam,és nehezen bírom...na nem szomjazom,de nem iszok olyan sűrűn...szinte folyamatosan :-) akkor jöhet a hal,és a párolt rizs is :-)

Egyébként azt mondta ha 140 fölé megy a vérnyomásom akkor megcsászároz, 130 fölött pedig gyógyszert kell szednem..?? A baba se kicsi,így azt mondta dumáljak a kislányommal hogy szülessen előbb.... jó fej :-)

2009. jan. 30. 08:39
 8/10 anonim ***** válasza:

Már van egy 8 hónapos kis rosszcsontom,Fruzsina:-)))

Egyél főtt kajákat,kerüld a sülteket,az édességet.Ha főzöl só nélkül tedd!Ezek betartásával szerintem nem kell külön diéta!(első)

2009. jan. 30. 08:41
 9/10 A kérdező kommentje:

Gratulálok a nagylányodhoz,nagyon szép neve van :-) az én lányom Zsófia lesz ,és van egy 4 éves nagy fiam Norbika.

köszönöm a segítséget,akkor átállok a sótlan főt husikra,zöldségekre :-) most reggeliztem be egy hatalmas zöldalmát :-)

2009. jan. 30. 08:59
 10/10 anonim ***** válasza:

Vigyázz magadra,könnyű szülést kívánok neked!

Puszi!Szép neveket választottatok ti is!

Üdv neked Vajdaságból!

Szintia

2009. jan. 30. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!