Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Holnap szeretnék elmenni a...

Holnap szeretnék elmenni a barátnőimmel egy étterembe. Miket ehetek és ihatok, illetve miket nem? 18 hetes.

Figyelt kérdés
2011. jan. 1. 18:35
 1/4 anonim ***** válasza:

Ne egyél nyers húst, nyers tojást, és állítólag a penészes sajtok is kerülendők, én a camambert ettem, de ha óvatos vagy akkor kerüld.

Ne igyál alkoholt, energiaitalt...

Más nem jut eszembe.

2011. jan. 1. 18:36
 2/4 anonim ***** válasza:

Amit nem ehetsz:

1. Túl sok sósat. Mert visszatartja a vizet, könnyebben feldagad a lábad, ha hajlamos vagy rá, valamint a magas vérnyomás egyik okozója is. Ha sózol, akkor a jódozott tengeri sót használd.

2. Ha hajlamos vagy a puffadásra, akkor most hagyd kis a száraz hüvelyeseket (bab, borsó, lencse)

3. Tilos a nyers tojás, vagy azt tartalmazó étel fogyasztása (pl. a házi majonéz is ilyen)

4. Pasztőrizálatlan tej vagy abból készült tejtermék.

5. Penészes sajtok (camembert, Brie stb)

6. Nyers vagy nem teljesen átsütött hús, mivel fertőzést okozhat. A vágó deszkát a húsvágás után alaposan el kell mosni, mást addig ne vágjál rajta.

7. A tenger gyümölcseit, azaz a tengeri herkenytűket (kagyló, polip stb.) is hagyd későbbre.

2011. jan. 1. 18:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

A terhesség nem betegség, azért ennyire nem kell komolyan venni.......

2011. jan. 1. 20:19
 4/4 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előzővel.Én rengeteg káposztát,babot eszem,émelygésre szénsavasat ittam,és semmi bajom,ez egyénfüggő.

Kérdező:olyat ne egyél,amitől fertőzést lehet kapni,pl.majonézben a tojás mert esetleg lehet szalmonellás,ami amúgy kizárt mert ilyen helyeken csak fertőtlenített tojást lehet használni,de jobb az óvatosság.

2011. jan. 1. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!