A PCOS kismamák milyen gyógyszert kaptak vagy milyen gyógynövényt szedtek/ittak hogy megmaradjon a baba?
Szia! A PCOS igazából egy cukoranyagcsere zavara, ami kihat a hormonális működésre is. A gyógyuláshoz magát az anyagcsere zavart kell kezelni, ha az sikerül akkor helyre áll a hormonális működés is. Ha nem voltál még endokrinológusnál akkor célszerű lenne egyet felkeresni.
szia! Én két éve vagyok PCO-s és 3 havonta járok endokrinológushoz kontrollra. Nekem tavaly két elhalt terhességem is volt (10 hetes). Én a terhesség alatt is - orvosi utasításra - a merforalt szedtem. MOndtam a dokinak, hogy segítsen mert nem viselnék el még egy vetélést, annyit mondott, hogy tartsam a diétát, szedjem rendesen a gyógyszert és ha megint kismama leszek, az utrogestan mellett még szigorúbb konroll lesz nálam (többször nézik vérből a hormon szintemet).
Nem tudom ezzel a válasszal mennyit tudtam segíteni, de gondoltam leírom, hogy nálam eddig mi volt /van.
Te szedsz valami gyógyszert?
Kitartást és sok erőt!
Az a helyzet hogy a leleteim egyike sem támasztja alá a pcot csak uh-n látszik. Előző hónapban clostit szedtem, most cickafark-palástfű és barátcserjét szedek.
Köszi a válaszokat.
Nálam egy éve derült ki a PCOS.
Most 34 hetes terhes vagyok.
A pco miatt fokozottan figyelt a dokim, többet kellett járnom hozzá. Uthrogestant kaptam a 16. hétig, mert nekem is volt egy vetélésem előtte.
Merckformin mellett estem teherbe, de terhesség alatt nem szedtem.
A cukrom és a hormonjaim mind rendbe jöttek, alig híztam.
A doki szerint jót tesz a terhesség a betegségnek.
Minden jót kívánok!
Egy boldog kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!