Orrvérzős kismamák? Létezik ilyen? Vagy csak én vagyok ebben a cipőben?
Ma már 2-szer is vérzett az orrom. Nagyon. Dőlt az orromból percekig.
Nem lesz baj a szülésnél? Már nem sok hét van vissza addig.
Szia!
Érdekes mód, nekem is terhesség alatt lódult meg az orrvérzésem. mondtam a dokinak kétségbeesetten, mire ő abszolúte nyugodtan közölte, hogy ez gyakori terhességi kísérőtünet, változik a vér összetétele, nyomása stb. Az a lényeg, hogy elálljon. A pár perces vérzés nem gond , nem okoz semennyi vérveszteséget.
Köszi a válaszokat!
Jövő héten rákérdezek a dokimnál. De a nőgyógynál kérdezzem vagy a háziorvosomnál?
Nekem a 10. hét óta vérzik az orrom, igaz legtöbbször éjszaka és reggel fújom ki az alvadt vért (bocsi). A háziorvosom tök jó kenőcsöt írt fel rá, azóta nem vérzik nap közben. A nődokim azt mondta, hogy ha nem használna a kenőcs, érdemes lenne összeégetni az ereket a szülés előtt... Szerencsére erre már nem fog sor kerülni, már csak az idő rövidsége miatt sem.
A gyógykenőcs, amit kaptam ugyanolyan kikeverésű, mint a babamosdató mosókenőcs (urguentum valami). Eseleg próbáld ki ;)
35 hetes km.
Köszi, Utolsó!
Lehet, hogy jövő héten a házidokimat is megkérdezem!
A hormonok játszanak, minden kapilláris kitágul a terhesség alatt, ne kérdezd melyik hormon a "hibás" miatta, ezért vérzik gyakrabban az orr, a fogíny.
Nekem hol sok, hol kevés orrvérzés, de teljesen egészséges ínnyel állandóan vérzik fogmosáskor...
A nagyfiammal mikor terhes voltam ugyan így voltam, a szülés után már nem vérzett az orrom, alatt sem, elmúlt az ínyvérzés is. Most 38,5, és már nagyon elegem van belőle.
Nekem alacsony a vérnyomásom, naponta többször mérem én is, és van, hogy egy nap 3x is vérzik az orrom. De mindig csak a bal orrlyukamból. Én is rákérdezek a dokinál, nem szeretnék szüléskor még ezzel is szenvedni.
28 hkm
Az orrdugulás általában azért jelentkezik a terhesség alatt, mert az orrnyálkahártyába több vér jut, ezért megduzzad a nyálkahártya, Te pedig nem kapsz levegőt. Ha emellé orrvérzés is társul, még rosszabb a helyzet.
Az orrvérzés inkább a téli hónapokban szokott kialakulni, amikor a fűtés miatt egyébként is jobban kiszárad az orrnyálkahártya. Nem szabad orrcseppet használni és gyógyszert szedni rá! Párologtatással és C-vitamin szedésével segíthetünk a tüneteken.
Az orrvérzés teljesen ártalmatlan terhességi tünet, de súlyosbodhat terhességi magas vérnyomás esetén. Ha már a terhesség vége felé járunk és egyre gyakrabbi orrvérzést tapasztalunk, érdemes beszámolni róla orvosunknak is.
Az orrdugulást terhesség alatt az öszrogén okozza, emiatt duzzadnak meg az orr nyálkahártyái, és emiatt jelentkezhet köhögés is. A legjobb megoldás a duzzanat csökkentésére az orrcsepp, de a terhesség alatt nem szerencsés a hagyományos orrcseppek (pl. Nasivin) használata, helyett érdemesebb homeopátiás orrcseppet használni: az Euphorbium nevű orrcsepp csak homeopátiás összetevőket tartalmaz, így biztosan nem károsítja a babát. Megtisztítja az orrnyálkahártyát a rászáradt váladéktól és megakadályozza a kiszáradást is, ezáltal elkerülhető az orrvérzés.
Jó megoldás lehet a tünetek enyhítésére a kamillás gőzölés is, de terhesség alatt nem tiltott az infralámpa és a Bioptron lámpa használata sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!