Egypetéjű iker terhességgel genetikai magzatvíz mintavétel?
Csináltasd meg az integrált tesztet is, az 95-ban biztos eredményt ad. A magzatvíz véltelt én kihagynám!
19 hetes ikres kismama
Első vagyok: én csináltattam kombinált tesztet, integráltat csak azért nm, mert nagyon jó lett minden eredményem. Ikrek esetében is megfelelő eredméynt mutat, de a 18. heti genetikai uh is sokat elárul.
Szoírok Neked/Nektek!
19 hetes ikres kismama
Kedden a 12+2 napon voltam a X.ker Bajcsyban Dr. Ferenczi Miklósnál genetikai tanácsadáson és uh-n. Ott fele-fele arányban győztek meg arról, hogy szükséges-e a magzatvíz vétel. Elvileg 2 hét múlva vissza kell mennem uh-ra. Ott rajzoltak "térképet", és mondták, hogy akkora az esélyem mint bárki másnak a down-kórra... Az integrált tényleg hatásos ebben az esetben is és megbízható is?
Előre is köszi.
Felmerült bennem egy kérdés, de lehet, hogy hülyeség. Egypetéjűek esetén ha jól tudom, egy megtermékenyített petesejt osztódik ketté. Akkor gondolom, hogy egy a genetikai állományuk. Vagyis ebből arra következtetnék, hogy vagy mindkettőnek lenne genetikai betegsége, vagy egyiknek sem, és mindenképpen egyneműek (bár a nem lényegtelen most, csak egészségesek legyenek). Bár most nem ez volt a kérdés, csak elgondolkodtam ezen.
Ha már mást nem tehetsz, akkor várd meg a következő genetikai ultrahangot, az többet elárul majd. Én nem biztos, hogy mernék-e vállalkozni a magzatvíz mintavételre, bár az tuti eredményt mutatna.
A magzatvízből 100%-osan meg tudják állapítani, hogy Down-kórosak-e a babák, integrált teszttel 95%-osan.
Az eddigi eredményeid nagyon jók, így ha a következő uh-n is minden rendben lesz, szerintem felesleges elmenned magzatvízvételre.
Köszönöm mindenkinek a támogatást és a válaszokat.
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!