Esély a Down-kórra 1:1300-hoz jó eredmény?
36 éves vagyok, most kaptam meg az integrált teszt eredményét, és nem lettem tőle nyugodt.
Tarkóredő: 1,7
Apf : 0,97 MoM
Papp-A : 0,83 Mom
Kockázat Down-kórra 1:1300
Edwards- kórra kevesebb mint 1:50.000
Tulajdonképpen minden eredmény jó, de mégis keveslem azt az 1300-at. Szerintetek?
Persze hogy jo.
Ha szulnel 1300 gyermeket, akkor egy, azaz egy lenne Down-koros, 1299 egeszseges. Ez egesz jo arany, most egy gyermeket szulsz, kicsi az esely, hogy epp azaz egy legyen.
Szia!
Én 31 éves vagyok, nekem 1:1000 -hez az eredmény, és még ez is bőven negatív.
Az előző terhességemnél 1:2900-hoz lett és hála istennek minden rendben van a kislányommal!
Ne izgulj nem lesz semmi gond!!!
A tarkóredő is tökéletes, és gondolom az eddigi UH alapján is minden rendben!
Én tavaly szültem 36 évesen, az Istenhegyin csinálták a tesztet, 1:6000 lett, de azt mondták, ez az átlagnál jobb.
Csak 1:150, ill. 1:300 alatt szoktak amniocentézist vagy chorionbiopsziát javasolni, igaz az előbbit fölajánlják 35 fölött mindenkinek, de 1% vetéléssel járhat a beavatkozás, ami jóval nagyobb kockázat, mint a Down kóré.
Szerintem is jó eredmény, főleg a korodhoz képest. A korod az erősen lefele viszi az eredményt. Nem írták oda, hogy az életkornak megfelelő kockázat mennyi. Nekem odaírták és az alacsonyabb volt nekem, mint a végső eredmény.
Az AFP-d is jó, tarkóredő is.
szóval oké, ne izgulj :)))
Kedves 22:12es!Én huszonéves vagyok,mégis 1:1500 lett az eredményem..aggódtam,tegnap voltam a dokimnál,azt mondta minden rendben!nincs nagyon meg kicsit negatív eredmény!Úgyhogy ne aggódj!:)
23éves 14hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!