Mit értenek az alatt, hogy addig pihenjem ki magam, míg nincs baba, mert utána nem lesz nyugtom?
Pelenkázás, etetés, fürdetés...stb
Már szült ismerőseim mondogatják ezeket.
De nem azért szülünk babát, hogy utána a gondját viseljük???
Mi a véleményetek?
Az egész életed fenekestül felfordul. Amíg nincs babád, el sem tudod képzelni, hogy miről beszélnek a gyermekes anyukák.
Ha nem lesz segítséged, akkor igencsak eszedbe fognak jutni az ismerőseid.
Mondjuk a baba mentalitásától is függ, de számíts arra, hogy mindenhova viszed magaddal, valószínű sokáig nem alszotok éjjel, szoptatod éjjel-nappal, stb.... elég kimerítő tud lenni a kis csodánk:)
2 éves kisfiú és 30. hetes kismama
Miután babád lesz, egy ideig nem fogsz tudni kiolvasni egy-egy könyvet kedzvenc íródtól, nem fogod tudni megnézni a kedvenc műsorod a tv-ben, mert pont akkor lesz éhes a baba, és szopi közben neki nyugalomra van szüksége, mert ha megy mellette a tévé, akkor arra figyel és nem a szopira. Fel kell készülj arra, hogy esetleg 2 óránként kell majd etetned babád a hozzátáplálásig (nálam ez van) és az kimerítő, főleg, ha mellette minden alkalom után fejned kell, hogy fenntartsd a termelést. Pár hónapos kora után nem fog annyit aludni és alvások között ki követeli, hogy foglalkozz vele, minden nap sétáltatnod kell, és a hozzátápi elkezdésével külön kell főzőcskézned. Persze ha szerencsés vagy, akkor lesz időd magadra is a baba mellett. Nekem is van, pl most alszik, én meg nyomkodom a billentyűket:D
Szóval nem veszélyes, csak fel kell készülni a lemondásra. De szerintem annyit vissza is kap az ember. Minden másodpercet videóra tudnék rögzíteni, és csak nézni egész nap az én pici gyöngyszememet:D
5 hónapos kislány anyukája
2. vagyok
A babaújságokról mindig kiegyensúlyozott, mosolygó édibédi babácskák vannak.
Na ezt nem hidd el, hogy CSAK erről fog szólni.
Látszik, hogy még nem szültél:)
Az ismerőseid nem azért mondják, mert nehezükre esik gondozni a babájukat, hanem azért, mert van tapasztalatuk. A gyereknevelés a legszebb, egyben a legfárasztóbb és legnehezebb feladat, és igen, nem árt, ha mindent, amit szeretnél (akár a pihenést is) megcsinálsz, amíg nincs gyerek, mert utána semmire nem lesz időd:)
Az a nagy igazság, hogy a gyerek imádnivaló, öröm vele az élet, de nagyon jól esne egy lustálkodós vasárnap, vagy egymás után több átaludt éjszaka:)
És nem, nem azért szülünk, hogy utána gondját viseljük, hanem azért szülünk, mert gyereket akarunk. Az hogy gondozzuk, az alap:)
nekem is ezt mondták, én sem értettem.2 hónapos a kisfiam, most már nagyon is értem:)azt hittem az első 6 hétben hogy soha nem lesz vége és soha többé nem fogok aludni:)nagyon is jó a kisfiunk, mégis nehéz az eleje főleg....mielőtt szülsz képes vagy 8 órát egybe aludni és milyen jó is az, miután ott a lurkó, azért fogsz imádkozni, hogy végre aludhass át 3 órát:)
nincs se mozi, se elugrom ide vagy oda, főleg az elején,nekem az volt a kikapcsolódás, hogy fél órát zuhanyozhattam és normálisan megmoshattam a hajam:)
lehet durvának tűnik, de ez van.Most már persze sokkal jobb, éjjel már csak 1szer vagy 2szer kel, de nap közben nagyon sokszor semmit nem tudok csinálni...mire elalszik marad kb 1 órád mire újra ébred.Ebbe az időbe kell besűríteni mindent.Szóval nem a leg egyszerűbb, de belejö az ember.És addig is míg megszülsz aludj helyettem is pár órát:P
Nekem nagyon jó babám volt és a párom 5 hét szabit vett ki.
Bébim elsö pár hétben csak evett és aludt, már akkor is csak 1x ébredt fel éjszaka. szóval nem mindenkit meritt ki a gyerekgondozás. voltak nehezebb napok de átlagosan most 3 hónaposan is egy kis tündér a lányom.
azt mondja mindenki, hogy azért mert én is nyugodt vagyok. 2 hónapos korától átalussza az éjszakát.
Már majdnem mindent leírtak előttem, de azt még nem, hogy először az éjszakai evések miatt nem alszol (ha hasfájás is van, akkor az maga a pokol), aztán a fogzás miatt, a mozgásfejlődés miatt, egy-egy betegség miatt... Aztán, amikor már azt hiszed, hogy végre alhatsz egyben 6-8 órát, és elkezdődik a dackorszak. Amikor is a gyereket 4-5 alkalommal behív éjszaka, mert "anya, nem tudok betakarózni!", vagy "a cica miért ül, miért nem fekszik?", esetleg "még egy puszit, sokat!", "valami van a sarokban",... és még sorolhatnám a rengeteg "igen fontos" okot, amiért az éjszaka közepén be kell rohangászni a porontyhoz.
Napközben üvölt, hisztizik, akaratoskodik, rosszalkodik, még véletlenül sem fogad szót.
Ha magadra csukod a wc ajtót, tutira rád töri, vagy addig üvölt, míg be nem engeded. Aztán csak lesel, hogy ott áll és dumál, amíg a dolgodat végzed (végeznéd).
Soha, egyetlen pillanatra sem lehet nyugtod, uis valaki lefelejtette róluk a kikapcsoló gombot. ;)
Míg zuhanyzok, a lányom pl. műanyag kanállal veri a kabin üvegét. Míg az apja éjszakás műszak után pihenne, a hátán ugrál ("apa ne aludj, apa nyisd ki a szemed,...").
Erre nagyjából így készülj fel. Most pihend ki magad, de tényleg! Az elkövetkezendő pár évre meg úgy számíts, hogy non-stop szolgálatban leszel.
Mindezeket úgy írtam (mielőtt még valaki leszólna), hogy imádom és a világ minden kincséért sem adnám a lányomat. Nem is tudom, hogy mit csináltunk előtte, kitölti a napjainkat, szebbé tette az életünket.
A tények viszont azok, amiket leírtam. Hidd el, hogy halvány lila fogalmam nem volt a nehézségekről, amikor még nem volt gyermekem, és én sem értettem, miért mondják azokat a dolgokat, amiket gyerekes ismerősök mondtak anno.
Tudod, "kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond", ezt szokták mondani. Ezt se értettem, most már elhiszem, és még én is az elején vagyok. Mikor lesz még 18-20 éves?!
Pihenj, amíg lehet, és gyűjtsd az erőt, energiát! A pozitív hozzáállás a kulcsa az egésznek.
Minden jót!
2 éves 2 hónapos kislány anyukája, 36 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!