Olyankor mi van ha pontosan tudom a fogamzás idejét, de mégis kisebbnek mérik a bébit? 8 hetes vagyok.
Semmit nem jelent, ne aggódj. Több dolog is eszembe jutott.
- Nekem a 12. hétig hüvelyi UH-ot használt az orvos. Azzal ilyen picit még szerintem jobban lehet viszgálni,
- A gépek csak becsülni tudnak egy átlagos kort a mért adatok alapján. Az átlagban meg ugye minden alsó-felső kilengés is benne van. A te babád viszont egy egyedi eset, mint mindenkié. Miért lenne feltétlenül átlagos?
- A baba növekedése a 9 hónap alatt nem egyenletes. Hol gyorsabban nő, hol lassabban, ezt sem tudják bekalkulálni a gépek által kidobott becslések.
Nekem pl. 28 és 33 hetesen is 2 héttel előbbre tette az UH-gép a szülés várható időpontját a méretek alapján. Múlt héten a 38. héten viszont már csak 2 nappal előbbre becsülte.
Ha esetleg ez mind nem nyugtat meg, menj el egy magándokihoz, aki jó alaposan megvizsgál, megmér és megnyugtat. :)
Nekem az első 12 hétben össze-vissza mérték az időpontokat...Egy ideig nekem is kisebb volt 1 héttel...
Amúgy most még nagyon pici...itt pár nap is számít. Az egy dolog, hogy mikor voltál együtt a pároddal, de lehet, hogy a baba csak mondjuk utána pár nappal fogant meg, amikor a kiskatonák elérték a petesejtet...szóval ilyenkor pár napon is múlik mekkora a Picurod. Egy egy nap alatt magukhoz képest óriásit fejlődnek. Amúgy meg egy hét eltérés még nem gáz, ne aggódj, biztos nincs semmi baja.
Köszönöm szépen!!! De még ha nem is aznap volt peteérésem (de amúgy minden tünetem volt ami peteéréskor szokott) akkor is tudomásom szerint 48 órát élnek max. a spermiumok a női szervezeten belül. Tehát max 2 nappal lehetne kisebb nem egy egész héttel:)
Na mindegy, nem aggódok akkor :)
Közben próbáltam utána keresni és más oldalon is 15 mm-t már 8 hetesnek írtak:)
Ne aggódj nálam is ez van! Elsőre 3 héttel kisebbnek mondták mint a periódus szerinti kora lenne, persze az nem lehet mert amikor fogant volna akkor már pozitívat teszteltem. :) A második vizsgálatnál már behoztunk 1 hetet, de még mindig 2 hét lemaradásban vagyunk az "igazi" korához képest. 7,5mm volt és 6 hetesnek mondanak így pedig már a 8. jönne amúgy... De mondta a doki hogy ilyen pici korban nem igen lehet precízen mérni, az ultrahangnak is van egy max felbontása és attól is függ ő hova klikkel mikor méri a babát. Tehát ha 5 perccel később újra mérné már más eredmény lenne kb. Azt ígérte a 10. héttől már precízebb eredmények lesznek.
Pár nap -1 hét eltérésen ne akadj fenn, majd pontosul még ez később. Gratula a babához :)
Ha a méhed miatt nem tud pontosat mérni, miért nem próbálkozik hasi ultrahanggal? Csak volt egy személyes rossz tapasztalatom és kész vagyok azoktól az orvosoktól, akik csak hüvelyi uh-t tudnak használni, illetve csak azzal tudnak pontosat mérni... Amúgy, ha be is vallja, hogy nehezen megy neki a hátrahajló méh miatt, akkor tényleg nem pontosak az adatok, ilyenkor még olyan pici, hogy egy kis hiba/eltérés is heteket jelenthet. A lényeg, hogy tudod pontosan a fogamzás napját és ahhóz viszonyítva ki tudod számolni magadnak a szülés napját.
Nekem a 12. hétig (3szor vizsgált meg a dokim) végig ugye hasival, aminek nagyon örültem és végig pontosan (szinte napra) megnevezte a terhességi kort, holott a peteérésem 1 héttel később volt a szokásosnál, tehát, nem a menzeszem első napjától kell számolni a szülés idejét.
Ne aggódj, tényleg nagyon sok nőgyógyász nem annyira jó ebben az ultrahangos dologban, ezt sokszor hallom. Annyi, hogy majd a 12. heti ultrahangra (ha anyagilag megteheted) elmehetnél valami központba (pl. istenhegyi klinika, ott profik vannak) és ott vizsgáltatod meg, mert, mint írtam, ilyen korán mm-ek sokat jelenthetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!