Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Homeópátiás bogyókkal kapcsola...

Homeópátiás bogyókkal kapcsolatos kérdés?

Figyelt kérdés

Mindenkitől mást hallok, hogyan kell alkalmazni. CTG-n aki vizsgálni szokott úgy diktálta le nekem, hogy

36 hét végén kezdjem el szedni az ARNICHA 9CH-t napi 1X5 golyót, amit a kórházba menet, ha reggel bevettük pl. délelőtt elkezdődnek a fájások, ismét vegyük be.

Aztán 15 percenként kell szedni a Caulophyllum 5CH s CIMICI FUGA 5CH-t (15 percenként 5 golyót).

S van a PUlSATILA, amit csak akkor kell, ha szülésznő ajánlja (de ezt lehet kihagyom. Majd szülés után folytassam az ARNICHA 9CH-t napi 2X5 golyót.

Viszont másnap mentem szülőszoba látogatásra.

Ott a következőt ajánlották:

38 héttől a CAULOPHYLLUM 30CH s CIMICI FUGHA 30CH. Napi 1X5 golyó. S szüléskor 20 percenként felválltva 5-5 db.

Az ARNICHA 30CH-t pedig szülés után két napig 2X5 golyó.

Az előző nő azt mondta a 30 CH nem használ, de az 5 CH nem erős szerintetek?

Ti melyiket szeditek vagy szedtétek terhességetek alatt, s melyik leosztás vált be? 37 hetes vagyok. Lassan el kellene kezdenem szedni, de tanácstalan vagyok, hogy mindenki mást mond. Az arnicháról azt olvastam hogy tágítja a hajszálereket s vérzés csillapító. Azt kezdjem el előbb s a caulot ráérek szüléskor a cimici fugával együtt szedni vagy azokat szedjem, s szüléskor is, s az arnichát pedig gyermekágykor????

2011. jan. 7. 12:01
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

az én szülésznőm íg yjavasolta 2009-ben!

35. héttől (fenyegető koraszülés miatt kellett már 35 hetesen) amúgy 36 hetesen kellett volna szerinte!

cimici 9 vagy 15 ch 5 golyó

chaulo 9 vagy 15 ch 5 golyó

Felváltva egyik nap ez másik nap az, mindig ugyanabban az időben!

Én a 15 ch-t alkalmaztam!

Ha pedig beindul a zsülés akkor 30 percenként cimicivel kezdve!Én egészkor cimicit félkor chaulót szopogattam!

De nem kezdtem rögtön, csak mikro a szülőszobára értünk!Hál isten, mert különben megszültem volna a kocsiban! :)

Nálam nagyon bejött!

ÉS szülés után arnica 3*5 golyó 4 napig!

Esetleg urtica urens tejszaporításra szülés utántól 4 óránként!

Én tejszaporításra nem használtam, az volt elég!

Könnyű szülést!

2011. jan. 12. 12:52
 2/3 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem mindenkitől mást fogsz hallani az alkalmazással kapcsolatban (legalábbis én még két egyformát nem olvastam). A homeopatiás szerek alkalmazása viszont -professzionális szinten-(már amennyire én tudom) nem olyan egyszerű mint a hagyományos gyógyszereké. Minden ember más és más típusú, más az alkati szere, és egy hozzáértő homeopata ezeket is figyelembe veszi amikor beállítja egy adott páciensnél, egy adott "problémára"alkalmazandó bogyók kombinációját, erősségét és a szedés gyakoriságát. Nem biztos, hogy ami az egyik embernek jó, az ugyanolyan hatásos lesz a másiknál is.
2011. jan. 12. 13:27
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Erre én is rájöttem, így maradtam a ctg-s nő összeállításánál, ő magyarázta el eddig a legrészletesebben, s tőle még tudok tájékoztatást kapni, ha van valami kérdésem, hisz oda elég gyakran járok:) Így úgy döntöttem, rá hallgatok, az a biztos. Az tény, hogy eddig mindenkitől más összeállítást hallottam.
2011. jan. 12. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!