Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A PCOS kismamák milyen gyógysz...

A PCOS kismamák milyen gyógyszert kaptak vagy milyen gyógynövényt szedtek/ittak hogy megmaradjon a baba?

Figyelt kérdés
Volt már egy vetélésem, lassan egy éve. Majd pár hónapra rá kiderült a Pco. Most iszom a palástfű teát bár még nem is biztos hogy sikerült jelenleg, még van 1-2 napom. Csak tapasztalatokat szeretnék kérni, hogy ne történjen meg újra a baj.
2009. jan. 26. 08:25
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia! A PCOS igazából egy cukoranyagcsere zavara, ami kihat a hormonális működésre is. A gyógyuláshoz magát az anyagcsere zavart kell kezelni, ha az sikerül akkor helyre áll a hormonális működés is. Ha nem voltál még endokrinológusnál akkor célszerű lenne egyet felkeresni.

[link]

2009. jan. 26. 08:38
 2/5 anonim ***** válasza:

szia! Én két éve vagyok PCO-s és 3 havonta járok endokrinológushoz kontrollra. Nekem tavaly két elhalt terhességem is volt (10 hetes). Én a terhesség alatt is - orvosi utasításra - a merforalt szedtem. MOndtam a dokinak, hogy segítsen mert nem viselnék el még egy vetélést, annyit mondott, hogy tartsam a diétát, szedjem rendesen a gyógyszert és ha megint kismama leszek, az utrogestan mellett még szigorúbb konroll lesz nálam (többször nézik vérből a hormon szintemet).

Nem tudom ezzel a válasszal mennyit tudtam segíteni, de gondoltam leírom, hogy nálam eddig mi volt /van.

Te szedsz valami gyógyszert?

Kitartást és sok erőt!

2009. jan. 26. 10:22
 3/5 A kérdező kommentje:

Az a helyzet hogy a leleteim egyike sem támasztja alá a pcot csak uh-n látszik. Előző hónapban clostit szedtem, most cickafark-palástfű és barátcserjét szedek.

Köszi a válaszokat.

2009. jan. 26. 10:28
 4/5 anonim ***** válasza:

Nálam egy éve derült ki a PCOS.

Most 34 hetes terhes vagyok.

A pco miatt fokozottan figyelt a dokim, többet kellett járnom hozzá. Uthrogestant kaptam a 16. hétig, mert nekem is volt egy vetélésem előtte.

Merckformin mellett estem teherbe, de terhesség alatt nem szedtem.

A cukrom és a hormonjaim mind rendbe jöttek, alig híztam.

A doki szerint jót tesz a terhesség a betegségnek.

Minden jót kívánok!

Egy boldog kismami

2009. jan. 26. 12:28
 5/5 A kérdező kommentje:
Gratulálok! :)
2009. jan. 26. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!