Aki nem veszélyeztetett terhes, meddig dolgozik? Keveset keresek, de nem megerőltető a munka, viszont utálom nagyon. Csinálnátok?
Ha idegesít a munkahelyed, az nem tesz jót sem Neked, sem a babának.
Kötelesek kiadni a szabadságodnak legalább az egyharmadát akkor, amikor Te akarod, utána meg menj el táppénzre. Feleslegesen ne gyötörd magad, csak rosszat teszel vele. Emaitt ne érezd magad naplopónak vagy bármi hasonlónak, a saját és a babád érdekeit szolgálja!
Az előbb válaszoló ikres kismama
Én sem keresek sokat. Olyan 78ezer egy hónapban. Úgyhogy nem sokkal lesz kevesebb szerintem, ráadásként még bérletet is kell vennem. Heti három délután iskolába járással telik (angol nyelvvizsgára készülök + mérlegképes könyvelőnek tanulok), úgyhogy nem sok időm jut magamra és a babukára, és még rendesen készülni sem tudok.
Én úgy tervezem, hogy kb. 30-31 hétig dolgozom, van 5 hét szabim azt mind kiveszem és elmegyek 3 hét táppénzre is még és kb. akkor jön a babu.
19+4 hetes kismami
Én is úgy utálom a munkám. A főnököm állandóan piszkál.:(
:( 13+6 hetes terhes
Sziasztok,
Nem hiszem, hogy "divat" ma mindjárt táppénzre menni várandósan. Én a nagyobbik fiammal, 6 hetesen mentem táppénzre, pedig dolgozhattam volna az első 3 hónapban, utána már nem, mert veszélyes üzembe max. addig lehet. És egyáltalán nem bánom, olyan nyugodt babavárás már nem lesz több:)Tudtam pihenni, amikor akartam, sétáltam, barátokat látogattam, minden nap főztem, és nem voltam elmaradva semmilyen házimunkával, de emellett persze, magamra és Babóra is jutott idő.
Most meg az van, hogy reggel 6-kor kelek, ellátom a családot, beautózok a pestre, gyereket óviba, magamat a melóhelyre szállítom. A munkahelyem gáz, szeretem a munkám, de fizuról és egyebekről hadd ne nyilatkozzam. Már alig várom a március végét, hogy végre itthon maradhassak, több időm legyen a nagyfiamra, ne csak hétvégén. Hétközben jó esetben is csak 6-ra érünk haza...
A dokim sem akadt ki, hogy nem megyek majd dolgozni, azt mondta szólok mikortól és írja a javaslatot. Mindenki maga dönti el, hogy várandósan kíván-e akár még egy percet is tovább dogozni, még akkor is, ha amúgy nem lenne akadálya.
Szerintem.
Úgy hogy, szerintem ha a férjeddel egyetértésben a táppénzre és nyelvtanulásra szavazol, hajrá :)
Meglátod, mennyivel nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb leszel.
35. hétben vagyok, decemberig teljesen aktívan dolgoztam, januárban meg 1x-2x egy héten.
Talán párszor még bemegyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!