Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki tudná valaki számolni?

Ki tudná valaki számolni?

Figyelt kérdés
Az ultrahang szerint most vagyok 24 hetes terhes. A baba fogantatásának idejét szeretném kiszámolni. A menzesz utolsó időpontja nem mérvadó mert elég rendszertelen volt. Próbáltam számolni, de valahol azt olvastam, hogy a terhesség első két hete nem számitható bele. Nem értem.Most akkor mikor fogant meg a babám.
2011. jan. 1. 20:55
 1/6 anonim ***** válasza:

A terhességi kalkulátorok az alapján számolnak, hogy hány napos a ciklusod. Nem mérlegelnek peteérést:)

Mivel a peteérés és a fogantatás időpontja nehezen meghatározható pontosan, ezért számolnak az utolsó menstruációtól, így amikor te pl. 6 hetes terhes vagy, a babád még csak 4 hetes.

Vonj egy átlagot az utolsó 6 menstruációd hosszából, így a ciklusod átlagos hosszára kapsz egy számot, pl. 30.

Az utolsó menstruációdra számolj rá 16 napot, és az a fogamzás vélelmezett időpontja.

2011. jan. 1. 21:01
 2/6 anonim ***** válasza:

Ja az lemaradt, hogy ha az átlag 30, akkor azért 16 napot számolj az utolsó mensire, mert általában 14 nappal a peteérés után van menstruáció.

Vagyis ha 40 nap jön ki, akkor 26 napot kell számolni, ha meg pl. 26, akkor 12 napot.

2011. jan. 1. 21:02
 3/6 anonim ***** válasza:

Melyik uh szerint vagy 24 hetes?

Ha mostanaban keszult uh szerintr, akkor ahhoz nem szabad visoznyitani semmit.

A magzatok kb a 14. hetig fejlodnek egyforman, addig ha nagyon pontosan mer a doki, akkor szinte napra pontosan megallapithato a fogantatas ideje (az uh eredmenybol levonsz 14 napot).

Altalaban a 11-12. het kornyeken vegzett uh-t hasznaljak erre.

A 14. het utan mar nem minosegi, hanem fokent "mennyisegi" fejlodes van a baban, akkor indul be igazan a novekedes, akkor mar tukrozodnek a genetikai elteresek, vagy a mehlepeny mukodese miatti elteresek.

Ugyhogy ha erdekel en kiszamolom neked, de akkor ird meg, hogy a 10-13. het kozott voltal-e ultrahangon, ha igen, akkor a datumot, hog mikor voltal es a CRL-t, amit ott mertek.

Vagy te is visszaszamolhatod.

Nezd meg ebben a tablazatban, hogy mennyi idos terhesseghez tartozik a crl: [link]

Ezutan az ultrahang keszitesenek datumabol szamolj vissza pontosan annyi hetet es napot, amennyit a tablazatban leolvastal.

Nah, ha pontos, 28 napos lett volna a mensid, akkor az a nap szamitana a mensid elso napjanak, azaz a terhesseg orvosi ertelemben vett kezdetenek, amit itt megkaptal.

Ehhez kepest kb pont ket hettel kesobb fogant a babad.

2011. jan. 1. 21:34
 4/6 A kérdező kommentje:
A 18 heti uh-on azt mondták, hogy csak 17 +2 hetes vagyok. Ez volt november 16-án. De a papíron nincs CRL írva. Az előző uh-os papíron amikor 12+4 hetes vagyok a CRL: 61,5. Ez az uh október 6-án készült. Kiszámolnád nekem?
2011. jan. 2. 10:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Ki is szamoltam neked.

Ha pontos 28 napos ciklusod lett volna, akkor julius 11-en lett volna a mensid elso napja a 12 hetes uh meretek alapjan.

A babad Juli 25-en fogant. Ma vagy kereken 25 hetes es a varhato szulesi datum aprilis 17 (persze ez nagy szoras mutat, plusz minusz ket het siman lehet).

Lehet, hogy itt napokkal csuszas van, de nekem ez a fajta szamitas teljesen pontosan adta meg a fogantatas datumat, kiprobaltam mindket gyereknel (en tudtam, hogy mikor volt peteeresem, mert figyelve volt).

Sok boldogsagot!

2011. jan. 2. 10:36
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2011. jan. 2. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!