Mit tegyek? Mi lenne a "helyes" döntés? Bővebben lent.
Én megtartanám. Különösen ha egyébként is akarnátok még egy gyereket. Lehet szentimentalizmus, de most neki nem adsz esélyt az életre, mert rosszkor csusszant be majd pár évvel később egy másik babának igen?
Én szerintem, különösen ha ilyen kicsi még a nagy, ő nem fog annyiba kerülni, hiszen gyakorlatilag mindene meg lesz még a nagy után. Mi semmit nem vettünk, volt babakocsi, kiságy, ruhák, játékok.
"Helyes döntés kategóriába lehetne azt sorolni, hogy tanulsz elmész egyetemre dolgozol lesz házad,kocsid,önálló életed, nem szorulsz rá a férjedre pénzileg."
Megcsináltam, nem tökéletesen így, de majdnem. A kicsi két éves, a nagy 4- mentem volna vissza dolgozni, júliusban kezdtem. Augusztusban kiderült súlyos beteg a gyerekem, egyből kaptam GYES-t és kapni fogom 10 éves koráig, utána meg valami mást. Mert nem halálos, jól kezelhető betegség, de folyamatos felügyeletre szorul. Az oviban mindösszesen két óra hosszára járhat (de összetehetem a kezem, hogy legalább ennyit engednek)Úgyhogy se munka, se pénz. a 25 ezer GYES. De soha nem jutott eszembe sem, hogy mi lenne, ha nem lennének. Vagy miből fogunk élni? Miből veszek neki többezer forintos cukrot, lisztet akármiket. És nem jutott eszembe, hogy hát kimondom "megöljem" bármelyiket, mert ez jelentősen visszavetett bennünket anyagilag. És az sem, minek szültem kettőt, ha nem tudom nekik biztosítani az anyagi jólétet.
Fontosak az anyagiak, de nem elsődleges. és tudod mit, a törlesztések, kínlódások mellett, meg tudom neki adni azt, ami az állapotának fenntartásához kell szerintem még jobban, mint korábban. És boldogok vagyunk.
Szerintem jól döntöttetek,hogy megtartjátok!Én a harmadik babámat várom nagyon akartuk pedig nem mindig jó az anyagi helyzetünk.Az egyik ismerősöm is elvetette a babáját mert "rossz időben jött" azóta is a fejét veri a falba,mert már ezerszer megbánta,lelki beteg miatta.
29 hkm
Nem is hiszem el, hogy mindenki az mellett all, hogy megtartsd!! Szerintem mindenkinek igaza van, tartsd meg, melatod mennyi orombe lesz reszed.
Mindenkinek nyomtam zold kezet.
Tegnapelőtt 22:18 vagyok!
Őszintén örülök a döntéseteknek és annak, hogy senki nem esett neked ezért a dologért. Mindenki nagyon szalonképes volt és intelligensen vázolta a nézeteit. Nagyon jó egészséget kívánok! Egy 25 éves anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!