Érdemes keresni nőgyógyászt vagy az is elég jó, ha elmegyek sztk rendelésre és ott valaki aki van? Elvárják hogy fizessek ilyenkor?
gratula=)=)
nekem szimpi volt az sztk-s doki ezért én őt kértem fel!
egyből adott névjegy kártyát is h ha bármi kérdésem vagy problémám lenne csak csörögjek rá=)
egyáltalán nem bántam meg h nála szültem!
ja és csak a szülésért kellett fizetnem amennyit én gondolok alapon...
6hós hapsika anyuja=)
Hasonló helyzetben másfél éve pont ilyen gondjaim voltak. Két magánorvost ajánlottak, voltam is mindkettőnél, de nem voltak szimpatikusak, így a kerületi közeli rendelésre kezdtem járni, de pl. 16. hétig nem vizsgált meg, csak ultrahangra küldött el, és nem csinált rákszűrést, valamint miután kötelező 16 hetes AFP - re nem adott időben beutalót (szerinte anélkül is vesznek vért, terheskönyvre), és csúsztam tavaly ünnepek alatt emiatt, ő se maradt meg. Karácsony és szilveszter között egy kerületi, másik sztk rendelőben rendelt pont egy orvos, aki tudott beutalót írni, kedves volt és rugalmas, végül nála szültem.
Alapból nem adok sztk orvosnak pénzt, neki se adtam kb a 7-8 hónapig. Amikor már gyakrabban látott, és külön is bementem párszor kórházi ügyeletre szívhangra, volt, hogy kapott pár ezer Ft-ot, és persze szülés után is. Dicséretére legyen mondva, 10 nappal túlhordtam a terhességet, naponta mentem hozzá, de ekkor már egy fillért nem fogadott el. Mondjuk szülés után igen, de mutass egyet, aki akkor sem..
Én elvből nem megyek magándokihoz! 3 nővérem van neki összesen 5 gyerek, ebből 4 magándokinál született, a gatyájukat is ráfizették, az 5. babaóca már sztk-s rendelés alatt fejlődött, és nagyon nagyon sokat sporoltak vele!
Én amugy is azt vallom, hogy minek fizessek külön ha a fizum nem kis részét elviszi a TB, a dokik amugy is kapnak fizut, ami többszöröse az enyimnél. Nekem kell a gyerekre felkészülni, igy a magándokira szánt pénzt inkább a babára teszem félre!
Hát én fizettem a gondozásért, egy jó nevű orvosnál 20 ezer forintot, úgyhogy ha nem tettem volna olyan sokat nem spóroltam volna meg. Ez két havi családi pótlék.
És még egy két szakvizsgás orvos barátnőm, 150 ezret keres, ez sokkal nem lehet több, mint a tefizud, mert a minimálbér is 70 felett van. És mit csinál valaki egy minimálbérért és mit csinál egy orvos? Úgyhogy bár úgy lenne, de nem. Angliában injekciók beadásával egy hétvégén ! kapnak annyit, mint itthon majdnem egy év alatt (és itthon sebészként műtenek).Úgyhogy ez azért annyira nem igaz.
Én kerestem egy jó nőgyógyászt, mert szerintem ez fontos. Az SZTK-ban viszont még neki sem adtam, mert ő ott ultrahangozott, NST után ott nézte meg az eredményt illetve a varratot is ott szedte ki. De ott valóban kap fizetést, nem dolgom a bérkiegészítés. (független attól, amit írtam, hogy szánalmasan kevés ez a pénz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!