Van itt olyan anyuka, kismama aki nem tudta letenni a cigarettát?
Csak olyanok írjanak akiket kérdeztem! Köszi
Szeretném elkerülni egymás pocskondiázását.
Szia!
Hát én bevallom, hogy ha nem jött volna ez az iszonyú hányinger, lehet most is elszívnék néha egyet. Nem tudtam letenni, mikor megtudtam, hogy terhes vagyok, elég stresszes voltam akkoriban. Az elsővel már akkor abbahagytam, mikor terveztük, most kb a 7.hétig elszívtam egy-egy szálat, de őszintén megmondom nem szívtam le rendesen és iszonyú lelkiismeret furdalásom volt miatta. Csak annyira ideges voltam, hogy képes lettem volna sírógörcsöt kapni, így meg lenyugodtam kicsit. De azóta nem szívtam egyet sem és nem is hiányzik. A nagynéném olyan erős dohányos volt, hogy a doki mondta neki 4-5 szálat elszívhat naponta, inkább mint hogy ideges legyen, mert az többet árt.
Szia!
Én a terhességet 3 hét kivételével végig bagóztam... Nagyon-nagyon szégyellem, a mai napig is... Olyan borzasztó lelkiismeret furdalásom volt és van is még, de egyszerűen nem tudtam letenni a cigit... Szerencsére a kislányom egészségesen 3100 grammal és 52 centivel pont a kiírt napon érkezett, problémamentes terhességem volt, a méhlepényem is "szép" egészséges volt, olyan, amilyennek nem dohányzón is lennie kellett. Szülés előtt mondtam csak a dokinak, hogy hát én dohányoztam, el volt képedve, mert az eredményeim végig makulátlanok voltak, azt mondta, ő nem is gondolta volna rólam, mert sose érezte, meg ilyen egészséges terhese ritkán van. Mondjuk én vitaminokat is extrém mennyiségben szedtem (nem terhes vitaminokat), szerintem annak köszönhetem, hogy nem lett baj belőle. Az biztos, ha a következő gyerek tervezett lesz, akkor ha a fene fenét eszik is, valahogy elhagyom a cigit, mert lelkileg hülyére gyötörtem magam, és nem lehetek még egyszer ilyen felelőtlen...
Barátnőm végig cigizte a terhességét, és gyönyörű kislánya született, márciusban lesz egy éves, és makk egészséges.
Ő megpróbálta letenni, de tiszta idegbaj lett tőle. Neki a dokija mondta, hogy napi 2-3 szálat szívhat, ha ennyire nem bírja, mert a babának az sem tesz jót, ha dilis az anyja.
Ő úgy oldotta meg, hogy rágyújtott, és kb a felénél eloltotta a cigijét. Tényleg nagyon próbálkozott, tudom, mert szinte mindig mellette voltam, de sokszor frankón dührohamai voltak, annyira kívánta a cigit. A terhessége vége felé aztán már szinte csak 2 naponta szívott el egyet-egyet, mert nem volt energiája kimenni az erkélyre. :)
Mióta megvan a baba, megint cigizik. A baba társaságában nem, még babakocsi tolás közben sem, de azért visszaszokott rendesen.
Pusztán akarat erő az egész. Én amint megtudtam, hogy terhes vagyok, rögtön letettem, és hála a hányingereknek és rosszulléteknek, nem is tudtam rágyújtani. Az én babámnál mégis találtak problémát, de semmi köze a cigihez. Most reménykedem, hogy nincs nagy baj, és sokszor olyan ideges vagyok, hogy 3 szálat is el tudnék szívni egymás után. De nem teszem, mert nem akarom tetőzni a bajt.
Nem ítélek el senkit, aki cigizik. Vállalta a babát, vállalja, hogy cigizik. Ha a babájának baja lesz, az az ő lelkiismereti kérdése kell, hogy legyen, szerintem senkinek semmiköze hozzá. Nem beszélve arról, hogy a kérdező már a kérdés elején jelezte, hogy nem szeretne pocskondiázást, mégis volt, aki leugatta.
Szia!
Igen, volt néhány hét amíg nem dohányoztam, és egyszerűen kezelhetetlen voltam a vérnyomásom, a gyomorsavam és a hozzáállásom a családtagokhoz is rettenetes volt.
De ez sem jobb hogy dohányzom, folyton idegeskedek miatta, hogy oxigénhiányos lesz vagy a későbbiekben lesz bármi baja.
Te mennyit szívtál? Megszületett már a babád?
Mikorra várod a babát?
A dokiddal beszéltél erről?
Én igyekszem a lehető legtöbb zöldséget-gyümölcsöt enni, már amennyire ez télen lehetséges, mondjuk a 25 hetes ultrahangon jó nagy volt, nagyobb mint szokás, a doki örült is neki.
én 29 hetes vagyok
Lányok, valamiért mindig lesz miért aggódni. Ne dohányozzatok!
Gondoljatok a gyereketek egészségére.
Az én ismerősöm gyereke is makkegészségesen született, az anyja dohányzott terhesség alatt.
Majd később az iskolában jött ki a gyereken, hogy mennyire elmaradott a tanulásban a többiekhez képest.
Én szerencsére megundorodtam a cigitől, így azonnal le tudtam tenni, amikor megtudtam, hogy babát várok. Mondjuk az én férjem megfordította volna a számban a cigit, ha meglátja, hogy szívom:) Ráadásul én sem tudtam volna elszámolni magammal, ha bármi probléma merült volna fel a babával kapcsolatban.
Anélkül is rengeteg betegség van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!