20 hetesen apró nyilallások az alhasban normálisnak tekinthetők?
Figyelt kérdés
2010. dec. 30. 11:02
1/2 anonim válasza:
Szia!
Én szombaton leszek 20 hetes, épp tegnap olvastam ilyesmiről, leírom neked is:
A 18-24. hét között éles fájdalmat érezhetünk az alhas egyik vagy mindkét oldalán, vagy a lágyékhajlat környékén, ami gyors mozgáskor vagy álláskor sokszor erősebb, lefekvéskor pedig megszűnhet.
Ezt hívják ligamentum teres uteri szindrómának. A ligamentum teres uteri a méh két oldalán található rostos szövetkötegek, melyek a méhet a szeméremajkakhoz rögzítik. A méh növekedésével a második trimeszterben a szalagok húzódása kellemetlenné válhat, a kellemetlenség ellenére azonban teljesen normális dolog. Szerencsére a 24. hét után rendszerint megszűnik, vagy jelentősen enyhül.
Remélem segítettem!
Jó egészséget nektek!
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy, hogy leírtad. Most megnyugodtam egy kicsit. :) Jó egészséget nektek is és boldog babázós új évet.
2010. dec. 30. 12:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!