Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Olyankor mi van ha pontosan...

Olyankor mi van ha pontosan tudom a fogamzás idejét, de mégis kisebbnek mérik a bébit? 8 hetes vagyok.

Figyelt kérdés
Hasi UH-val vizsgáltak, sztk-ban,nagyon gyorsan lezavarta a doki. Létezik hogy úgy nem olyan pontos a mérés? Csak egyszer voltunk együtt a férjemmel mert 2 hétre elutazott akkor.És mégis majd egy héttel kisebbnek mérték.Valami baja lehet a babának? Van szívműködése, szépen nő. 15mm és erre azt mondták 7 hetes terhesség, holott az nem lehet.
2011. jan. 3. 12:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj, ilyenkor még annyira pici hogy nem lehet pontosan megállapítani.
2011. jan. 3. 12:07
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem egyformán fejlődnek,mint a nagykönyvben le van írva.Egy átlag alapján számítanak,amitől felfelé,és lefelé is normális az eltérés.Majd meglátod,hogy a következő alkalommal módosítják azt a hetet.:)Nincs semmi gond!
2011. jan. 3. 12:08
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem jelent, ne aggódj. Több dolog is eszembe jutott.

- Nekem a 12. hétig hüvelyi UH-ot használt az orvos. Azzal ilyen picit még szerintem jobban lehet viszgálni,

- A gépek csak becsülni tudnak egy átlagos kort a mért adatok alapján. Az átlagban meg ugye minden alsó-felső kilengés is benne van. A te babád viszont egy egyedi eset, mint mindenkié. Miért lenne feltétlenül átlagos?

- A baba növekedése a 9 hónap alatt nem egyenletes. Hol gyorsabban nő, hol lassabban, ezt sem tudják bekalkulálni a gépek által kidobott becslések.

Nekem pl. 28 és 33 hetesen is 2 héttel előbbre tette az UH-gép a szülés várható időpontját a méretek alapján. Múlt héten a 38. héten viszont már csak 2 nappal előbbre becsülte.

Ha esetleg ez mind nem nyugtat meg, menj el egy magándokihoz, aki jó alaposan megvizsgál, megmér és megnyugtat. :)

2011. jan. 3. 12:12
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az első 12 hétben össze-vissza mérték az időpontokat...Egy ideig nekem is kisebb volt 1 héttel...

Amúgy most még nagyon pici...itt pár nap is számít. Az egy dolog, hogy mikor voltál együtt a pároddal, de lehet, hogy a baba csak mondjuk utána pár nappal fogant meg, amikor a kiskatonák elérték a petesejtet...szóval ilyenkor pár napon is múlik mekkora a Picurod. Egy egy nap alatt magukhoz képest óriásit fejlődnek. Amúgy meg egy hét eltérés még nem gáz, ne aggódj, biztos nincs semmi baja.

2011. jan. 3. 12:16
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!!! De még ha nem is aznap volt peteérésem (de amúgy minden tünetem volt ami peteéréskor szokott) akkor is tudomásom szerint 48 órát élnek max. a spermiumok a női szervezeten belül. Tehát max 2 nappal lehetne kisebb nem egy egész héttel:)

Na mindegy, nem aggódok akkor :)

Közben próbáltam utána keresni és más oldalon is 15 mm-t már 8 hetesnek írtak:)

2011. jan. 3. 12:19
 6/13 anonim ***** válasza:
Nekem 6 hetesen volt 6 mm, 9 hetesen 22. A 15 mm inkább 7 hetesnek felel meg ez alapján. De hasi uh tényleg pontatlanabb, normális helyeken a 9-12. hét előtt nem is használják.
2011. jan. 3. 12:22
 7/13 anonim ***** válasza:

Ne aggódj nálam is ez van! Elsőre 3 héttel kisebbnek mondták mint a periódus szerinti kora lenne, persze az nem lehet mert amikor fogant volna akkor már pozitívat teszteltem. :) A második vizsgálatnál már behoztunk 1 hetet, de még mindig 2 hét lemaradásban vagyunk az "igazi" korához képest. 7,5mm volt és 6 hetesnek mondanak így pedig már a 8. jönne amúgy... De mondta a doki hogy ilyen pici korban nem igen lehet precízen mérni, az ultrahangnak is van egy max felbontása és attól is függ ő hova klikkel mikor méri a babát. Tehát ha 5 perccel később újra mérné már más eredmény lenne kb. Azt ígérte a 10. héttől már precízebb eredmények lesznek.

Pár nap -1 hét eltérésen ne akadj fenn, majd pontosul még ez később. Gratula a babához :)

2011. jan. 3. 12:25
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm!! És gratulálok én is mindenki babájához!! Ja és amúgy még annyit mondott a doki h nagyon hátrahajlik a méhem alig tudja behozni képbe a petezsákot meg az embriót.
2011. jan. 3. 12:28
 9/13 anonim ***** válasza:
Bocsi, 8 hetesnek, elírtam. Utolsó előtti.
2011. jan. 3. 12:31
 10/13 anonim ***** válasza:

Ha a méhed miatt nem tud pontosat mérni, miért nem próbálkozik hasi ultrahanggal? Csak volt egy személyes rossz tapasztalatom és kész vagyok azoktól az orvosoktól, akik csak hüvelyi uh-t tudnak használni, illetve csak azzal tudnak pontosat mérni... Amúgy, ha be is vallja, hogy nehezen megy neki a hátrahajló méh miatt, akkor tényleg nem pontosak az adatok, ilyenkor még olyan pici, hogy egy kis hiba/eltérés is heteket jelenthet. A lényeg, hogy tudod pontosan a fogamzás napját és ahhóz viszonyítva ki tudod számolni magadnak a szülés napját.

Nekem a 12. hétig (3szor vizsgált meg a dokim) végig ugye hasival, aminek nagyon örültem és végig pontosan (szinte napra) megnevezte a terhességi kort, holott a peteérésem 1 héttel később volt a szokásosnál, tehát, nem a menzeszem első napjától kell számolni a szülés idejét.

Ne aggódj, tényleg nagyon sok nőgyógyász nem annyira jó ebben az ultrahangos dologban, ezt sokszor hallom. Annyi, hogy majd a 12. heti ultrahangra (ha anyagilag megteheted) elmehetnél valami központba (pl. istenhegyi klinika, ott profik vannak) és ott vizsgáltatod meg, mert, mint írtam, ilyen korán mm-ek sokat jelenthetnek.

2011. jan. 3. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!